Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

MEDOVNÍK - VYNIKAJÍCÍ

0.0
MEDOVNÍK - VYNIKAJÍCÍ

Potřebné ingredience

Na korpus: 700g mouky (hladká a polohrubá),100g másla,3 lžíce medu,150g cukru,2 vejce,10 lžic smetany ke šlehání,2 lžičky jedlé sody. Krém: 250g másla,5 dcl mléka,150g cukru,1,5 sáčku vanilkového pudinku,2 lžíce silné černé kávy. Mleté ořechy na posypání.

Postup přípravy

Za stálého míchání ve vodní lázni svaříme smetanu s cukrem,medem,vejci a máslem.Když směs začne houstnout,vmícháme jedlou sodu (směs napění) a odstavíme z plotny.Necháme trochu vychladnout,ale jen trochu,nesmí to být úplně studené,protože pak by se těsto lámalo.
Mouku prosejeme do mísy (nebo na vál,jak je kdo zvyklý) a do ní nalejeme teplejší směs a vypracujeme hladké těsto,které rozdělíme na 4-5 dílů.
Každý díl rozválíme na plát,dáme na pečící papír na plech a pečeme v troubě (já na 200st cca 6-8 min) dokud placky nezezlátnou.Pak necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém: Pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka a za stálého míchání ho vlijeme do zbylého vroucího mléka.Jakmile pudink zhoustne,přikryjeme ho pokličkou a necháme vychladnout.Máslo utřeme s cukrem do pěny,po troškách přidáme vychladlý pudink,po troškách černou kávu a umícháme na hladký krém,kterým pak potřeme placky.
Když máme placky vychladlé postupně je mažeme krémem a pokládáme na sebe.Poslední placku zatím nahoře nemažeme,ale položíme na ní pečící papír a prázdný plech a něčím to zatížíme (já používám balenou vodu asi tři láhve),aby si placky sedly.Takto to nechám asi hodinu ,a pak i poslední namažeme a posypeme mletými oříšky.Medovník by měl tak cca 2 dny uležet,aby změkl,ale já ho dávám na tu hodinu do špajzky,kde je trochu vlhčeji a je měkký hned druhý den - takže rychleji zmizí.
Je opravdu vynikající,doporučuji zkusit :-) a přeji dobrou chuť !

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

snecka 15. 1. 2012, 22:15
(Y) vyzkouším, snad nebudu zklamaná :-)) (clamp)
bobes74 17. 1. 2012, 0:19
@snecka určitě nebudete :-) u nás ho děláme dost často ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie