(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
** ** KINDER MLIEČNY REZ ** **
Potřebné ingredience
Poleva: Cesto: 8 vajec 20 dkg kr. cukru 6 PL vody 8 dkg rozpusteného masla 30 dkg hl.múky 4 dkg kakaa 1 bal. pr. do pečiva 1 čaj. lyžička kypr. prášku do perníkov maslo a múka na vymastenie plechu. Krém: 4-8 PL kr. cukru 4-5 čaj. lyžíc vanilkového cukru 3,75 dl mlieka 1,5 balíka želatiny –(tortovej) 8 dl šľahačky—(3 kelímky) 25 dkg tortovej polevy 8 dkg masla alebo margarinu
Postup přípravy
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom až kým nie je biela hmota. Pridáme vodu a rozpustené maslo a ešte chvíľku miešame. Pridáme múku, kakao a prášok do perníkov.
Vyšľaháme tvrdý sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta.
Polovicu cesta vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme cca 12-14 minút v predhriatej rúre na 180°C. Druhú polovicu cesta takisto upečieme.
V teplovzdušnej trúbe môžeme obe naraz piecť.
Krém: Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatinu a na miernom ohni miešame, kým sa želatina rozpustí.
Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatinové mlieko. Rýchlo—kým krém nestuhne nanesieme na cesto a prikryjeme druhým cestom.
Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
Poleva: Nad parou rozpustíme čokoládovú polevu s maslom a nanesieme na vychladnutý koláč.
Rada na záver: Kypriaci prášok do perníkov môžeme vynechať. Aj tak je to chutné.
OMLOUVÁM SE,ŽE JE RECEPT VE SLOVENŠTINĚ.ŠIKOVNÁ MAMČA SI JEJ URČITĚ PŘELOŽÍ. DÍKY DÁŠA
Žĺtka vymiešame s cukrom až kým nie je biela hmota. Pridáme vodu a rozpustené maslo a ešte chvíľku miešame. Pridáme múku, kakao a prášok do perníkov.
Vyšľaháme tvrdý sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta.
Polovicu cesta vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme cca 12-14 minút v predhriatej rúre na 180°C. Druhú polovicu cesta takisto upečieme.
V teplovzdušnej trúbe môžeme obe naraz piecť.
Krém: Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatinu a na miernom ohni miešame, kým sa želatina rozpustí.
Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatinové mlieko. Rýchlo—kým krém nestuhne nanesieme na cesto a prikryjeme druhým cestom.
Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny.
Poleva: Nad parou rozpustíme čokoládovú polevu s maslom a nanesieme na vychladnutý koláč.
Rada na záver: Kypriaci prášok do perníkov môžeme vynechať. Aj tak je to chutné.
OMLOUVÁM SE,ŽE JE RECEPT VE SLOVENŠTINĚ.ŠIKOVNÁ MAMČA SI JEJ URČITĚ PŘELOŽÍ. DÍKY DÁŠA
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
20. 4. 2010, 15:09







nahlásit