Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 140 návštěvníků)

MEDOVNÍK

0.0
MEDOVNÍK

Potřebné ingredience

Na těsto: 3 vajíčka, 300g krupicového cukru, 1 hera, 3 lžíce tmavého medu, 1 lžička jedlé sody, 400g hladké mouky Na krém: 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 300g másla

Postup přípravy

Připrava medovníku zabere necelých 45 minut. Až medovník dokončíte,nechte ho alespoň 2 dny odležet.Pláty těsta změknou a dort je krásně vláčný.
Hotový medovník je fakt výborný.

Ve vodní lázni nechte pomalu rozpustit heru

Když je hera rozpuštěna přidejte rozklepnutá vejce

Potom postupně přidávejte med, cukr, jedlou sodu a mouku

Směs míchejte vařečkou dokud nebude mít zlatavou barvu (cca 10 minut). Těsto rozdělte na 6 dílu a zapněte troubu. Já peču v horkovzdušné na 150 stupňů cca 8 - 10 minut

Na pečící papír si obkreslete talíř či dortovou formu.

Do předkresleného kruhu rozetřete gumovou stěrkou těsto v co nejtenčí vrstvě - měto by kružnici asi o centimetr přesahovat

Placku pečte dozlatova (8 - 10 minut) a totéž proveďte i s ostatními.Já peču v horkovzdušné troubě, a proto dávám najednou péct 3 pláty

Na upečené placky položte talíř (dortová forma) a ořízněte přesahující kraje.Odřezky z plátů nevyhazujte.Dejte je do misky a prsty je rozemněte na jemné drobečky.Já je rozdrtím v ručním mixéru.

Změklé máslo a kondenzované mléko vyšlehejte ručně nebo elektrickými metlami do hladka.Až vychladnou všechny pláty pusťte se do sestavování dortu

Pomocí kulatého nože rozetřete krém na první plát. Přikopte ho další plackou a i tu namažte máslovým krémem.Toto opakujte tak dlouho,dokud Vám nedojdou medovníkové pláty.Na závěr potřete celý dort krémem a popraště připravenou posypkou.

takhle vypadá medovník po dokončení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JANUŠKA. (upraveno) 8. 4. 2012, 20:04
Dobrý večer Beatko,tak jsem teda zkusila Váš medovník,jelikož ho pro mně už dvakrát dělala moje teta-podle Vás.No mám taky jeden svůj osvědčený recept na medovník,je plech,takže se dělá líp,jak říkám,je to takový to"hodím na plech" ,-),ale rozhodla jsem se pro Váš,protože ten můj není tak výbornýý (clamp),teda teta ho měla,já jsem právě dodělala a jsem zvědavá,až se do něj na svátky pustíme ,-)Jen se mi teda fakt dlouho dělala a blbě,asi Vy jak pečete tři plechy naráz,tak to tak netrvá,já to roztírala,jak..no,přečetla jsem si-duchaplně (koule)-nejdřív komenty dole,tak za sebe nemůžu říct,že by se mi to trhalo a nebo šlo špatně z papíru,to ne,ale jak jste odpovídala jedné mamince níže,nechala jsem si slabě hřát plotnu a na ni měla těsto,aby nehoustlo...jinak já na zdobení medovníku používám drcený perník,kupuji v Bille,chuťově k tomu mému šel,tak doufám,že bude i tady dobrý,takže mně odpadlo střádání na drobečky. :-$Zkrátka závěr z peční-nedělá se rychle,ale chce to asi cvik,jak píšete 45min.ani náhodou :-Da závěr z koštování dpoíšu později,až ochtnáme (velikonoce11) (velikonoce11) (velikonoce11) (velikonoce11)Zatím díky a přeji pěkné Velikonoce (velikonoce7) (velikonoce16) (velikonoce16) (velikonoce16)Míla takže ochutnáno,skvělé,tak až se odhodlám k té práci opět,tak zopakuji,čas prostě není můj kámoš,jinak mi práce samo nevadí....mějte se,Míla
betulka 12. 4. 2012, 23:37
@JANUŠKA. Mílo, jsem ráda,že ta práce,kterou jste si s medovníkem dala,stála za to.Vždycky mě moc potěší,když si mohu přečíst Vaše komentáře a tím,že práce se zdařila a že medovník všem chutnal.Tak se mějte krásně a věřte,že příště to bude zase lepší a rychlejší :-)
upetrus 19. 2. 2012, 1:05
(Y) teda to jste supr šikula, já ho dělala skoro věčnost ,-), ale byl opravdu moc výborný, díky Petra
betulka 24. 2. 2012, 17:11
@upetrus Petro, děkuji za pochvalu a jsem ráda,že se Vám povedl. |:o) |:o)
lidare 19. 9. 2011, 22:13
Krásný postup,myslím že ho brzy upeču (Y) (Y) (Y) (C) (clamp) (clamp) (clamp)
Lendik24 19. 9. 2011, 22:09
Mohla bych si zpívat "když se zadaří, co se dařit mááááááááááá" ,-) Právě vše skončilo v koši [A] Asi nemám svůj den - krém se mi srazil, z těsta se stala žvýkačková hužva, která nešla ani rozetřít na papír, ................. a tak bych mohla pokračovat až k cestě do koše (C) I tak věřím, že je recept k zvládnutí, jen nevím, jestli se mi někdy bude chtít ho znovu vyzkoušet (L)
betulka 25. 9. 2011, 21:41
@Lendik24 Nezoufejte, příště se určitě povede :-$ :-$
kukina06 15. 8. 2011, 11:09
Tak mám za sebou svůj první medovník a byl vážně super (Y) Děkuji za bezva recept, kterého jsem se trochu obávala, ale vše dopadlo výborně a všichni jsme si pochutnali (zajic) (zajic) (zajic)
Aiblova Lenka 28. 3. 2011, 9:01
:-S :-S teda vy tu směs máte takovou řidší a mě se to spojila v jednu kejdu :-S ale i tak jsem upekla 7 placek a vypadají dobře |:o) tak až namažu a uleží se,tak snad dude ňamózní (Y) ale zbytků-okrajků mi moc nezbylo,děti mi to (zajic) (Y) dala jsem vždy kus těsta na papír a mokrou rukou roztáhla do kruhu a upekla,myslím že bude dobrý (Y) (Y) PŘÍŠTĚ BUDU MOUKU PŘISYPÁVAT POMALU A TŘEBA NE VŠECHNU,JEN ABY SE TO DALO NAMAZAT
Krťanda 27. 10. 2010, 0:55
Dneska jsem zkoušela Váš recpetík a taky musím potvrdit, že mi placičky nešly z papíru :-( Udělala jsem 9 placek a medovník mi přijde hroozně nízký. Je v lednici, tak doufám, že i přes podivný vzhled bude chutnat :-) Jak ho máte přibližně vysoký Vy? A kraje odřezávíte ještě na horkém plechui nebo po vystydnutí? *-) Moc díky za každou radu.. příště už se snad povede líp :-)
betulka 27. 10. 2010, 12:26
@Krťanda Dobrý den Lenko, moc mě mrzí,že Vám placky nešly z papíru.Tak snad příště to bude už lepší.Já kraje odřezávám ještě než placka úplně vychladne a hned vzápětí je i sundávám z papíru.A medovník je vysoký podle toho,jak velkou kulatou formu použijete.Já ho nemám také moc vysoký(používám talíř),ale kamarádka ho má vyšší než já(ta používá dortovou formu).Tak at Vám medovník chutná a příště to bude určitě už lepší.Ani já jsem ho neměla na první pokus dokonalý :-$
Krťanda 27. 10. 2010, 19:48
@betulka Dneska jsem nevydržela a ochutnala ... je opravdu vynikajícííííííí !!!!! I manža, že na sladké moc nen,í ho moc chválil a dokonce si přidal ,-) Opravdu moc díky za super receptík (F) (F) (F)
cherrycake 24. 10. 2010, 16:19
(Y) (clamp)
Renynika 24. 10. 2010, 16:09
zdravím (hello) nevím kde jsem udělala chybu :-S ale měla jsem to těsto tak husté,že nešlo ani z vařečky....natož namazat na pečící papír...... :-S nakonec jsem upekla jednu placku ,-),aby se to nevyhodilo a byla z toho buchta-piškot :-D :-$
snow-white 22. 10. 2010, 7:43
Díky za receptík, taky musím napsat komentář |:o) |:o) 3 a půl hodiny práce (H) (H) (H) i s předpřívavou ,-) ,-) ,-) ale výsledek = (radost) |:o) (radost) |:o) (zajic) (zajic) Jen tedy v plynové troubě ty placičky nejsou tak pěkné jako Vaše... i když jsem je tam nechala kraťounce, tak chytaly více do hněda, ale na chuti to znát nebylo :-$ Moje mamka taky dělá svůj medovník, ale když jsem ji dala ochutnat ten, který jsem vytvořila, tak hned chtěla receptík. Tak jí to tu s Vaším dovolením (L) opisuji. Díííky moc (hello) (hello)
betulka 22. 10. 2010, 14:03
@snow-white Evi, jsem ráda,že se Vám medovník povedl.Uvidíte,že příště to už nebude trvat ani tak dlouho.Začátky jsou zkrátka těžké.Mějte se krásně a pečení zdar.
IVULINKA 16. 10. 2010, 16:58
Beatko včera jsem upekla Váš medovník, s těstem se krásně pracovalo prostě všechno paráda. Dneska jsme rozkrojili a byl (zajic) Díky za recept Ivana
Monis 16. 10. 2010, 10:43
Beatko, tak jsem právě dala medovník do lednice :-$ a pěkně si oddechla ,-) ,-)Dalo mi to pěknou fušku ,-) Už když jsem dělala těsto ve vodní lázni, tak jsem to měla hrozně hustý, že jsem tam nedala ani celé množství mouky, protože jsem to měla hustý, takže se mi to lepilo jak smůla ,-)Dalo mi to jen na 5 placek, v našem malém bytě najednou byli všude pekáče, placky, kilometry pečících papírů a do toho dvě vyvádějící (X) (child8), byla jsem na infarkt ,-) Jediné co, že mi to šlo dobře z papíru :-) Tak už natřeno a podrobečkováno a uvidíme, zda se do něj pustím ještě někdy. Musím říci, ale že vizuelně vypadá celkem věrohodně (Y) (Y)Já jsem na to pečení holt poleno .Mějte se krásně (L)
VeryTýna 15. 10. 2010, 13:23
Ahojky,moooc děkuju za super receptík,medovník se fakt vydařil a už mám v plánu ho dělat brzy znovu.Je to fakt mňamka. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
KlarkaZ 11. 10. 2010, 21:14
V pátek jsem medovník upekla, kvůli nešťastným událostem v rodině jsme jej jedli až v neděli a dneska už není (Y) (Y) (Y) Byl VYNIKAJÍCÍ!!! Mizel v nás rychlostí blesku, ane jsem jej nestačila vyfotit. prostě k (zajic). Upeču ho bráškovi až se vrátí z nemocnice, 100% si pochutná (flower) (flower) (flower)
Luciferie 2. 10. 2010, 15:38
(Y) (Y) (Y) Úžasný recept, moc děkuji (F) Celkem jednoduchý a táááááááááák výborný (zajic) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
brčule123 19. 9. 2010, 15:49
Tak medovník jsem zkusila udělat a super.Je teda na mě sladký,ale nevadí.Sice jsem trošku zápasila s rozetřením těsta,ale dobrý.Ani pláty se mi nelepily na papír.příště to bude brnkačka, už vím jak na to.Nechala jsem ho odležet a nemá to chybu.Fakt super. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Jen jsem měla řidší krém, místo 300g másla jsem dala 250,nějak jsem to přehlídla.Ale i tak dobrý.
lidal 19. 9. 2010, 14:58
Díky za recepr, je úžasný (Y) (Y) (Y) (Y) Nikdy by mě nenapadlo, že ho upeču ( peču jen když se dá těsto udělat v jedné míse ,-) ,-) ) Medovník byl skvělý, jen měl jednu chybu byl (zajic) , něž se stačil pořádně uležet :-D :-D :-D :-D
calimero 16. 9. 2010, 11:50
Na medovník jsem se těšila,ale jsem spíše zklamaná-vůbec mi to nešlo sundávat z papíru,byla to patlanina a slepenina.No snad se sní...poradí někdo napříště jak to udělat? *-)
Jitkita 17. 9. 2010, 16:46
@calimero Mě se stalo totéž :-( Placky se přilepily na papír a celý se mi potrhaly, když jsem je sundavala. Byly takový ulepený. Ale já myslela, že jsem dala moc medu. Tak mám v plánu ještě druhý pokus a uvidíme (H)
betulka 16. 9. 2010, 13:14
@calimero Haničko, to mě tedy moooc mrzí :-(,že Vám to moc nešlo.Pláty z papíru zkuste sundat dřív,než úplně vychladnou.Mě se to tedy ještě bohužel ani jednou nestalo,že by mi nešly z papíru sundat.Když jsem delala medovník ale poprvé,taky to nebyla žádná krása :-$,ale snědl se během chvilky |:o).Uvidíte,že příště to bude už super. Tak se mějte krásně Beata
calimero 16. 9. 2010, 20:39
@betulka Tak asi mám nějakej blbej papír.Já to zkoušela jak za tepla tak když to vychladlo a děs.Tak uvidíme příště....
lussis 25. 1. 2011, 14:45
@calimero Zjistila jsem, že když je míň upečený, jde to hůř než když je tak akorát. Já si ten papír s plackou položím na linku, nožem po obvodu jak když podeberu, pak chytím pod papírem a otočím naruby na druhý papír a opatrně papír sloupnu. Jde to tak skvěle, tak snad vám to pomůže. :-)
bibina 13. 9. 2010, 16:34
Krásný den Beatko,ve čtvrtek jsem udělala medovník podle Vás.Myslela jsem bláhově že bude na sobotu až přijedou rodiče na návštěvu.Nu ale ouha,v pátek jsme ho museli ochutnat.To co následovalo se nedá popsat! (zajic)Je naprosto skvělej.Díky moc za takovej receptík!! (clamp) (Y) Jana
Janca 3 12. 9. 2010, 14:23
Moc děkuji,určitě zkusím-jen co seženu ořechy (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie