(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Kopřivový špenát

Potřebné ingredience
kopřivy, 4 lístky majíčků (pampelišky), olej, cibule, hl. mouka, mléko (příp. smetana), sůl a koření, 1 vejce
Postup přípravy
Kopřivy s majíčkami nakrájíme najemno a podusíme ve vodě se solí. Osmažíme na oleji cibulku do růžova, přidáme hl. mouku - osmažíme a přidáme studené mléko a vše přidáme do podušených kopřiv. Příp. vlejeme smetanu. Přidáme 1 vajíčko rozšvrdlané a za stálého míchání povaříme a dochutíme (solí, pepřem, vegetou příp. jiným kořením dle chuti).
Osobně mi nejvíce chutná s bramborem a pečeným masem, děti to mají rády s těstovinami a sestra s bramborem a vajíčkem (jako koprovku).
Stejným způsobem dělám i obyčejný špenát, jen místo kopřiv dám skutečný špenát. Mé děti to milují a samy si o špenát říkají :-)
Osobně mi nejvíce chutná s bramborem a pečeným masem, děti to mají rády s těstovinami a sestra s bramborem a vajíčkem (jako koprovku).
Stejným způsobem dělám i obyčejný špenát, jen místo kopřiv dám skutečný špenát. Mé děti to milují a samy si o špenát říkají :-)

Umyté kopřivy

pro mne nejchutnější varianta

takhle to milují mé děti

a takhle zase má sestra
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
6. 4. 2010, 20:12
ááááááááááááááááááá kopřivičky kopřivy i když jsou na nás ošklivý a na těle nám lupeny nadělají pupeny, není nad ně teď na jaře-plno vitamínů a ještě očistí tělíčko -paráda








nahlásit

Dagča
(upraveno)
6. 4. 2010, 20:26
@Ilonáček
tak tak tak






nahlásit