Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 45 návštěvníků)

MEDOVNÍK

0.0
MEDOVNÍK

Potřebné ingredience

NA TĚSTO:100g másla,150g cukru krupice,5 pol.lžic medu,1 vejce,2 pol.lžíce mléka ///600g mouky hladké,2 čajové lžičky jedlé sodyNA KRÉM :1 celé salko,250g másla,1/4l mléka,pár vlašských oříšků-NEMUSÍ BÝT a 1 vanilka pudig = já dávám na placku ještě nějaký likérek nejlépa kávový nebo i baileys

Postup přípravy

Máslo,cukr,med,mléko a vejce šleháme na páře (já mám dva hrnce nad sebou nebo pro odvážnější rovnou na plotnu a rozpustit) do ještě teplé směsy pomalu vmícháváme mouku s rozmíchanou sodou.Nakonec těsto propracujeme ručně a já rovnou rozdělím na 5 dílů a válím kola.Vyválené placky peču na peč.papíře v troubě (mám plynovou a nemám tam označené stupně)je lepší péct pomaleji aby se to nepřipálilo ale musí být placka do hněda.Čerstvě upečené placky omáčknu kulatou formou na dort a podle ní okrojím okraje které uchovám na posypku.
Celou plechovku SALKA ponořím do vody a pozvolna vařím 2 hodinky-nejlépe den dopředu a i máslo si vyndám den dopředu(je to pro lepší spojení obou hmot-musí být stejně teplé).
Smíchám salko s máslem a uvařeným vychladlým pudingem-bez pudingu to není ono !!!
Položím 1 placku a lehoučce pocákám likérkem lehce potřu krémem a postup opakuji u dalších placek..Trochu krému musí zbýt na potření celého moučníku.Okraje s oříškama rozemelu na jemno.Potření moučník obsypu posypkou a dám chladit do lednice -minimálně do druhého dne.
MEDOVNÍK OCHUTNALO HODNĚ LIDIČEK A TO I PROFESIONÁLNÍ ČÍŠNÍCI A NEMOHLI UVĚŘIT ŽE TO NENÍ KUPOVANÝ MEDOVNÍK CO PRODÁVAJÍ.
VŠEM PŘEJI DOBROU CHUŤ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Arnoštka 11. 6. 2008, 8:44
Dobrý den :-)), předevčírem jsem dělala medovník podle Vašeho receptu a je opravdu super (radost) (radost) (radost) (radost) (radost). Všem moc chutnal (jidlo) (jidlo) (jidlo). Tak děkujeme moc moc za bezva receptík (Y) a mějte se hezky Arnoštka (hello) a zbytek rodinky (child8) (X) (Z) (B).
phebe (upraveno) 2. 2. 2008, 11:12
(child1) KRÁSNÝ DEN -dnes jsem již poněkolikáté dělala svůj medovníček |:o) a zjistila jsem že nejlepší je ČERSTVĚ ZAMÍCHANÉ TĚSTO IHNED ROZVÁLET A PÉCT(někde se doporučuje dát odpočinout do lednice)-jsou krásně tvárné a na chuti to nijak neubere (^) (^) (^) tak se můžu těšit zítra na báječný moučník ke (C) ještě jedna vychytávka - celý posypaný medovník balím do smršťovací fólie aby se nesypal po lednici a nenačichnul :-)
matthes 18. 1. 2008, 15:52
Zdravim,dneska delam Vas medovnik a chci se zaptat na to testo.mela jsem co delat ho rozvalet a pak ma bejt po upeceni tak tvrdy?Udelala jsem ho presne podle Vaseho receptu.Delam ho po prve a doufam ze se mi povede. Lucie (jidlo)
phebe 21. 1. 2008, 14:52
@matthes promiňte byla jsem mimo domov-tak příště přidat víc mléka a zpracovat rovnou.Po upečení je to tvrdší ale to nevadí polijete likérkem a vsákne vláhu z toho pudingu v krému. :-$
Vlasta V. 18. 1. 2008, 15:57
@matthes Já mám také placky vždy tvrdé,proto jej nechávám alespon 3 dny odležet. :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie