Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

domácí vynikající sušenky

0.0
domácí vynikající sušenky

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky,250 g mouč.cukru,250 g másla,1 célé vejce,3 lžíce mléka,kypřící prášek......marmeláda,čokoláda na vaření, rozsekané ořechy a kokos na ozdobu..

Postup přípravy

vypracujeme těsto,já dávala do lisu,ale můžeme i vykrajovat,(nejlepší je pokládat na pečící papír)upečeme.některé slepuji marmeládou a polejvám čokoládou,některé posypu rozsekanými ořechy a některé jen poleji čokoládou a některé na čokoládu posypu kokosem..................jsou výborné,u nás sklidili úspěch.mám tři plné dózy....mám je uchované v dóze a jsou po druhém dni krásně měkké,rozpadají se na jazyku,prostě mňamka.

Když se vám povede těsto a je tužší,že nejde do lisu,nevadí,nacpete ho jako já do formiček na pracny.....suprově se vyklepnou,úplně hladce....nevymazávala jsem formičky,dala jsem i do formiček na ořechy,které jsem slepovala opět marmeládou a polévala čokoládou...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

personalistka 9. 11. 2009, 17:12
Tak mám v troubě druhý plech a bohužel mám z toho jednu velkou placku. (nejdeto) Nevím kde jsem udělala chybu, nejdříve jsem měla velkou radost, že se mi daří vytlačit všechny ty krásné tvary z lisu a když jsem dala do trouby, po chvilce se z tvarů stávaly placky. Poraďte ... Díky Iveta :-o
lucinca 30. 5. 2009, 18:09
Právě jsme sušenky s dcerou dodělaly,jsou SUPER!!!!My je teda zdobily čokoládou a lentilkama :)a všichni nám je tady užírali ještě teplé (6) ;-) :-DDíky za príma recept příště to uděláme s oříškama(ty já ráda :-)))
HANASVA 10. 6. 2008, 14:45
Teď jsem je dopekla a jsou výborné (Y) (Y) (Y) Děkuji za recept (F) (F) (F)
wertzuiop 10. 6. 2008, 16:35
@HANASVA to jsem moc ráda,že vám chutnají,jsou krásně měkká a vydrží dlouho (Y),teda,pokud se hned nesní ;-) (L) (hello)
pepebubu 17. 5. 2008, 7:14
(Y) ahoj to musí být paráda. (clamp)už jdu na to .doufám že se to stačí uležet. (L) (L) (hello) (hello)
wertzuiop 17. 5. 2008, 16:45
@pepebubu (hello),neboj,jsou měkká stále,já už je mám 3 nebo 4 den a jsou pořád stále měkká.....už máme jen jednu dózičku :'(.....ale zase napeču,manžel mi je vynachválil (L) (hello)
pepebubu 17. 5. 2008, 21:23
@wertzuiop (Y)ahoj maruško (clamp) (clamp)jsou suprové,jenom jsem je pouze pocukrovala,nemělo to cenu ani nějak zdobit :-$všechno se to snědlo :-@ tak že nevím jaké to je jak se to nechá odležet. :'(budu to muset udělat jak děti nebudou doma.a to už ozdobím ^o) ^o) ^o) ^o) ^o)velmi doporučuji.
wertzuiop 18. 5. 2008, 7:20
@pepebubu To jsem ráda,že se u vás po nich jen zaprášilo,ale skus je tou marmeládou slepit a polít čokoládou a posypat oříšky.....no kam se hrabe nějaké vánoční cukroví :^) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie