Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Buchta s tvarohem a polevou z pudinku a jahod - výborná

0.0
Buchta s tvarohem a polevou z pudinku a jahod - výborná

Potřebné ingredience

Těsto: 3 celá vejce, 1 sklenička cukru, 1 sklenička oleje - šleháme do pěny + 2,5 skleničky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 sklenička studené vody, 1 lžíce kakaa náplň: 2 tvarohy 1 máslo, cukr, van. cukr poleva: 2 jahodové kompoty, 3 jahodové pudinky, cukr

Postup přípravy

Velikost skleničky zvolte podle toho zda budete buchtu dělat na plech nebo třeba jen do dort. formy, já odměřovala skleničkou 200 ml a na plech to bylo takové nižší těsto. Na fotce jsem dělala takovou ošizenější verzi, je to jen potřené lipánkem a jahodová vrtva je jen z pol. dávky.
Celá vejce, skleničku cukru a skleničku oleje vyšleháme do pěny, k tomu pak přidáme ten zbytek přísad na těsto a dáme upéct
po vychladnutí potřeme vrstvou tvarohové náplně (ušlehat tvarohy s máslem a dle chuti osladit
a navrch dáváme polevu z pudinku a jahod: rozmixujeme 2 jahodové kompoty, doplníme vodou do 1 litru, dle chuti přidáme cukr a z toho uvaříme pudink (vlastně místo mléka přidáváme pudink do těch rozmix. jahod s vodou), pak necháme chvíli vychladnout a dáme navrch jako poslední vrstvu.
Je to opravdu moc dobré, všichni to chválí, kdo nemá rád tmavé těsto lze udělat korpus i světlý, místo jahodových pudinků jsem dávala třeba i vanilkové a určitě by šlo obměnit i z jiného ovoce. Někdy třeba vynechám i tu tvarohovou vrstvu nebo třeba jen potřu ochuceným tvarohem, lipánkem apod.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 29. 1. 2010, 11:02
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
chalupnicka 25. 1. 2010, 20:17
(jablka) ovoný my moc rádi-určitě vyzkouším,díky za recept (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie