Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Jablečný štrůdl z listového těsta

0.0
Jablečný štrůdl z listového těsta

Potřebné ingredience

citrónová šťáva 1 lžíce, cukr krupice 4 lžíce, jablka 1/2 kg, listové těsto 1 balení, rozinky 80 g, skořice 1 lžíce, strouhanka 50 g, vejce 1 kus

Postup přípravy

Listové těsto necháme rozmrazit.
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrajíme na malé kostičky, které dáme do mísy. Jablka pokropíme citronovou šťavou, přidáme skořici, krupicový cukr a rozinky.
Troubu předehřejime na 200stupňů (horkovzdušnou na 180 stupňů).
Rozmražené těsto rozpůlíme a z každé části postupně rozválíme plát o velikosti asi 30X40cm.
Tento plát posypeme strouhankou nebo drcenými piškoty a rovnoměrně rozložíme polovinu jablek. Asi 2cm od okraje náplň vynecháme. Rozšleháme vajíčko a potřeme ním okraje těsta. Potom ho zavineme a připravíme druhou tyčku.
Záviny položíme na plech, vyložený pečícím papírem a potřeme zbylým vajíčkem.
Dáme péct do rozehřáté trouby na 30-40 minut.
Upečené štrůdly necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

vyválíme těsto ,posypeme strouhankou,a kraje potřeme rozšlehaným vejcem

jabka smíchaná s rozinkami,cukrem a citr.šťávou rozprostřeme na těsto

zabalíme a potřeme rozšlehaným vejcem,dáme péct

upečeno

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie