(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jihočeská zelnice a šťouchané brambory na cibulce
Potřebné ingredience
Hlávka zelí, kmín, kelímek smetany ( může být sladká i zakysaná ), ocet, hladká mouka, brambory, cibule, sádlo, nebo olej, sůl.
Postup přípravy
Nakrouhané zelí uvaříme v osolené vodě i s kmínem do poloměkka. Ve smetané rozkvedláme hladkou mouku a tím zelí zahustíme. Povaříme a přidáme ocet podle chuti.
Jako příloha jsou výtečné šťouchané brambory : uvařené brambory rozšťoucháme a smícháme s dozlatova osmaženou cibulkou.
Tenhle pokrm se vaří na jihu Čech už od nepaměti, je sice sytý, ale mooooc lahodný!
Moje maminka nejí houbového kubu, a tak tuhle dobrotu vaří každé Vánoce. A nejenom o nich! Můj manžel je na maso, takže jsem tuto tradici převzala a manžílka tím "potrápím" i párkrát v roce. o:)
Takže přeji dobrou chuť!!!
Jako příloha jsou výtečné šťouchané brambory : uvařené brambory rozšťoucháme a smícháme s dozlatova osmaženou cibulkou.
Tenhle pokrm se vaří na jihu Čech už od nepaměti, je sice sytý, ale mooooc lahodný!
Moje maminka nejí houbového kubu, a tak tuhle dobrotu vaří každé Vánoce. A nejenom o nich! Můj manžel je na maso, takže jsem tuto tradici převzala a manžílka tím "potrápím" i párkrát v roce. o:)
Takže přeji dobrou chuť!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
veri
(upraveno)
17. 12. 2009, 15:53
Děkuji, děkuji, děkuji. To je přesně co dělávala moje tchýňka a já se to moc nenaučila.
Nyní mám možnost se zase vyfíknout
Ještě jednou Andreo díky
. Doufám, že se mi povede. Zelí, kmín a sůl je již v hrnci






nahlásit
Eva28
(upraveno)
30. 5. 2009, 17:30
Ja jsem si ce ze severu čech ale také ji vaříme a je opravdu výborná. Děti se po ní můžou "užrat". Jen dávam smetanu i kysanou i na šlehání. Vyzkoušejte!

nahlásit