(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
nastrouhaná buchta
Potřebné ingredience
těsto:250 g másla či Hery, 400g pol. mouky, 1 žloutek, cca 1 lžíce kakaa, 4 lžíce mléka nádivka: 1/2 l mléka, 1 vanil. pudink, 3 vaničky měkkého tvarohu (750 g ), 3 žloutky, 4 bílky, 1 lžíce bramb. škrobu solamylu, 250 g moučk. cukru
Postup přípravy
na těsto smíchám všechno a rozdělím na dvě půlky. Těsto dám v mikrosáčku do chladničky na pár hodin vychladit, nebo urychlím vložením těsta do mrazáku.
plech na pečení vyložím pečícím papírem a jednu půli těsta nahrubo nastrouhám rovnoměrně na celý plech. Na to naleji nádivku z tvarohu a pudinku a navrch dostrouhám druhou půlku těsta. Peču na 180°C cca 1/2 hod.
dobrou chuť
plech na pečení vyložím pečícím papírem a jednu půli těsta nahrubo nastrouhám rovnoměrně na celý plech. Na to naleji nádivku z tvarohu a pudinku a navrch dostrouhám druhou půlku těsta. Peču na 180°C cca 1/2 hod.
dobrou chuť
hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mia 5
(upraveno)
29. 4. 2018, 16:37
Renča50
(upraveno)
14. 4. 2018, 21:57
Dobrá buchta. Do těsta jsem přidala prášek do pečiva,2/3 těsta jsem nastrouhala dospodu a 1/3 těsta nahoru,je to na plech 30x40 cm.Z bílků ušlehat sníh.
buxus
(upraveno)
29. 4. 2018, 13:53
@Renča50
a určitě byla taky výborná, že
Mirka1
(upraveno)
26. 1. 2010, 14:02
Marcelko buchtu také dělám a je to výbornéééééééééééééééééééééééééééééé ,ale mám trošku jiný recept ale určitě chutná stejně.U nás po upečení za chvilku nic není
buxus
(upraveno)
2. 2. 2012, 19:30
@Mirka1
Miruš, já to poslední dobou dávám jenom do mrazáku, jak se na to těsto spěchá a patří mezi ty více a často pečené a ještě rychleji mizící , jo holt máme doma kobylky...