(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
K 1.narozeninám (můj první potahový dort pro dcerku)

Potřebné ingredience
KAKAOVÝ KORPUS: 250 ml bílků (7ks) 250 g cukru krupice 130 ml žloutků (8ks) 130 ml oleje 70 g kakaa 50 g hrubé mouky 130 g hladké mouky trochu strouhané pomeranč. kůry špetka škořice KRÉM:\ 250 g měkkého tvarohu 2 ks vanil. cukr 250 ml smetany ke šlehání (33%) mléko, jeli potřeba já jsem použila banány.....
Postup přípravy
POSTUP:
Do mísy prosijeme kakao a hladkou mouku, přimíchame hrubou a skořici.
Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý lesklý sníh.
Žloutky šleháme ze zbylou polovinou cukru a pomeranč. kůrou do pěny, po malých částech postupně zašleháme olej.
Do žloutkovej pěny po částech střídavě vmícháme sypkou směs (prosáté mouky) a sníh.
Těsto nalejeme do formy 24cm s vymazaným a vysypaným dnem. Vložíme do předehřáte trouby na 175 stupňů a pečeme 45 minut.
Po upečení necháme vychladnout, pak rozpůlime a naplníme krémem....
KRÉM:
Tvaroh rozmícháme s cukrem, jeli potřeba naředíme mlékem. Šlehačku vyšleháme a lehce vmícháme do tvarohu a máme hotovo :o))))
Zdobení dle fantazie, já jsem použila MARŠMELOUNOVÚ HMOTU:
90 - 100 g bombónu
lžíce citronové šťávy
moučku dle potřeby
Bombóny dáme do sklenené mísy s citr. šťávou na plný výkon 40 sek. Bombóny se roztaví a nafouknou, vznikne lepkavá hmota. Do ní postupně zpracujeme cukr, dokud nevznikne pružná hmota. Za stáleho podsypávání cukrem rozvalíme asi na 2-3 mm..
DOBROU CHUŤ......
Do mísy prosijeme kakao a hladkou mouku, přimíchame hrubou a skořici.
Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý lesklý sníh.
Žloutky šleháme ze zbylou polovinou cukru a pomeranč. kůrou do pěny, po malých částech postupně zašleháme olej.
Do žloutkovej pěny po částech střídavě vmícháme sypkou směs (prosáté mouky) a sníh.
Těsto nalejeme do formy 24cm s vymazaným a vysypaným dnem. Vložíme do předehřáte trouby na 175 stupňů a pečeme 45 minut.
Po upečení necháme vychladnout, pak rozpůlime a naplníme krémem....
KRÉM:
Tvaroh rozmícháme s cukrem, jeli potřeba naředíme mlékem. Šlehačku vyšleháme a lehce vmícháme do tvarohu a máme hotovo :o))))
Zdobení dle fantazie, já jsem použila MARŠMELOUNOVÚ HMOTU:
90 - 100 g bombónu
lžíce citronové šťávy
moučku dle potřeby
Bombóny dáme do sklenené mísy s citr. šťávou na plný výkon 40 sek. Bombóny se roztaví a nafouknou, vznikne lepkavá hmota. Do ní postupně zpracujeme cukr, dokud nevznikne pružná hmota. Za stáleho podsypávání cukrem rozvalíme asi na 2-3 mm..
DOBROU CHUŤ......
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lintchi
(upraveno)
10. 6. 2010, 13:54
Dobrý den, zaujala mě ta poleva.Je to podobné marcipánu?Neroztopí se,když je pod tím ta smetanová náplň?Musí se pod piškot namazat marmeláda nebo to tak fakt drží?Co kdybych dala na dort na polevu jahody,neroztopí se poleva? Děkuji za odpověď Pavlína
nahlásit
merina22
(upraveno)
13. 1. 2010, 13:35





nahlásit
smoulina01
(upraveno)
13. 1. 2010, 10:04
kráásný
ty písmenka jste dělala jak? to máte vykrajovátka?


nahlásit
gaabba
(upraveno)
13. 1. 2010, 13:19
@smoulina01
Děkuji. Na Pc jsem si vytiskla Anička (zvolila různé písmo), vystřihla, přiložila na hmotu a vyřízla kolem dokola.....

nahlásit

Handulka0
(upraveno)
12. 1. 2010, 21:42



nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
12. 1. 2010, 11:53





nahlásit

akin77
(upraveno)
12. 1. 2010, 10:05





nahlásit

darinka30
(upraveno)
11. 1. 2010, 18:28
peknucky..






nahlásit
gaabba
(upraveno)
11. 1. 2010, 17:26
děkuji

nahlásit

jazavka
(upraveno)
11. 1. 2010, 17:02









nahlásit

gabsa
(upraveno)
11. 1. 2010, 16:57
super moc povedený







nahlásit