Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 133 návštěvníků)

DESETIMINUTOVÝ PIŠKOT BEZ ŠLEHÁNÍ - recept pro Lenku, Milušku a vůbec pro všechny, kterým jsem ho slíbila..

0.0
DESETIMINUTOVÝ PIŠKOT BEZ ŠLEHÁNÍ - recept pro Lenku, Milušku a vůbec pro všechny, kterým jsem ho slíbila..

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky + 1 hrnek cukru + 1 a půl prášku do pečiva (stačí jen jeden) ( + 2-4 lžíce kakaa) = smíchat, 6 vajec + 3/4 hrnku oleje + 1 jakýkoli tvaroh = promíchat, NEŠLEHAT!

Postup přípravy

Hodně dlouho před přípravou těsta rozehřát troubu na úplné maximum (nebo péct po mase), těsto vylít a uhladit na vymaštěný nebo pečícím papírem vyložený plech a co nejrychleji strčit do trouby. Neodcházet moc daleko - hotovo bude za 6 - 8 minut - radši vyzkoušet špejlí.
Další varianty: 1 hrnek mouky se dá nahradit mletými ořechy, tvaroh se dá nahradit 1.5 dl šlehačky (chutnější, ale méně dietní varianta :o)

Suroviny a jejich poměr nejsou samozřejmě nic objevného - spíš jde o tu rychlost pečení - nenechávat v troubě moc dlouho. Piškot samozřejmě není tak moc nadýchaný jako ten pravý, ale i tak jsou z něj výborné dorty - dost to vyskočí, takže se dá korpus přeříznout a rozpůlit a naplnit třemi vrstvami. Ten na obrázku je plněný tvarohovým krémem (1šlehačku našlehat s polovinou vanilkového cukru a v závěrečné fázi, když už šlehačka téměř drží tvar, přidat 1 kostku tvarohu, druhou dávku obarvit lžící kakaa).
Dělám z něj hlavně dorty, které musí dobře držet tvar.
DOBROU CHUŤ!

Tak na přání - nařezaný na kousky..jen tak pro tatu ke kafi..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nigina 24. 2. 2013, 11:12
Prosím, môžete ma uistiť, či som správne pochopila, že do korpusu ide tvaroh? *-) Alebo ten tvaroh ide do krému, o ktorom hovoríte dole v komentároch? *-) Dík a ospravedlňujem sa za nechápavosť *-) ale radšej sa spýtam, kým sa do toho pustím. Inak to vyzerá perfektne (clamp) (clamp) (clamp)
alimama 25. 2. 2013, 16:18
@nigina Ano, všechno, co je uvedeno v "surovinách" patří do korpusu. Pokud budete chtít i tvarohový krém, je zapotřebí další kostka/vanička na vmíchání do šlehačky. Ať se podaří!
tulipanka 24. 2. 2013, 10:41
(Y) (Y) (Y)
Vera N 23. 11. 2010, 8:49
(clamp) (clamp) (clamp)
kekina 28. 1. 2008, 18:45
Uz jsem jednou chvalila, ale musim zase ;-) Delam tuhle buchtu, prisaham, kazdy vikend (smich) Zkousela jsem ji na sto zpusobu, jednou misto hrnku mouky orechy, kokos, rozriznutou a plnenou vanilkovym kremem.... Je vzdycky uzasna a strasne jednoducha!!! (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
Ketty 21. 11. 2007, 11:27
DOBRÝ DEN --JAKO CUKRÁŘKA HODNOTÍM --FAKT PERFEKTNÍ POTŘEBOVALA JSEM RÝÝÝÝCHLE KORPUS NA DORT A TOTO JE BOMBA--CHUŤOVĚ KORPUS JSEM DOLADILA CITR, KŮROU A VANIL CUKREM A FAKT SKVĚLÉ---STRUKTŮROVĚ JE BEZVA (clamp) JEN SE MUSÍ PÉCI TROŠKU DÉLE ALE TO ZÁLEŽÍ NA FORMĚ DORTU --JÁ PEKLA KRTKA DĚKUJI ZA RECEPTÍK --BUDU DÁL PŘEDÁVAT JAKO ŠPIČKOVÝ KORPUS OD VÁS (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) KATKA-VDF (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara) (kytara)
alimama 24. 11. 2007, 12:41
@Ketty Téééééééda.. :-$ :-$ :-$ Taková pochvala.. (radost) (radost) (radost) (dance) (dance) (dance) Moc děkuji... (F) (F) (F) Já Vám snad i prozradím, jakou náhodou jsem ho "vynalezla"..! :-p (L) (L) (L)
kekina 28. 10. 2007, 15:00
Dneska delam podruhe, fakt super jednoduche testo a straaaaaaasne dobre (Y) Dekuji za super receptik!!! (L) (L) (L)
alimama 29. 10. 2007, 19:57
@kekina Děkuji, děkuji, děkuji!!! To, že už podruhé, je nejlepší chvála.. (F) (F) (F)
Efiik 21. 10. 2007, 16:07
Tak jsem tu žábu vytvořila, jestli chcete koukněte na: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=8888 , těsto bylo vynikající, děkuji moc (Y) :-) (L) (clamp)
alimama 21. 10. 2007, 19:49
@Efiik Ani náhodou Vám nevěřím, že jste potahovala marcipánem poprvé!!! Žaba je naprosto DOKONALÁ!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Doufám, že se to taky někdy naučím.. *-) Děkuju, že jste na takovou parádu použila můj receptík.. (L)
Efiik 21. 10. 2007, 20:32
@alimama Děkuji, ale kdybyste viděla ty záplaty vzadu mezi očima :-D :-D :-D
Efiik 19. 10. 2007, 7:03
Líbí se mi Váš recept, hodně věcí jste tu zodpověděla, takže se v sobotu chystám udělat ségře dort. Je zatížená na žáby. Pokusím se ji z dortu nějak vykrojit. Mám připraven zelený marcipán a pokusím se dort nějak potáhnout. Pokud se povede, vložila bych potom fotku, ale nevím, nevím, jak to dopadne. 8-| 8-| 8-| . Přinejhorším bude dobrý ne pro oko, ale chuťově :-D, doufám, že to nezvořu. Zatím moc děkuji za receptík (L) (Y)
alimama 21. 10. 2007, 19:45
@Efiik Evi, máte pravdu, už jsem tu toho napsala tolik, že bych za tu dobu upekla alespoň tři plechy .. :-D :-D :-D
bozka13 18. 10. 2007, 17:26
Aduš, prosím Vás, pokud chci tvaroh nahradit šlehačkou, musí to být na šlehání přes 31% nebo stačí, co jsem viděla na vaření. Pokud na šlehání, musím ji nejdříve ušlehat, nebo ji tam vyleju tak, jak je? *-) Prosím, prosím, tohle je snad to poslední, co potřebuju ujasnit. ;-) . Děkují (F) (F) (F)
alimama 18. 10. 2007, 21:45
@bozka13 Boženko, používám šlehačku na šlehání, jinou jsem nezkoušela, nenašlehanou. Nedávno jsem ojevila recept na "Korpus líné cukrářky", tam se taky dává šlehačka, nenašlehaná, ale mě připadá s tvarohem takový vzdušnější.. (^) (L)
Zdenka55 18. 10. 2007, 10:49
Adka, a ešte by som poprosila, môžeš napísať presný popis toho piškótu? Ďakujem,
alimama 18. 10. 2007, 12:30
@Zdenka55 Tak to teda nevím, jak bych ho popsala.. Jědině, že bych přidala detailní (P)?
bozka13 18. 10. 2007, 13:08
@alimama Tak za tu bych se taky přimlouvala. Chci udělat dort ve tvaru opice (vyříznout) a potřebovala bych vědět, jak je to asi vysoké, zda budu muset dělat ze dvou dávek. Prosím foto ať jsem na oslavě za (*) . Děkuji moc
alimama 18. 10. 2007, 21:49
@bozka13 Foto je tam, vyskočí to tak na 3-4cm, pokud se málo rozmíchá prášek, může to být hrbolaté, takže po seříznutí tak 3cm na výšku.. A tu opici chci vidět, prosím,prosím, že pak vložíte odkaz na (P)?
bozka13 19. 10. 2007, 14:30
@alimama Bohužel nemám foťák :-( :-S :-( a výtvor to asi nebude vhodný na ukazování. ;-)
alimama 21. 10. 2007, 19:52
@bozka13 Tak to se nedá nic dělat.. Ale věřím, že se všechno povede podle Vašich představ!!! (L)
Zdenka55 18. 10. 2007, 10:41
Adka, a aké veľké hrnky používaš - 2 dl, alebo 2,5 dl?
alimama 18. 10. 2007, 12:20
@Zdenka55 Tak teď jsi mě dostala.. Používám ten, který je zrovna čistý... Jdu měřit.. *-)
alimama 18. 10. 2007, 12:28
@alimama Jsem v šoku.. Některé hrnky jsou 2dl, některé 2, 5.. Přitom buchta chutná furt stejně.. Ona ani ta vajíčka nejsou normovaná.. Tak já nevím.. Navrhuji nějaký kompromis - ty dvoudecové úplně doplna.. A je to!!! ;-) Snad se ti to povede, mě ještě nezklamal.. (L) (L) (L)
bozka13 18. 10. 2007, 9:41
Prosím Vás, když tam dáváte to kakao, je pak ten korpus nahnědlý?Potřebovala bych udělat čistě žlutý. Myslíte, že můžu kakao vynechat? Mám nechat troubu zapnutou naplno po celou dobu pečení nebo mám trochu ubrat plyn? Předem děkuji za odpověď (hello)
alimama 18. 10. 2007, 12:19
@bozka13 Samozřejmě, že můžete i bez kakaa.. :-) Akorát my jsme čokoládoví, tak ho strkáme všude.. Troubu nechávám naplno i při pečení, VO TOM TO JE.. Ale hlídat!! Tak - ať se povede!!! (L)
bozka13 18. 10. 2007, 12:44
@alimama Mockrát děkuji (L) (F)
alimama 18. 10. 2007, 21:50
@bozka13 (hello)
spílja 4. 10. 2007, 12:58
Ado,na jakém plechu/t.j.velikost/ uvedené množství,pečete?A mohla byste přidat recept na Váš "favorit" krém?Děkuji.
alimama 5. 10. 2007, 10:56
@spílja Ahoj Jani, mám plechy 38x29cm se zvýšeným okrajem, nebo peču z 1/3 těsta v kulaté formě o průměru 20cm (na vysoký kulatý dort o čtyřech vrstvách korpusu 2x uvedené množství). A ten krémový favorit? - 0,6dl vody + 2 pudinky (příchuť podle potřeby, ale pro mě nejlepší karamelový) = uvařit, vychladit, rozmixovat (dělám pomocí ponorného mixéru) + 1 vychlazená šlehačka + 1 ztužovač + cukr podle chuti = vyšlehat. Je to našlehané za dvě minutky, krém je lahodný, lehounký, NIKDY se nesráží, perfektně drží tvar - prostě BOMBA! (Tímto opět děkuji Blance 3742 za tento jedinečný recept, protože s jiným krémem už se netrápím..) Tak ať se dílo podaří!!! (^) a. (L) (L) (L)
spílja 18. 10. 2007, 10:29
@alimama Ado,nestačila jsem ještě poděkovat za bleskurychlou odpověď,i proto,že jsem sledovala vývoj receptového příběhu "s pánvý",ten mě totálně dostal.Ten krém i korpus je super.Díky,Jana
alimama 30. 9. 2007, 20:13
Tak jsem zase dostala vzkaz, jestli se to opravdu nešlehá.. Opravdu ne! Ale OPRAVDU je důležitá hodně vyhřátá trouba, do které dáme těsto hned po udělání, a HLAVNĚ rychlé vytáhnutí.. Napoprvé jsem tomu nevěřila a i když jsem špejli při zkoušení vytáhla suchou, ještě jsem stáhla teplotu a nechala to "dojít" - ale to je špatně, "piškot" se pak zbytečně vysuší. Z tohoto korpusu mám všechny své cukrářské výtvory tady v receptech, většinou toho potřebuju hodně a jsem líná šlehat a navíc ta rychlost.. :-$ Někdy ho ještě postříkám rumem, džusem, nebo kávou pomocí rozprašovače. Tak pokud budete zkoušet, ať se povede! (flower)
TerezaN 11. 9. 2007, 11:33
Ado,tak ted jsem dodělala testo i tvarohový krém,těsto super,až na ten tvarohový krém,přidala jsem tam víc moučkového cukru aby to jedla i moje dcera protože miluje sladké ;-)a zdalo se mi to potom hodně tuhý tak jsem tam přidala ještě šlahačku ve spreji a je to ok,děkuji za receptík.Terka (L)
alimama 11. 9. 2007, 19:30
@TerezaN Ahoj Teri, jsem ráda, že chutná.. A k tomu krému - já bych ho nejedla vůbec, ale dělávám ho pro maminku, tchýňku a další "věčné" dietářky.. ;-) Ony pak mají lepší pocit.. :-) Sama mám jiného krémového favorita. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie