(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Krídelka ala Renč
Potřebné ingredience
1 alebo 2 balenia kridelok
Ryža podla potreby (aby pokryla cely povrch plechu)
1-2 cibule ( podla chuti)
Koreniny na "pac"
2 cesnaky
4-5 PL oleja
sladka paprika
korenie
estragon
bazalka
timián
sol
vegeta
Prisady na Sauce:
1 stručik cesnaku(ja davam 2)
6 PL vody
sol
korenie
paprika
polka masla
1 PL cukru
6 PL kečupu
Pikantna omacka ( hocijaka, pripadne paliva paprika v prasku)
Postup přípravy
Začneme s tym , ze si kridelka dame do misky a pridame koreniny na "pac" vsetko spolu premiesame a dame odstat do chladnicky, aspom na 1-2 hodky, nech to chyti ten spravny šmak :) medzicasom si mozeme vybrat pekac na ktory dame ryzu aby nebolo vidiet dno, na ryzu poukladame na kolieska alebo srdiecka, proste ake tvary len chcete cibulu, mozeme odlozit niekam aby nam to nezavadzalo.Ideme si pripravit SAUCE, tazke vezmeme masielko ktore rozpustime v hrnci , kludne aj v mensom nebude toho vela, pridame pretlaceny cesnak, a uz len vsetky koreniny a vody a kecup.DOLEZITE!!!!!!!!!!!!!!! do "pacu" a aj SAUCU mozete pridat akekolvek ine koreniny, ja dam vzdy dam toho ovela viac, lebo milujem gyros korenie, oregano, to sa nemoze pokazit nicim, absolutne, do saucu kludne aj iny uz kupeny sauce na chut :) vsetko je dovolene ...
Kridelka si vyberieme z chladnicky a poukladame na kolieska ryzy, kludne aj natesno, to nie je dolezite, a potom na kridelka pride SAUCE, ja ho roztieram pierkom aby sa dostal vsade.Viem, ze ste asi vydeseni, ze preco je ryza na pekaci a ako sa vlastne urobi, aj ja som bola ale staci ju len podliat vodou, aby bola pod vodou, voda a SAUCE krasne zafarbia ryzu, bude skvela.Moja kamaratka je velky kritik, proste na ryzu je velmi velky frflos a ked to jedla prvykrat bola ticho a potom mi povedala, ze je to jedna z najlepsich ryz ake jedla.Az mi bolo do placu, ale uz odbocujem ...Je lepsie ak sa to robi tak, ze prikryjete plech druhym plechom, a peciete na 180 C priblizne 1 hodinu a potom vyberiem a podlejeme opat vodou a zakryjeme este na takych 20 minut a potom odrkyjeme a uz len dopekame do chrumkava.Ked to budete robit s alobalom bude to trvat dlshie, cize 120 piect, podliat, piect asi este 25 minut a potom dopekat mozno aj 30 minut.To uz kazdy bude vidiet :) Su naozaj neskutocne, nemam k nim co dodat a ta ryza, no užasneee :)) Dobru chut a ak sa vam podari kludne poslite foto budem len rada :)
Kridelka si vyberieme z chladnicky a poukladame na kolieska ryzy, kludne aj natesno, to nie je dolezite, a potom na kridelka pride SAUCE, ja ho roztieram pierkom aby sa dostal vsade.Viem, ze ste asi vydeseni, ze preco je ryza na pekaci a ako sa vlastne urobi, aj ja som bola ale staci ju len podliat vodou, aby bola pod vodou, voda a SAUCE krasne zafarbia ryzu, bude skvela.Moja kamaratka je velky kritik, proste na ryzu je velmi velky frflos a ked to jedla prvykrat bola ticho a potom mi povedala, ze je to jedna z najlepsich ryz ake jedla.Az mi bolo do placu, ale uz odbocujem ...Je lepsie ak sa to robi tak, ze prikryjete plech druhym plechom, a peciete na 180 C priblizne 1 hodinu a potom vyberiem a podlejeme opat vodou a zakryjeme este na takych 20 minut a potom odrkyjeme a uz len dopekame do chrumkava.Ked to budete robit s alobalom bude to trvat dlshie, cize 120 piect, podliat, piect asi este 25 minut a potom dopekat mozno aj 30 minut.To uz kazdy bude vidiet :) Su naozaj neskutocne, nemam k nim co dodat a ta ryza, no užasneee :)) Dobru chut a ak sa vam podari kludne poslite foto budem len rada :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
šumafka
(upraveno)
30. 9. 2012, 9:37
Tak patlám "puc" a sauce a dneska to bude k obědu. Vypadá to krásně! .
marz
(upraveno)
29. 9. 2012, 19:41
mno zítra zkusím-ale dovolím si jen poznamenat,že jsem měla docela potíže se srozumitelným opsáním receptu.Slovenštína mě nevadí,ale ingredience jsou napsaný docela zvláštně.Nicméně zítra vám dám vědět jak u nás chutnalo-podle fotky to bude dobrota
marz
(upraveno)
30. 9. 2012, 11:52
@marz
akorát obědváme- a je to vynikající
helika23
(upraveno)
26. 9. 2012, 15:28
Dobrý deň, prosím Vás, chcem sa spýtať, ... ryžu preplachujete? Ďakujem za odpoveď.
jbanca
(upraveno)
26. 9. 2012, 13:25
Je to skvělý recept a nejlepší rýže,jakou jsem kdy jedla a to jsem měla obyč. rýži z Penny marketu super jídlo,už je v oblíbených
Jambi
(upraveno)
12. 5. 2010, 10:05
vypadají úžasně určičtě vyzkouším