Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 41 návštěvníků)

Kefírová buchta trošku jinak

0.0
Kefírová buchta trošku jinak

Potřebné ingredience

30 dkg cukru krupice, 35 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, 1 sklenice kokosu, 2 hrsti vlašských ořechů,1 sklenici oleje, 1 vajíčko, 1/2 l kefíru a asi 1 sklenici mléka. Náplň: rum, 1 zakysaná smetana, cca 4 lžičky cukru moučka, 1margot čokoláda (já dávám tu větší)

Postup přípravy

Smícháme 30 dkg cukru krupice, 35 dkg polohrubé mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžička jedlé sody, (moje vylepšení: 1 sklenice kokosu, 2 hrsti vlašských ořechů potlučených v sáčku paličkou na maso - není příliš rozdrolené a v buchtě úžasně křupe a přitom nemusíme vytahovat mlýnek). Zamícháme a přidáme 1 sklenici oleje, 1 vajíčko, 1/2 l kefíru a asi 1 sklenici mléka. Pokud nemám tolik kefíru, přidám více mléka - dělala jsem x-krát a vždy byla buchta vynikající (prostě tak ať je těsto takové řídké). Peču cca 20 min na 150 °C.
Po vychladnutí poleju rumem po celém plechu a rozetřu 1 zakysanou smetanou s cca 4 lžičkami cukru moučka (to dle chuti každého) a nakonec nastrouhám margot čokoládu. Pokud nemám margot nebo zak.smetanu, rozpustím čokoládu na vaření a posypu kokosem.
Buchta je díky tomu, že se nešlehá, ale pouze míchá opravdu rychlovka, chuťově výborná a dá se s ní pohostit jakákoliv (i náročná) návštěva.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jana1h 10. 6. 2012, 10:35
ahoj jak semenunu (Y) (Y) :-) [A] |:o) (clamp) (hotdog)
marcelka1976 11. 5. 2012, 9:24
V čera jsem upekla buchtu a je výborná,jen jsem dala méně cukru. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic)
Erca00 25. 1. 2012, 11:39
Děkuji za recept na výbornou buchtu .. (Y) Dnes jsem ji dělala podruhé, už se těším co na to řekne naše babička :-)
martas9 20. 1. 2012, 15:38
(jablka)
kopretinaleni 12. 9. 2011, 21:54
Výborný receptík. Buchta je super vláčná (Y). Dala jsem trochu méně cukru, ale to je na každém, jak kdo má rád. Oleje jsem dala jen asi půl sklenice a mléko už vůbec nebylo potřeba, to už by mi těsto teklo až moc. Ještě teplý korpus jsem polila pár lžicemi rumu a na vychladný korpus jsem udělala polevu z 2 tyčinek kaštanů a zakysané smetany. To bylo žůžo. (Y) dobrou chuť
Dagča 13. 10. 2011, 21:47
@kopretinaleni Moc děkuji za tip - kaštany manžel miluje - bude to příjemná změna :-))
kocic 22. 5. 2011, 10:35
Dášo, dnes jsem vyzkoušela a je vynikající (clamp), ta zakysanka tomu dá tu pravou svěžest (Y), díky za tip Mil.
spero 1. 5. 2011, 16:43
Dáši, dnes jsem udělala podle vašeho receptu tuto kefírovku a všichni ji moc chválili, tchýňka chtěla okamžitě i recept. Buchta je naprosto vynikající!!! (Y) (Y) (Y)Mockrát děkuji za receptík. Příští týden budu dělat znovu. (F) (F) (F)
Dagča 2. 5. 2011, 20:28
@spero Tak to mám fakt radost - když i tchýňka pochválí tak to už většinou je na pováženou (Y) Dagma
GIGI74 21. 2. 2011, 19:30
(Y) (Y) (Y) Vynikající luxusní buchta (Y) (Y) (Y) dnes jsem narychlo pekla...a všem moc chutnala (clamp) (clamp) (clamp)...děkuji za super recept |:o) |:o) |:o)
Dagča 23. 2. 2011, 20:43
@GIGI74 :-) děkuji, jsem ráda, že receptík posloužil a věřím, že poslouží dál :-$ Dagma
werronik 4. 12. 2010, 16:19
Tak tato buchta je opravdu super. |:o) |:o) |:o) Nadýchaná, nic suchého, výborná a rychlá. Moc moc chválím (Y) (Y) (Y)
Dagča 27. 12. 2010, 17:37
@werronik :-$ děkuji
lidare 16. 10. 2010, 15:35
(Y)tuto musím zkusit (C)
heguš 12. 4. 2010, 7:52
Vypadá úžasně, určitě vyzkouším!!! (Y)
heguš 30. 4. 2010, 22:52
@heguš Upečeno! A výsledek? Naprosto geniální, vláčná, chuťově luxusní buchtička! Dííííky! (F)
Dagča 5. 5. 2010, 17:24
@heguš Děkuji, jsem ráda, že chutná (hello) (hello) (hello)
Ilonáček 15. 3. 2010, 11:03
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie