Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

"pirožky" z listového těsta s krabími tyčinkami

0.0
"pirožky" z listového těsta s krabími tyčinkami

Potřebné ingredience

1 1/2 balení listového těsta, 1 balení krabích tyčinek, 1 mražená čínská směs, olej, mléko, cibule, hladká mouka, kari koření+koření na čínu, sojová omáčka polosladká, ocet, vejce a to asi bude vše:-)

Postup přípravy

Nejdřív si připravíme náplň -krabí tyčinky necháme povolit, nakrájíme na kousky a dáme bokem, na pánvi zesklovatíme cibulku na troše oleje, přisypeme celý sáček mražené čínské nebo jiné zeleniny, přidáme koření, posolíme a po chvilce dušení pokapeme sojovkou. dusíme cca 5-10 minut, aby byla zelenina tepelně upravená. v jiném "kastrůlku" si připravíme trošku klasického rychlého bešamelu -na dno trochu oleje+3-4 čajové lžičky hladké mouky, po zapěnění zalévat mlékem a míchat až vznikne hustá "omáčka" -mléka cca 1/2-3/4 hrnečku. Může zůstat hustší, náplń pak lépe drží uvnitř. Bešamel smícháme se zeleninovou směsí na pánvi a krabími tyčinkami./něco ajko když děláte náplń na lasagne/ Můžeme dochutit trochou octa.
Z rozmraženého listového těsta vyválíme čtverce, rozkrojíme na 4 části ve tvaru čtverce a plníme připravenou vychladlou směsí. Přehneme do trojúhelníku a okraje k sobě smáčkeme vidličkou. Potřeme vejcem a posypeme semínky -může být sezamové, já dala lněné, jiné doma nebylo:-) pečeme v horkovzdušce cca 15 minut na 155-160st.C až povrch pirožků zezlátne.
A pak už jen sníme, z dávky je cca 18 kusů, záleží jak budete dělat velké, my si nahoru namazali "nezdravou " tatarku a i když jsem je dělala na oběd tak na večeři zůstaly jen 4 :-D Dobrou chuť.

..téměř všechny potřebné suroviny:-)

..zeleninová směs s bešamelem a krabími tyčinkami...chládne:-)

..rozválené listové těsto nakrájíme a plníme směsí

..okraje pěkně přitlačíme vidličkou aby náplň nevytékala ven...a přeneseme na vymazaný plech

..šátečky pomažeme vajíčkem a posypeme semínky dle chuti, může být i nějaké koření, příště zkusím do vejce zašlehat trochu sojové omáčky

..a jeden detail na "virtuální ochutnávku" :-):-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 11. 2. 2010, 9:54
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
BlueCat 14. 2. 2010, 19:28
@Ilonáček (F) (F) (F) děkuji (hello)
petulka82 10. 2. 2010, 21:30
Teda Terez... vypadá to úúúúžasně (Y)
BlueCat 14. 2. 2010, 19:28
@petulka82 (F) (F) (F) (L) Petul díky, už jsem byla po vrch přejezená masa a ty krabí tyčinky taky čekaly v mrazáku už delší dobu -tak jsem je využila a chtělo by to dvojitou dávku ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie