Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 76 návštěvníků)

Medovník

0.0
Medovník

Potřebné ingredience

3 vejce, 30 dkg cukru,1 ztužený tuk (Hera),3 lžíce medu,1 lžička jedlé sody,40 dkg hladké mouky, 1 karamelizované mléko Salko, 1 máslo, 2 zakysané smetany.

Postup přípravy

Vejce, cukr, ztužený rostlinný tuk, med, sodu, a mouku dáme do mísy a ve vodní lázni vše smícháme do doby, než hmota zkaramelizuje. Když máme hmotu hotovou, rozetřeme jí do kruhu na pečící papír. Vytvoříme 6 placek a každou zvlášť pečeme na 180 asi 5 - 10 min.

Máslo ušleháme s karamelizovaným Salkem.( pokud nemám přímo koupené, tak jej vytvoříme tak, že klasické Salko vařím přímo v uzavřených plechovkách velmi mírně 3hodiny)

V druhé míse zamícháme zakysanou smetanu s cukrem - moučkou ( stačí mírné množství )

Na upečené, vychladlé placky přiložíme talíř a podle něj vykrájíme stejná kola. Zbytek korpusu nameleme. Dáme na talíř a první placku natřeme krémem, přiložíme druhou a na ní rozetřeme smetanu. Takto pokračujeme až k poslední placce, kterou také potřeme. Nakonec celý výtvor namažeme krémem i po obvodu a celé zasypeme mletým korpusem. V chladu necháme odpočinout minimálně 24hodin.

Je mnoho receptů na medovník, ale tento je dle mého názoru naprosto top. Po mnoha zkouškách jsem zakotvila u tohoto a jiný již nedělám. Přeji sladké pečení a dejte vědět jak chutná. :)

a jeden narozeninový :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tulipanka 30. 10. 2018, 19:51
Ukládám (Y)
Zrušený účet 25. 10. 2016, 15:50
Tenhle medovník peču již mnoho let a vždy rovnou z dvojité nebo trojité dávky (zájemců je moc ,-)). Sama jsem si tehdy vymyslela střídání krémů, aby nebyl tak sladký. Zakysanku míchám a ušlehanou šlehačkou a nesladím (kdyby někdo chtěl vyzkoušet méně sladkou variantu). A drobky na obalení míchám s mletými ořechy a trochou skořice. Zrovna zítra mě to čeká (zajic)
lenule11111 25. 10. 2016, 14:19
(Y)
Anny84 24. 10. 2016, 10:47
Dobrý den, dneska jsem vyzkoušela tento recept a medovník je naprosto luxusní |:o) |:o) |:o) S těstem se krásně pracovalo a krém také nemá chybu (Y) Zůstanu rozhodně u toho receptu (Y) Děkuji moc (F) Anny
jankrn 17. 11. 2013, 11:05
Také jsem udělala a medovníček byl LUXUSNÍ (L) (L) (clamp) (clamp) Doma opravdu uspěl ,-) ,-) Víc než cokoliv jiného (H) (H) Určitě budu dělávat často ^o) ^o) (^) (^) (hello) (hello) (flower) (flower)
bekorka 7. 3. 2014, 20:59
@jankrn Jani díky. U nás doma je v celku dort často, vzhledem k tomu, že peču, ale musím říct, že medovník je medovník. Naprosto vede nad potahovanými dorty. Jsem ráda, že chutnal. (L)
cana 14. 5. 2013, 11:05
(Y)
laskonka333 12. 3. 2013, 15:52
(Y) (C)
bekorka 26. 3. 2013, 23:46
@laskonka333 (L)
Karamelka120 12. 3. 2013, 13:06
Hmmm, medovníček, ten miluji vždy a všude. Svělý tip je potřít medové pláty mandlovým likérem, nebo pro děti černým časjem s mandlovým aroma - je pak okamžitě měkoučký a krásně voňavý po mandlích... Dělám ho takhle už léta a nikdo si nestěžoval: http://www.foodstyle.cz/products/medovnik-se-dvema-druhy-kremu/
bekorka 15. 3. 2013, 8:54
@Karamelka120 Katko díky za typ. Určitě to někdy vyzkouším. Tak ono krapet alkoholu neuškodí nikde. - tedy pokud nebudou danou věc zrovna konzumovat (child7)
Lucie dvojčatová 12. 3. 2013, 12:28
Dobrý den Maruško, včera jsem dělala medovník podle Vašeho receptu a musím říct, že měl velký úspěch, manžel je extrémně mlsný a vybíravý, takže pochvala od něj o to víc potěší ,-). Jedli jsme ho již 2 hodiny po dokončení a byl krásně vláčný. Děkuji za skvělý recept, zítra se chystám na chleba podle Vás (L) Zdraví Lucka+ (child5)& (child5)
bekorka 15. 3. 2013, 8:52
@Lucie dvojčatová Jsem moc ráda Lucko, že chutnal. Já už dělám medovníky téměř jak robot. ,-). Všichni kolem je mají rádi a dá se říct, že čekají, kdy přijedeme na návštěvu ( vozím je jako pozornost ) Chlebík určitě vyzkoušejte, je moc dobrý, ale musím říct, že jsem nedávno zkusila tento: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=138378 a je zdá se mi ještě krapet lepší, hlavně díky tvaru jež mu dá mísa. Tak přeji příjemné pečení a spokojené strávníky. M.
manja 16. 11. 2012, 10:13
vypada nadherne thyne ma narozky doufam ze ji takovy medovnik potesi dekuju (Y) (Y) :-) :-) :-) |:o) |:o) (^) (^)
bekorka 16. 11. 2012, 22:46
@manja Není zač, i já se chystám na jeden velký patrový k 60. narozeninám mé tchýně. Má ho velmi ráda, tak jí vyrobím obzlášť velký. Přeji, aby jste udělala radost.
janelačka 9. 11. 2012, 6:52
|:o)
lidare 4. 11. 2012, 13:58
(Y) (Y) (C) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie