Smažení palačinek - tipy jak smažit..
Potřebné ingredience
maštění pánve..
Postup přípravy
Mohli byste mi dát pár tipů a rad, jak smažit palačinky, abych nemusela na pánev nalévat olej. Zkoušela jsem jednou pánev lehce potírat "pírkem" spíš takovou "štětkou" na vymazání plechu, a tak nějak se ta "štětka"pálila... Nedávno jsem tu četla, že se dá pánev posprejovat olejem.. ale tohle slyším poprvé, to se dá takový olej koupit nebo jak to s tím je? Uvítám každičkou radu. Děkuji.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bozdíška
(upraveno)
8. 8. 2007, 22:09
Já mám už léta vyzkoušený recept mojí maminky. Nesmažit na oleji, ale na 100% tuku
. Zrovna dneska si je poručila dcera a zase se povedli. Těsto nesladit a mít je řídké - a budete mít zaručeně vyhráno
. Takže držím palečky, ať se vedou.


nahlásit

hanyhany
(upraveno)
8. 8. 2007, 21:17
Není pravda, že je nutné dělat je pouze na teflonce - mě jdou na jakékoliv pánvi
Jen se nesmí těsto sladit!!! Pak se lepí. Dělám je z hladké nebo polohrubé mouky - jakou mám, přidám 1-2 vejce, špetku soli a doliju mlékem. Je lepší mít těsto hoooodně řídké, případně v průběhu ještě přilít. Teflonku nemastím samozřejmě, na ostatní kápnu olej - první se většinou nepovede, ale pak už to jde jako po drátku. Nejdřív ale naliju těsto, "rozmístím" po celé pánvičce
a pak kápnu na okraj trochu oleje. A je to



nahlásit

petrulka
(upraveno)
9. 8. 2007, 9:54
@hanyhany
On někdo těsto na palačinky sladí
?



nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
9. 8. 2007, 10:21
@petrulka
Já jsem ho dříve také nesladila.. ani nevím co mě to napadlo tam poslední dobou přidávat cukr...



nahlásit

bububububu
(upraveno)
8. 8. 2007, 18:35
Tak já mám Tefal s termospotem a dělám na ní všechno na sucho a je to vynikající. Dokonce bramboráky na sucho byly perfektní, i manžel se olizoval a to je frfňa na lecjaké jídlo.



nahlásit

pavlinice
(upraveno)
8. 8. 2007, 18:20
Takže pravidlo č.1,Smažit pouze na teflonové pánvy,pravidlo č.2 je:mít to správné těsto.Na teflonu se dají smažit i na sucho,ale pokud chcete smažit na tuku tak já to dělám tak,že rovnou z lahve kápnu trochu oleje rovnou do pánve,žádná mašlovačka a hlavně žádné máslo,protože to se pálí již při daleko nižší teplotě než olej.

nahlásit

olgaha
(upraveno)
8. 8. 2007, 16:17
Já mám na flašce s olejem takové kapátko tak na teflonovou pánev tak dvě kapky prsknu ale podle sousedky mám dát olej do těsta a nemusím vymazávat.Ještě jsem nezkosila tak nevím.

nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
8. 8. 2007, 18:59
@olgaha
Holky já vám všem moc děkuji za tipy.. určitě prvně vyzkouším tu druhou pánvičku, a pak taky přidat ten olej do těsta... to by bylo aby to nebylo... a jak máte ty pánvičky velké, protože ta nejlepší kterou doma máme má v průměru kolem 26 cm, ale to myslím není na palačinky moc že??? Jsem hrozná, že se ptám na takový blbosti
nahlásit

pavlinice
(upraveno)
8. 8. 2007, 19:06
@Raffaelo
To je jedno na jak velké,ale myslím,že těch 28cm je tak ideání.
Jinak vám řeknu,že je kolikrát dělám i v pánvy wok.
Hlavně ten teflon to chce.




nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
8. 8. 2007, 19:22
@pavlinice
Pavli děkuji, uvidíme, uvidíme řekl slepej...
určitě to prubnu a pak napíšu jak jsem dopadla...




nahlásit

Miabella
(upraveno)
8. 8. 2007, 14:59
Vymazávám ubrouskem namocenym v oleji...
nahlásit

angela1
(upraveno)
8. 8. 2007, 14:54
já mám teflonovou pánev z Ikea za 69 a používám máslo - ne olej, vždy před otočením palačinky na 2. stranu nechám po vnitřním okraji pánve rozpustit malý plátek másla... palačinky na másle mně osobně chutnají víc než na oleji...
nahlásit

NOSTALGIE1
(upraveno)
8. 8. 2007, 14:32
Ahoj Verčo, já palačinky smažím právě potíráním pánve pírkem namočeným v oleji....nad pánví držím hrneček s olejem, namočím pírko a hned jím potírám pánev.Nikdy se mi nepřiškvařilo.Je to pro mě ten nejlepší způsob.....(a těsto na ně šlehám elektrickýma metličkama-je pak nadýchané).Máme rádi slaboučké, ne moc mastné a jsou fakt úžasné. Tak přeji hodně zdaru a tipů. Lída

nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
8. 8. 2007, 14:45
@NOSTALGIE1
Ahojky Liduš, já ted nevím jestli jsem měla přímo pírko z peří a nebo takovou tu "štětku" ale mám za to, že se to škvařilo.. musím se doma pořádně podívat. A potíráš pánev před každou palačinkou, nebo jenom před první palačinkou? Také těsto šlehám mixérem a pak ho nechám chviličku odstát. slaboučké také miluju, ale nikdy se mi nepovedly tenučké. Máme pánev myslím 20 cm v průměru a pak už takovou tu velkou, tak budu muset dávat více těsta a také ji rozlévám po pánvi, ale mám problém vždy s konzistencí těsta...
nahlásit

3kočičáci
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:35
Já pánev vymazávám, nemám ráda mastnépalačinky, bléééééé. Vymazávám silikonovou mašovačkou od Tupperware - je te´d v akci za 275Kč.

nahlásit
Trivet
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:42
@3kočičáci
Přesně tak,také mám silkonovou mašlovačku,ale asi za 60kč.Nevím co je to za značku,je kupovaná v normálním obchodě s domácími potřebami.Je to fakt dobrá věc

nahlásit

madda
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:31
Já potřu pánev mašlovačkou pouze před první palačinkou a pak už smažím na sucho. Včera jsem smažila 15 palačinek a mírně namastila pouze před první a pak vůbec. 100% záleží na těstu, ze kterého palačinky děláte a samozřejmě musíte mít nepřilnavou pánev.

nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:53
@madda
Vyzkouším hned jak je udělám.. snad ta teflonka nepřilnavá bude...



nahlásit
helišta
(upraveno)
14. 1. 2023, 12:04
.
nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
8. 8. 2007, 10:50
@helišta
tak to já dělám klasické těsto z kuchařky, jsme jenom s taťkem, takže toho nedělám hodně, dávám hladkou mouku, vajíčko, špetku soli, a mléko a krapítek cukru... a pánev máme teflonovou, ale už nepatří mezi nejnovější, jednu doma máme tak to příště zkusím na ní.. a kdybyste mohla písnout osvědčené těstíčko, vyzkouším..

nahlásit

Mončjatko
(upraveno)
8. 8. 2007, 10:42
Verčo, já osobně potírám pánev silikonovou mašlovačkou a jde to krásně a mají ji snad v každých domácích potřebách.
nahlásit

Marcela 1980
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:13
@Mončjatko
Tak presne tak to delam i ja
je to super

nahlásit
Nikis.
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:02
@Mončjatko
Taky ji mám, je super
A nepálí se!


nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
8. 8. 2007, 10:50
@Mončjatko
Mony, určitě se na tu mašlovačku podívám..
vůbec netuším jaká to může být ale zajdu do domácích potřeb a uvidíme.. to by bylo aby nebylo
a říkáte, že se vám teda nepálí ta mašlovačka joo??



nahlásit

Mončjatko
(upraveno)
8. 8. 2007, 10:59
@Raffaelo
Verčo, nepálí se, protože je silikonová a ta snese hodně velkou teplotu. Vypadá to trochu jako štětka. Jestli chcete, tak jí vyfotím a vložím k sobě do alba.
nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:09
@Mončjatko
Mony, když Vás tady takhle mám, koukala jsem u Vás v albíčku, že máte jablečné koláčky.. nemáte někde receptík??? vypadají úžasně..



nahlásit

Mončjatko
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:13
@Raffaelo
Verčo, mašlovačku máte vyfocenou u mě v albíčku, je od tescomy. A receptík se budu snažit vyštrachat.
nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:19
@Mončjatko
Monči, už jsem koukla a je to ta co jsem našla na netu. děkuji za tip. když byste našla receptík, tak by to bylo fain. Koukala jsem do albíčka, ale nemáte ho tam..

nahlásit

Mončjatko
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:28
@Raffaelo
Verčo, recept jsem Vám poslala na mail.

nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:48
@Mončjatko
už jsem na něj koukala, hned jak budou jablíčka doma, udělám
znovu děkuji




nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
8. 8. 2007, 11:07
@Mončjatko
Jak chcete Mony, koukala jsem na ně na netu, a už tak nějak vím..
tak to je super, hned skočím do města. Mockrát děkuji za typ..





nahlásit

2Káčka
(upraveno)
8. 8. 2007, 10:31
Prodávají i přímo oleje ve spreji, tady jsem našla Avokádový, dole je odkaz přímo na stránky avokadovyolej.cz http://gurmetklub.cz/test-olej-ve-spreji-steak-misto-slibu.html , ale určitě i obyčejnější, ségra má doma nějaký obyč ve spreji, dovezený z Německa sice, ale seženete i u nás

nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
8. 8. 2007, 10:36
@2Káčka
Rady, děkuji moc.. už jsem dostala tip i na kokosový olej na smažení, nemusí to být jenom na sladké, ale může se na něm smažit i slané, nepřipaluje se, neprská a je asi nejzdravější co může být...


nahlásit

bubík4
(upraveno)
8. 8. 2007, 10:29
http://in-side.cz/kuchyne/rozprasovac-na-olej třeba tady
nahlásit

bubík4
(upraveno)
8. 8. 2007, 10:28
MĚLI TO MYSLÍM V NECKERMANNOVI TAKOVOU NÁDOBKU S ROZPRAŠOVAČEM NA OLEJ
nahlásit
Raffaelo
(upraveno)
8. 8. 2007, 10:32
@bubík4
Jani děkuji moc, zkusím oběhnout domácí potřeby, jestli to tam také nebudou mít, to mě nenapadlo...



nahlásit