Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Zeleninové pomazánky

0.0
Zeleninové pomazánky

Potřebné ingredience

dostala jsem tyto recepty je škoda se nepodělit

Postup přípravy

Balkánská fazolová pomazánka

20dkg bílých fazolí, 1 cibule, 1 lžička sušené saturejky, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce sekané petrželové nati, sůl

(Fazole uvařit spolu s cibulí bez soli do měkka,scedíme a ještě za horka i s cibulí dobře rozmačkáme vařečkou na hustou kaši.Chutná i na topinky)

Celerová pomazánka 1

200 g tvrdého sýra na strouhání, 200 g celeru, 1 majonéza, 1 velká cibule, šťáva z jednoho citronu

Sýr a celer nastrouháme na jemném struhadle, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, majonézu a vše důkladně zamícháme. Dle chuti přikyselíme. Možno ještě dochutit třeba hořčicí.

Celerová pomazánka 2

1 střední celer, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 majolka, 100 g měkkého salámu, 1 měkký sýr, sůl, pepř, obyč. hořčice

Dejte do nádoby celer, cibuli a česnek a sekejte R 6, 10 sec. Přidejte salám R 5, 10 sec. Přidejte ostatní suroviny

Celerová pomazánka 3

menší celer, pomazánkové máslo, měkký salám, sterilované okurky, vařené vejce, sůl, pepř, majonéza, tavený sýr (tvrdý sýr), cibule, hořčice

Celer nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme na jemno nakrájený měkký salám (junior), cibuli, sterilované okurky, vejce a smícháme s pomazánkovým máslem. Na správnou konzistenci doplníme taveným sýrem, nebo najemno nastrouhaným tvrdým sýrem a majonézou. Podle chuti sůl, pepř, francouzskou hořčici.

Celerová pomazánka na chlebíčky

1 větší syrový celer, 1 menší mrkev, 150 g točeného salámu, sůl, pepř, zakysaná smetana, majolka

Celer oloupeme, nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám se nastrouhá na hrubém struhadle. Zamíchá se, osolí, opepří, přidá se zakysaná smetana a majolka. Tak půl na půl. Kdo nechce majolku může dát jen smetanu nebo trochu jogurtu. Dá se vychladit a maže se na veky.

Celerová pomazánka s vejcem

150 g celeru, 100 g majolky, 2 lžíce mléka, 1 malá cibule, 2 sterilované okurky, 2 natvrdo uvařená vejce, citronová šťáva, sůl, pepř

Celer nastrouháme na hrubém struhadle, promícháme s majolkou, mlékem, citronovou šťávou, jemně nasekanou cibulí, kostičkami okurek, nahrubo strouhanými vejci, solí a pepřem. Mažeme na bílé pečivo a zdobíme čerstvou zeleninou.

Celerová pomazánka se salámem

100 g majolky, 120 g celeru, 100 g salámu Vysočina, 50 g tvrdého sýra, 2 sterilované okurky, 1 malé jablko, sůl, pepř

Do majolky nastrouháme celer, promícháme, přidáme na nudličky nakrájený salám, nastrouhaný sýr, nakrájené okurky a jablka. Osolíme, opepříme a vše promícháme. Mažeme na bílé pečivo.

Celerová pomazánka se sýrem 1

1/2 celeru, 1 menší mrkev, 100 g tvrdého sýra, 2 stroužky česneku, špetka koření kari, 100 g majolenky, sůl

Očistěný celer jemně nastrouháme a hned vmícháme do majolenky, aby nezhnědl. Přidáme nastrouhanou mrkev a sýr, osolíme, přidáme koření kari a prolisovaný česnek. Promícháme, necháme proležet a mažeme na tmavý chléb nebo topinky. Zdobíme plátky vajec nebo plátky rajčat či paprik.

Celerová pomazánka se sýrem 2

1/2 celeru, menší mrkev,100 g tvrdého sýra, dva stroužky česneku,špetka KARI, 100g majonézy, špetka soli

celer jemně nastrouháme a hned vmícháme do majonezy aby nezhnědl,přidáme nastrouhanou mrkev a sýr, osolíme, přidáme kari koření a prolisovaný česnek, promícháme, necháme proležet a mažeme na tmavý chléb nebo topinky, zdobíme plátky vejce nebo zeleniny

Cibulová pomazánka

stejné množství bílé, červené a jarní naťové cibule, jablka, tavený sýr, Rama nebo máslo, sůl

Zeleninu a jablka drobně nakrájíme a vše smícháme dohromady. Solíme dle potřeby.

Cibulová pomazánka s krevetami

20 dkg rostlinného másla, 2 lžíce majonézy, 1 lžíce kečupu, 5 dkg krevet (buď v konzervě, nebo mražené), 20 dkg cibule, sůl, citrónová šťáva, 1 lžička zelené petrželky rozsekané najemno nebo jiných bylinek.

Utřeme máslo s majonézou, kečup a rozmixované krevety, přidáme na jemno krájenou cibuli, sůl a pár kapek citrónové šťávy. Důkladně promícháme a necháme uležet.

Ďábelská pomazánka na topinky

1 kg cukety, 1 kg paprik, 1 kg rajčat, 3 velké cibule, 10 feferonek nebo 4 paličky česneku, 1 kg mletého masa nebo 2 konzervy vepřového ve vlastní šťávě, 1/2 balíčku Deka

Maso otestujeme na velké pánvi, všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku, přidáme Deko a asi 90 minut dusíme do zhoustnutí. Nakonec směs osolíme, přikořeníme. Plníme do menších skleniček, ihned zavíčkujeme a na 10 min obrátíme dnem vzhůru.


Lilková pomazánka (kaviár)

Lilek, olivový olej,cibule, pepř, sůl, petrželka, (česnek).

Rozkrojte lilek napříč, obě poloviny pečte v mikrovlnce (cca 20 min. 750 W). Tupou stranou nože vytlačte zcela měkkou dužinu, slupku vyhoďte. Rozmíchejte na jemnou pěnu, vmíchejte několik lžic oleje, podle chuti osolte a opepřete a vmíchejte jemně nakrájenou (nebo nastrouhanou) cibuli, případně stroužek česneku. Podávejte vychlazené s petrželkou jako salát, nebo pomazánku.

Mrkvová pomazánka

Mrkev,cibule,majolka,citronová šťáva,sůl,pepř

Syrovou mrkev nastrouháme,smícháme s majolkou, nakrájenou cibulí,ochutíme citrónovoušťávou, osolíme,opepříme, podáváme na chlebu namazaném máslem.

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

2 větší mrkve, 1 cibule, 1-2 majolky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička láku z okurek nebo octa (nemusí být)

Mrkev nastouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na jemno a smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Mažeme na plátky veky potřené máslem nebo Ramou. Zdobíme plátkem rajčete a vějířkem z kyselé okurky.

Mrkvová pomazánka s cibulí a tvarohem

15 dkg rostlinného másla, 10 dkg tvarohu, 4 lžíce bílého jogurtu, 1 menší cibule, sůl, 1/2 lžičky vegety, 1 lžíce drobně rozsekané pažitky nebo jiných bylinek, 2 rajčata

V misce utřeme rostlinné máslo, tvaroh a bílý jogurt. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev, nastrouhanou cibuli, přidáme trochu soli a vegety. Vše důkladně rozmícháme a dáme uležet aspoň na 1/2 hodinky do ledničky. Mažeme na nejlépe tmavé pečivo a zdobíme rajčaty.

Mrkvová pomazánka s křenem 1

100 g majolky, 300 g karotky, 50 g křenu, 1 lžička hořčice, citronová šťáva, sůl, pepř, cukr

Do majolky jemně nastrouháme mrkev, křen a přidáme jemně nasekanou cibulku. Dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a dobře promícháme. Mažeme na bílé pečivo.

Mrkvová pomazánka s křenem 2

300 g mrkve, 1 majolka, křen dle chuti, cibule, 1 lžička obyčejné hořčice, citronová šťáva, sůl, pepř

Zeleninu nastrouháme, smícháme s ostatními přísadami a dochutíme. Podáváme s celozrnným pečivem.

Mrkvovo-petrželová pomazánka-dietní

130 g mrkve, 70 g petržele, 1 cibule, 1/2 tvarohu nízkotučného (ve vaničce), 3 PL majolky light, 50-70 g másla ( Alfa, Perla ), 1/4 ČL soli,m 1/4 ČL pepře, 100 g pomazánkového másla

Sekejte mrkev, petržel, cibuli, R 6, 10 sec. Nasaďte metlu, přidejte ostatní suroviny a míchejte s metlou R 3, 10 sec Nechejte uležet do druhého dne.






Papriková pomazánka

250 g čerstvých paprik, 80 g cibule, 120 g kořeněné majonézy, 1 lžíce bílého jogurtu

Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, odstraníme jádřince a na masovém strojku nebo kuchyňském robotu na hrubším struhadle umeleme. V misce smícháme majonézu s jogurtem, vmícháme umleté papriky a drobně nakrájenou cibulku. Mažeme na chlebíčky. Toto množství vystačí na 15-20 chlebíčků.

Papriková pomazánka s jáhlemi

150 g jáhel, 40 g rostlinného tuku, 100 g tvarohu, 1/2 ČL sladké papriky, špetka kmínu, mléko dle hustoty

Vařte jáhly do měkka, mixujte R 7, 10 sec. Přidejte všechny suroviny, promíchejte R 4, 6 sec., vložte metličku a vyšlehejte R 3, 15 sec., dle potřeby přidejte trochu mléka. Mažte na plátky tmavého chleba. Posypte petrželkou a ozdobte čerstvou zeleninou.

Papriková pomazánka se slaným balkánským sýrem

30 dkg Ramy, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce husté smetany, 2 lžíce strouhaného balkánského sýra, 4 zeleninové papriky, sůl, mletý černý pepř, 1 lžíce drobně čerstvé sekané pažitky

Utřeme Ramu s bílým jogurtem, smetanou a strouhaným slaným balkánským sýrem. Pak přidáme nadrobno pokrájené papriky, necháme zchladit a podáváme ozdobené nadrobno nakrájenou pažitkou.

Pažitková pomazánka

250 g měkkého tvarohu, 40 g másla, 1 vejce, 4 lžíce pažitky, sůl, mléko

Tvaroh rozetřeme s jemně nastrouhaným vejcem, změklým máslem a podle potřeby zředíme mlékem a vyšleháme jemnou hladkou pomazánku. Nakonec osolíme a lehce vmícháme nakrájenou pažitku.

Pikantní mrkvová pomazánka

3 obdélníčky měkkého taveného sýra (150-180 g), 2 větší mrkve, 5 stroužků česneku (kdo snese, může i víc), 1 lžíce Flory nebo jiného rostlinného másla

Mrkev nastrouháme na jemné nudličky přidáme tavený sýr, lžíci Flory a rozmačkaný česnek, vše dohromady ušleháme elektrickým šlehačem nebo rozmačkáme vidličkou a spojíme v jemnou hmotu.

Pikantní pomazánka ála celer

1 kg celeru, 8 stroužků česneku, citronová šťáva (citron nebo lemonka), 250 ml majolky, 0,3 l vody

Očištěný celer zakapeme citronem a dáme do vody, aby nezčernal. Na struhadlo nakapeme citronku a nastrouháme celer střídavě s očištěným česnekem. Průběžně kapeme na struhadlo citronku. Na závěr přidáme celou majolku a vidličkou promícháme. Necháme odstát v chladu 20 minut. Podáváme s bílým pečivem.

Pomazánka na topinky z cukety nebo dýně.

3 kg očištěné nastrouhané vymačkané dýně (cukety), 3 hlávky česneku, 10 větších cibulí, 2 káv. lžičky čili, 1 sojová omáčka, 3dcl oleje, 6 ks malých rajčatových protlaků, 1/2 kg mletého měšťanského masa (krůtí).

Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme vymačkanou dýni (cuketu) a měšťanské maso a za míchání podusíme do měkka, pak přidáme ostatní přísady a ještě chvíli podusíme. Sterilisujeme 1 hod. a bez masa 25 minut, při teplotě 100°C



Pomazánka na veku z mrkve

3 velké mrkve, citron, krenex, majolka nebo zakysaná smetana, cibule, může být i česnek, sůl

Mrkev najemno nastrouháme a pokapeme šťávou z citronu, pak promícháme s krenexem (podle chuti) a drobně nakrájenou cibulí, můžete dochutit i česnekem. Posolíme a smícháme s majolkou - já dávám půl na půl se zakysanou smetanou. Necháme několik hodin odležet v chladničce a potom mažeme na veku.

Pomazánka pro muže

150 g celeru, 50 g majonézy, citronová šťáva, sůl, cukr

Oloupaný, omytý celer nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, osladíme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s majonézou.

Pomazánka z cuket

1 mladá cuketa-asi 20dkg,1 zelená paprika,2 lžíce rajského protlaku,1 cibule, 4 stroužky česneku,4 lžíce slunečnicového oleje,sůl,1 lžíce sekané petrželové nati.

(Na oleji osmahneme plátky cuket z obou stran.Cibuli nadrobno,osmažit na oleji po cuketách.Přidáme papriku na kostičky,lisovaný česnek a dusíme.Zeleninu rozmačkáme vidličkou nebo pomalu na strojku)

Pomazánka z červeného zelí

400 g čer.zelí, 250 g měkkého salámu, 1 cibule, 1 malá majonéza, sůl,pepř

Zelí slijeme a pokrájíme na menší kousky.Salám a cibuli nakrájíme na malé kostičky.Poté vše smícháme a dochutíme solí a pepřem.

Pomazánka z jarní cibulky

80 g nivy, 1 jarní cibulka, 3 stroužky česneku, 1 lžíce margarínu, 1 lžíce lučiny

Všechny suroviny dáme do mixéru a vytvoříme hladkou pomazánku.

Pomazánka z kyselého zelí

1/2 kg kyselého zelí, 150 g tvrdého sýra , 150 g salámu, 3 vejce na tvrdo, hořčice, křen, 2 majonézy

Nakrájíme kyselé zelí, nastrouháme tvrdý sýr, nakrájíme salám, vejce na tvrdo nakrájíme na menší kousky (můžeme nastrouhat), přidáme hořčici a křen podle chuti a 2 majonézy. Vše smícháme

Pomazánka ze zelí.

20dkg měkkého salámu(gothaj),1 sterilované sladkokyselé bílé zelí,2 kyselé okurky,4 vejce na tvrdo,1 malá majonéza,8 polévkových lžic sladkého kečupu(může být i ostrý),1-2 cibulky na jemno,2-3 lžíce plnotučné hořčice,sůl,pepř,1/4 kávové lžičky kari koření.

Všechny suroviny nasekáme a nastrouháme na jemno,promícháme s kořením a toto všechno utřeme na jemno s máslem.Toto množství pomazánky vystačí asi na 8-10 krajíců chleba.

Pórková pomazánka 1

30 dkg rostlinného másla, 3 lžíce bílého jogurtu, 20 dkg pórku, vegeta, mletá červená paprika

Utřeme dohladka máslo s jogurtem. Přidáme omytý a očištěný pórek nakrájený nadrobno, a okořeníme vegetou a paprikou. Promícháme a dáme uležet do chladničky




Pórková pomazánka 2

1 větší pórek, 200 g gothaje, 2 natvrdo uvařená vejce, majonéza, sůl

Pórek po délce rozkrojíme na čtvrtiny, nakrájíme na jemné nudličky a přidáme nastrouhaná vejce a salám (struhadlo s velkými oky). Vše spojíme majonézou do požadované hustoty a osolíme, ev.přidáme trochu bílého pepře. Mažeme na plátky veky nebo celozrnného pečiva, dozdobíme paprikou, rajčetem, okurkou - prostě co dům, resp. lednice dá.

Pórková pomazánka s tvarohem a česnekem

20 dkg rostlinného másla, 10 dkg měkkého tvarohu, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce pikantní hořčice, 2 stroužky česneku, 20 dkg pórku, sůl, drcený kmín

Utřeme rostlinné máslo s tvarohem, bílým jogurtem, hořčicí a rozetřeným česnekem, přidáme nadrobno nasekaný pórek a ochutíme kmínem. důkladně promícháme a dáme odpočinout do ledničky.

Pórková pomazánka se sýrem

100 g cihly, 100 g pórku, majolka, zakysaná smetana, pepř, sůl

Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, pórek nakrájíme na kolečka a smícháme. Přidáme asi 1 lžíci majolky a 1 lžíci zakysané smetany. Podle chuti osolíme a přidáme pepř. Mažeme na veku a popřípadě ozdobíme kapií a petrželkou.

Ředkvičková pomazánka 1

30 dkg ředkviček, 10 dkg sýra žervé nebo tvarohu, 10 dkg másla, lžíce sekané petrželky, sůl.

Máslo utřeme s tvarohem nebo sýrem do pěny, přidáme ředkvičky jemně nastrouhané na křenovém struhadle, trochu soli a jemně sekanou petrželku nebo pažitku. Pomazánkou mažeme chléb nebo pečivo.

Ředkvičková pomazánka 2

3 svazky ředkviček, 2 lžíce másla, 2 tavené sýry, 4 vejce, sůl, pažitka

Na rozehřáté máslo dáme jemně nastrouhané ředkvičky, potom sýr a za stálého míchání roztavíme. Přidáme vejce a mícháme, až vznikne jednotná hmota. Stáhneme z ohně, podle chuti osolíme a lehce vmícháme jemně nasekanou petrželku.

Ředkvičková pomazánka 3

2 lžíce másla, 1 sýr Lučina, 1 svazek ředkviček, sůl

Změklé máslo utřeme se sýrem Lučina do pěny. Vmícháme očištěné a jemně nastrouhané ředkvičky, osolíme a promícháme. Pomazánku mažeme na plátky veky. Místo lučiny můžeme použít tavený sýr, nebo měkký tvaroh. Velmi chutné jsou také vidličkou rormačkané olomoucké tvarůžky. Místo ředkviček lze použít také nastrouhané ředkve.

Ředkvičková pomazánka s karotkou

100 g másla, 150 g měkkého tvarohu, 100 g ředkviček, 100 g karotky, 2 natvrdo uvařená vejce, sůl, pažitka

Změklé máslo vyšleháme s tvarohem, přidáme nakrájené ředkvičky a karotku, nastrouhaná vejce, sůl a nasekanou pažitku. Dobře promícháme.




Ředkvičková pomazánka s nivou

2 svazečky ředkviček, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 150 g sýra Niva, sůl, petrželka

Sýr Niva jemně nastrouháme, utřeme s olejem, přidáme jemně nastrouhané ředkvičky, drobně nakrájenou cibuli a přisolíme. Vše dobře promícháme a mažeme na tmavý chléb a povrch posypeme sekanou petrželkou.

Špenátová pomazánka

1 mražený špenát, 1 svazek mladé cibulky, 1 svazek kopru, 1 lžička vegety, 1 bílý jogurt nebo kysaná smetana

Špenát necháme na cedníku rozmrazit a okapat. Cibulku i s natí nakrájíme na drobno, přidáme nasekaný kopr a dobře promíchá s vegetou. Přidáme okapaný špenát a vše promícháme s jogurtem. Mažeme na topinky. Můžeme ozdobit plátkem rajčete nebo vajíčka.

Turecká pomazánka z lilku

2 lilky, 5 paprik, 5 rajčat, sůl, olivový olej, česnek dle vlastní chuti (dávám alespoň půl paličky)

Lilky a papriky opečeme na sucho v troubě (nejlépe na starém plechu) a necháme vychladnout. Papriky jsou zpravidla o něco dříve hotové. Rajčata sloupneme, nakrájíme na drobno a za občasného míchání dusíme v kastrolku, až se odpaří šťáva. Lilky a papriky oloupeme a nameleme na masovém strojku nebo stačí jen rozmačkat vidličkou. Přidáme rajčata, prolisovaný česnek a olej, zamícháme. Vyborná na topinky!

Zelená papriková pomazánka

čtvrt kila paprik,5dkg cibule,5dkg patizonů,30dkg brynzy, 2g kmínu,5dkg majonézy,1dcl piva, 1dkg sladké papriky,5g zelené petržele.

Papriky rozkrojíme, vyčistíme a pokrájíme na zcela melé drobné kousky. Přidáme na drobno pokrájenou cibuli, pokrájené patizony, majonézu, 1dcl piva,sladkou papriku, sekanou zelenou petržel. To vše rozmícháme šlehačem až do zpěnění. Pomazánku necháme stát na chladném místě 2hodiny,aby ztuhla.Můžeme ji pak použít na pečivo, chléb, na vylepšení různých masových chlebíčků, jako náplň do různých jídel.

Zelená pomazánka

2 velké sýry Apetito, trochu másla, nať z mladé cibule (čím víc natě, tím víc bude pomazánka zelená), sůl, 1 velká uvařená brambora

Cibulovou nať a uvařenou, oloupanou bramboru nakrájíme na drobno. Do mixéru vložíme sýr, máslo, cibulovou nať a nakrájenou bramboru. Vše rozmixujeme a dochutíme solí. Mažeme na chleba.

Zeleninová pomazánka I

2 sýry Žervé, 50 g másla, mléko (podle potřeby), sůl, 150 g strouhané mrkve, citronová šťáva

Žervé rozmačkáme vidličkou, zředíme mlékem, přidáme nastrouhanou mrkev, osolíme, přidáme podle chuti citronovou šťávu a dobře vyšleháme.

Zeleninová pomazánka II

3 mrkve, půl celeru, trochu másla, majonéza, sůl, citrónová šťáva, mandarinky (kiwi) na ozdobu

Zeleninu omyjeme, oloupeme a najemno nastrouhám, vidličkou všleháme máslo a majolku. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Mažeme na veku zdobíme plátky kiwi nebo mandarinky.

Zeleninová pomazánka III

1 mrkev, kousek celeru, 2 lžíce zakysané smetany, 4-5 lžic majonézy, sůl, pepř

Mrkev a celer nasrouháme přidáme sůl, pepř, zakysanou smetanu a majonézu dobře promícháme necháme chvíli odležet v lednici. Mažeme na opečené tousty nebo bílé pečivo.

Zeleninová pomazánka s majonézou

150 g mrkve, 100 g petržele, 200 g celeru, 100 g jablek, 1 PL oleje

Dejte zeleninu do nádoby a sekejte R 5, 10 sec. Přidejte majonézu připravenou dle základní kuchařky a míchejte R 3, 3 sec. Dochuťte solí a pepřem.

Zeleninová pomazánka se sýrem

200 g eidamu, 200 g ředkviček, 200 g celeru, citrónová šťáva, sůl, pepř, 200 g majonézy

Ředkvičky, celer a sýr nastrouháme, zakapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a lehce vmícháme majonézu. Vychladíme, mažeme na veku a obkládáme vařenými vejci a cibulkou.

Zeleninová pomazánka se šunkou

100 g majolky, 100 g bílého jogurtu, 100 g sterilovaného celeru, 50 g mrkve, 50 g sterilovaného hrášku, lístky čerstvého špenátu nebo salátu, 100 g krůtí šunky, 1 lžíce pšeničných klíčků

Smícháme majolku s jogurtem, přidáme nudličky celeru s mrkví a hráškem, zahustíme pšeničnými klíčky a nakonec nudličkami šunky. Naplníme vydlabané špalíky bagety a ozdobíme špenátovými lístky.

Zeleninový salát s hráškem a kukuřicí

zmrazený nebo sterilizovaný hrášek, sůl, zmrazená nebo sterilizovaná kukuřice, 1 zelená paprika, 1 žlutá paprika, 1 červená paprika, 1-2 salátové okurky, 3-4 rajčata, 1-3 cibule

Nálev: trochu vody, ocet ( jablečný ), sůl, cukr dle chuti, olivový olej, pepř

Zmrazený hrášek a kukuřici uvaříme v trošce slané vody. Vodu slijeme a necháme vychladit. Pokrájíme papriky, rajčata a salátovou okurku ( salátový okurek lze i nastrouhat ) a jemně nakrájenou cibuli. Přimícháme studený hrášek a kukuřici, zalijeme nálevem a necháme asi 1 hodinu v ledničce odležet.

Obměna: do salátu můžema dát i sterilizovanou zeleninu dle výběru. Pokud nám salát zbyde do druhého dne je jej třeba dochutit.

Zelná pomazánka

sáček kysaného zelí (nejlepší je červené), 200 g tvrdého sýra, bílý jogurt, majolenka, pepř, pórek

Zelí překrájíme, nastrouháme k němu tvrdý sýr, kdo chce může přidat nadrobno nakrájený pórek. Smícháme s bílým jogurtem a majonézou, opepříme. Podáváme jako přesnídávkový salát s bílým pečivem nebo jako podklad na chlebíčky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie