(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
OLEJOVÁ BÁBOVKA
Potřebné ingredience
15 dkg cukru písku | 1 sáček vanilkového cukru | 4 žloutky | 1/8 l oleje | kůra z 1 citrónu | 1 lžíce citrónové šťávy | 8 lžic teplé vody | 30 dkg polohrubé mouky | 5 bílků
Postup přípravy
Nejprve si vymažeme rozehřátým máslem formu na bábovku a vysypeme ji jemně namletou strouhankou nebo hrubou moukou. Předehřejeme troubu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. V další nádobě utřeme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Přidáme horkou vodu, citrónovou kůru a šťávu. Postupně přimícháváme střídavě mouku a olej. Vše dobře promícháme a vlijeme do připrevené formy.
Pečeme při 220 °C asi 45 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme. když se těsto nelepí na špejli a odpéká se od krajů formy na pečení.
Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem nebo ozdobíme čokoládovou či citrónovou polevou.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. V další nádobě utřeme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Přidáme horkou vodu, citrónovou kůru a šťávu. Postupně přimícháváme střídavě mouku a olej. Vše dobře promícháme a vlijeme do připrevené formy.
Pečeme při 220 °C asi 45 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme. když se těsto nelepí na špejli a odpéká se od krajů formy na pečení.
Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem nebo ozdobíme čokoládovou či citrónovou polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé