(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Drobenková buchta s jahodami, jablky či švestkami
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek práškového cukru, 1/2 kostky másla, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 3/4 hrnku mléka
Postup přípravy
Z mouky, cukru a tuku uděláme drobenku
z ní odebereme 1 hrnek
do zbytku zamícháme prášek do pečiva, 2 celá vejce a mléko
těsto umícháme a vlijeme na vymaštený pekáč (na pekáči je buchta vyšší, na plechu nízká)
pokryjeme ovocem a tím zbylým hrnkem drobenky (pokud je moc sypká, přidáme do ní trošku másla, cca 3mm pás)
Pečeme na 170-180 st 15-18 minut
Dobrou chuť !
z ní odebereme 1 hrnek
do zbytku zamícháme prášek do pečiva, 2 celá vejce a mléko
těsto umícháme a vlijeme na vymaštený pekáč (na pekáči je buchta vyšší, na plechu nízká)
pokryjeme ovocem a tím zbylým hrnkem drobenky (pokud je moc sypká, přidáme do ní trošku másla, cca 3mm pás)
Pečeme na 170-180 st 15-18 minut
Dobrou chuť !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé