(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Medovník
Potřebné ingredience
3 vejce, 300g krupicového cukru, 1 Hera, 3 lžíce tmavého medu, 1 lžička jedlé sody, 400g hladké mouky 00, na Krém: 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 300g másla
Postup přípravy
Připravíme vodní lázeň. Do mísy vložíme heru a necháme rozpustit. Potom do ní rozklepneme vejce a postupně přidáme med, cukr, mouku a jedlou sodu. Směs v misce mícháme vařečkou přibližně 10 min, dokud těsto nebude mít zlatavou barvu. Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Na pečící papír si nakreslíme kolo velikosti talíře nebo dortové formy. Do kruhu naneseme těsto a rozetřeme do kruhu o něco větší, než máme nakresleno. Postupně uděláme 6 placek. Těsto rozetřeme v co nejtenčí vrstvě. Pečeme dozlatova asi 7-10 min. Upečené placky necháme vychladnout a ořežeme podle formy nebo talíře. Okraje nevyhazujeme. Dáme je do mísy a rozdrobíme. Máslo a mléko vyšleháme dohladka. Nebojte se, že krém z počátku vypadá, jakoby "zdrclý". Pak dáme placku, pomažeme krémem a stavíme dort. Poslední placku pomažeme celou i celý dort a posypeme rozdrobenými kousky včetně boků. Medovník je lepší nechat chvíli odležet, ale pak je boží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kopretina123
(upraveno)
31. 1. 2012, 12:54
Podle barvy krému na fotce bych řekla, že se mléko nevaří, ale vyšlehá se s máslem rovnou z konzervy.
cirkl
(upraveno)
31. 1. 2012, 12:21
to slazené mléko se vaří?
peke
(upraveno)
16. 4. 2012, 16:43
@cirkl
Nevaří, jen šlehá
baldik3
(upraveno)
26. 1. 2012, 15:28
Velice se mi tento recept líbí,chtěla bych vyzkoušet..Jen jsem se tu nedočetla nic o vaření toho mléka,nebo je již tak koupené to hotové?
peke
(upraveno)
16. 4. 2012, 16:42
@baldik3
Né, mléko se vůbec nevaří. Nalije se rovnou z plechovky a šlehá se s máslem. Z počátku to vypadá, že se to nespojí, ale pak je to lahoda Je to něco jiného než s uvařeným na karamel.
b.veru
(upraveno)
16. 1. 2012, 17:32
Díky za recept,dnes jsem ho pekla a je opravdu výborný
peke
(upraveno)
20. 1. 2012, 16:28
@b.veru
to mě těší, že vám chutnalo