Zobrazit přihlášovací formulář

sýr jen tak pro nás ke kávě

0.0
sýr jen tak pro nás ke kávě

Potřebné ingredience

mramorový korpus, krém, ovoce, potahovací hmota

Postup přípravy

Konečně se taky doma dočkali. Poslední dort, který jsme měli pro nás, byl v listopadu (s krtečkem). V podstatě ten jediný jsem po několika letech chtěla péct a v podvědomí jsem si myslela, že to po něm zase několik let vydržím :)).
Mezitím jsem vyzkoušela několik potahovek. Tento, v pořadí už třetí, jsem zkusila zase z varny. Konečně jsem ji udělala den předem. Ale i tak nebyla na vyválení úplně soudržná (asi to neumím), míchala jsem ji pro změnu s WI.
Malý dostal jen "suchý" piškot (má intoleranci laktozy), velký syn tuze nerad ovoce a já s manželem zase můžeme. Takže proto ty díly. Chtěla jsem jen jednoduše potáhnout kvůli chuti. Moc jsem se s tím nedělala, byla to opravdu rychlovka. Dokonce ani díry jsem nijak speciálně nepředchystávala, jen jsem je po potažení vytlačila štamprlí, lékovou odměrkou sirupů atp.. Doporučuju spíš věci s oblým dnem. Zkoušela jsem pro jiný průměr i obal od prachové barvy, ale hrany jsou moc ostré a nevypadá to pak věrohodně.
Chutnal i kamarádce, která klasické dorty moc nemusí ,).

na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zrušený účet 8. 9. 2010, 17:28
toto je veľmi zaujímavá tortička (Y) (Y)
cherba 23. 3. 2010, 21:42
Moc povedený sýr (Y) Jsem si říkala docela zajímavá kombinace sýr a káva, (^)je dokonalý
GabkaJ 24. 3. 2010, 12:49
@cherba Pavli, děkuji za pochvalu. Je to trochu mystifikační (^) ,-)
gonzar 22. 3. 2010, 22:19
Gábi, to je paráda. Já jsem opravdu myslela, že je to sýr. A to rozdělení je bezva. Jsi šikulka. (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
GabkaJ 23. 3. 2010, 12:15
@gonzar Ali, na rychlovky mám celkem buňky. A extra jídlo pro každého zvlášť je u nás celkem běžné. Manžel neustále vyvařuje, st. syna to taky celkem baví, občas se musím zapojit i já :-p. Např. bramborový salát jsme několik let na Vánoce dělali dvojí (jeden podle mého rodového receptu a druhý vyráběl manžel). Už dělám jen jeden. Buď se manželovi přestalo chtít, nebo mu začal ten můj víc chutnat ,-). No a takhle "naporcovaný" dort a doladěný podle chutí (a potřeb) všech je fakt ideální. Takže sýr ke kávičce zřejmě u nás zdomácní :-)
jeremy 22. 3. 2010, 8:54
šikulka (F)
darinka30 21. 3. 2010, 21:49
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Ilonáček 21. 3. 2010, 21:14
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie