Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Rychlé řezy...Pro celou rodinu

0.0
Rychlé řezy...Pro celou rodinu

Potřebné ingredience

Těsto...40dkg polohrubé mouky,30 dkg cukru,může být moučka i krupice,3 vejce,1 prášek do pečiva,12 lžic oleje,mléko asi 0,25až 0,30 litru.Toť vše.! Poleva..15 dkg cukru moučky,10dkg změklého másla,3 lžíce rumu,3 lžíce(myšleno polévkové)kakaa.Smícháme na kašičku.

Postup přípravy

Smícháme všechny uvedené přísady ,vejce celá( lehce utřít s cukrem), přidat olej, mléko ,(studené),přisypávat mouku s práškem do peč..Kdo chce může přidat 1/2 vanil.cukru.Těsto má být trošku řídší, než na bábovku.A dále jako normálně.Vymazaný a vysypaný plech a do teplé trouby asi na zpočátku 200 st.C a dopéct na 180 st.C Buchta je hotová,když se strany od chlipují od stěn, dobu promiňte ,nevím přibližně.15 až 20minut.Výška placky je malá,tak si to pohlídejte!!.Bude to možná i méně.Po upečení a vytažení z trouby ,necháme asi minutku.
Zatím si smícháme věci na polevu.!Po minutce natřeme na placku ješte teplou!!! To zdůrazňuju!.Na studenou to nedopadne dobře.Tato poleva se nám do buchty krásně vpije a ten rum nám více méně to jen provoní.Na trochu prochladlé můžeme posypat mletými ořišky ,kokosem či jinak si to přizdobit.Pokud chcete je možno naředit máslem trochu Nutelly a taky to jde.!K tomuto mě navedla jedna maminka,když byla smutná,že se ji něco nezdařilo.Chtěla jsem trochu pomoct!Proto jsem hned vkládala a ta fotka není kvalitní.Je to opravdu rychlé a času je vždy málo,tak se to možná bude někomu hodit!!.Přeji úspěch a dobrou chuť !!!!Ať se podaří!M

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

málčenka 4. 4. 2010, 20:30
(hello) (hello) (hello) (L)určitě vyzkouším. (L) (L) (L)
Limarurb (upraveno) 4. 4. 2010, 0:11
No děkuju,v nouzi je to bleskem.Až vyzkoušíte, teprve se uvidí.Teď je trendy netloustnout a přitom se všude dává šlehačka a navrch i dovniř......tak nevím.??? :-o :-o (hello)
Ilonáček 3. 4. 2010, 17:06
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie