(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Kefírová buchta trošku jinak

Potřebné ingredience
30 dkg cukru krupice, 35 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, 1 sklenice kokosu, 2 hrsti vlašských ořechů,1 sklenici oleje, 1 vajíčko, 1/2 l kefíru a asi 1 sklenici mléka. Náplň: rum, 1 zakysaná smetana, cca 4 lžičky cukru moučka, 1margot čokoláda (já dávám tu větší)
Postup přípravy
Smícháme 30 dkg cukru krupice, 35 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, (moje vylepšení: 1 sklenice kokosu, 2 hrsti vlašských ořechů potlučených v sáčku paličkou na maso - není příliš rozdrolené a v buchtě úžasně křupe a přitom nemusíme vytahovat mlýnek). Zamícháme a přidáme 1 sklenici oleje, 1 vajíčko, 1/2 l kefíru a asi 1 sklenici mléka. Pokud nemám tolik kefíru, přidám více mléka - dělala jsem x-krát a vždy byla buchta vynikající (prostě tak ať je těsto takové řídké). Peču cca 20 min na 150 °C.
Po vychladnutí poleju rumem po celém plechu a rozetřu 1 zakysanou smetanou s cca 4 lžičkami cukru moučka (to dle chuti každého) a nakonec nastrouhám margot čokoládu. Pokud nemám margot nebo zak.smetanu, rozpustím čokoládu na vaření a posypu kokosem.
Buchta je díky tomu, že se nešlehá, ale pouze míchá opravdu rychlovka, chuťově výborná a dá se s ní pohostit jakákoliv (i náročná) návštěva.
Po vychladnutí poleju rumem po celém plechu a rozetřu 1 zakysanou smetanou s cca 4 lžičkami cukru moučka (to dle chuti každého) a nakonec nastrouhám margot čokoládu. Pokud nemám margot nebo zak.smetanu, rozpustím čokoládu na vaření a posypu kokosem.
Buchta je díky tomu, že se nešlehá, ale pouze míchá opravdu rychlovka, chuťově výborná a dá se s ní pohostit jakákoliv (i náročná) návštěva.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

jana1h
(upraveno)
10. 6. 2012, 10:35
ahoj jak semenunu



![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)



nahlásit

marcelka1976
(upraveno)
11. 5. 2012, 9:24
V čera jsem upekla buchtu a je výborná,jen jsem dala méně cukru.






nahlásit

Erca00
(upraveno)
25. 1. 2012, 11:39
Děkuji za recept na výbornou buchtu ..
Dnes jsem ji dělala podruhé, už se těším co na to řekne naše babička


nahlásit
martas9
(upraveno)
20. 1. 2012, 15:38

nahlásit

kopretinaleni
(upraveno)
12. 9. 2011, 21:54
Výborný receptík. Buchta je super vláčná
. Dala jsem trochu méně cukru, ale to je na každém, jak kdo má rád. Oleje jsem dala jen asi půl sklenice a mléko už vůbec nebylo potřeba, to už by mi těsto teklo až moc. Ještě teplý korpus jsem polila pár lžicemi rumu a na vychladný korpus jsem udělala polevu z 2 tyčinek kaštanů a zakysané smetany. To bylo žůžo.
dobrou chuť


nahlásit

Dagča
(upraveno)
13. 10. 2011, 21:47
@kopretinaleni
Moc děkuji za tip - kaštany manžel miluje - bude to příjemná změna
)

nahlásit
kocic
(upraveno)
22. 5. 2011, 10:35
Dášo, dnes jsem vyzkoušela a je vynikající
, ta zakysanka tomu dá tu pravou svěžest
, díky za tip Mil.


nahlásit

spero
(upraveno)
1. 5. 2011, 16:43
Dáši, dnes jsem udělala podle vašeho receptu tuto kefírovku a všichni ji moc chválili, tchýňka chtěla okamžitě i recept. Buchta je naprosto vynikající!!!
Mockrát děkuji za receptík. Příští týden budu dělat znovu.






nahlásit

Dagča
(upraveno)
2. 5. 2011, 20:28
@spero
Tak to mám fakt radost - když i tchýňka pochválí tak to už většinou je na pováženou
Dagma

nahlásit

GIGI74
(upraveno)
21. 2. 2011, 19:30












nahlásit

Dagča
(upraveno)
23. 2. 2011, 20:43
@GIGI74
děkuji, jsem ráda, že receptík posloužil a věřím, že poslouží dál
Dagma


nahlásit

werronik
(upraveno)
4. 12. 2010, 16:19
Tak tato buchta je opravdu super.
Nadýchaná, nic suchého, výborná a rychlá. Moc moc chválím






nahlásit

Dagča
(upraveno)
27. 12. 2010, 17:37
@werronik
děkuji

nahlásit

lidare
(upraveno)
16. 10. 2010, 15:35


nahlásit

heguš
(upraveno)
12. 4. 2010, 7:52
Vypadá úžasně, určitě vyzkouším!!!

nahlásit

heguš
(upraveno)
30. 4. 2010, 22:52
@heguš
Upečeno! A výsledek? Naprosto geniální, vláčná, chuťově luxusní buchtička! Dííííky!

nahlásit

Dagča
(upraveno)
5. 5. 2010, 17:24
@heguš
Děkuji, jsem ráda, že chutná



nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
15. 3. 2010, 11:03






nahlásit