Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Rýžové česnekové řízečky

0.0
Rýžové česnekové řízečky

Potřebné ingredience

Pro dvě osoby: půl hrnku rýže (0,75dl) - kulatozrnné!, 5dkg nastrouhaného sýra (typ eidam, gouda, hermelín, co kdo rád), alespoň 3-4 stroužky česneku - co kdo snese, lžíce oleje, sůl, strouhanka (doopravdická, žádné náhražky mi nefungovaly)

Postup přípravy

Rýži uvaříme do měkka nebo klidně i částečně rozvaříme - konzistence by měla být asi jako u mléčné rýže. Pokud rýže pustí hodně "slizu", radši ho odstraníme, aby směs nebyla řídká. Přidáme sýr - já nestrouhám, ale rozmixuju celou směs pomocí tyčového mixéru. (Hmota by měla držet tvar, jinak se budou placičky rozpadat - kdyžtak zahustit strouhankou.) Osolíme, očesnekujeme, přimícháme trochu oleje. Ze směsi nabíráme lžící hromádky, obalujeme ve strouhance a smažíme na hodně rozpálené pánvi, aby strouhanka nenasála zbytečně moc tuku. Není třeba smažit dlouho, žádná obsažená ingredience není syrová. Jakmile řízečky zezlátnou, vytáhneme a osušíme ubrouskem. Podáváme s brambory, kaší, hranolkami..

Tento recept je obdobou rýžové pomazánky, kterou mám v receptech, vyrábím vždy najednou dvojitou dávku, ale každou polovinu dokončím jinak.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marky18 30. 12. 2010, 1:04
Super nápad! (clamp) Určitě vyzkouším (Y). Ostatně jako již nekolik receptů od Vás!! Takže díky moc za ně!! (D) Jste zlatá!! Markéta D
Myval 15. 3. 2010, 22:57
Tak jsem vyzkoušela Váš recept a musím říct, že je to výýýborné... (pl) hmota byla teda jako lepidlo, ale udolala jsem jí ^o) a opravdu jsme si pochutnali (Y) Druhý den jsem šla do práce a už na mě večer nic nezbylo ,-)
alimama 18. 3. 2010, 19:47
@Myval Díky za pochvalu! Já dělám pomocí dvou lžic, naberu, shrnu do strouhanky, uplácnu, obalím, ani se lepidla nedotknu.. :-) Tož příště udělejte víc, aby zbylo! :-p (L)
stranpa 2. 3. 2010, 12:36
(Y) (Y) (Y)vypadá to super,jdu na too (pl)
calexaci 11. 2. 2010, 20:09
(Y) (Y) (Y) tak to určitě skusíííím (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl)
dadulka19 11. 2. 2010, 19:28
(Y) (Y) (Y) (pl) (pl) (pl) (clamp) (clamp) (clamp)
alimama 12. 2. 2010, 20:42
@dadulka19 Děkuji! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie