Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Mandža z Řecka,jídlo z jednoho pekáče

0.0
Mandža z Řecka,jídlo z jednoho pekáče

Potřebné ingredience

4 větší cibule 1 kuře,nebo jen stehna brambory 6ks olej bobkový list paprika majoránka kmín čubrica,když nemám tak nedávám.může být i celý pepř a nové koření,podle toho jak komu chutná.

Postup přípravy

Tento recept mám od své tchyně rozené Řekyně .
na větší klasický pekáč nasypeme na kostičky pokrájené 4 větší cibule , podlijeme olejem a na plotýnce jen zesklovatíme.
v původním receptu se na oleji nešetří, pokud máte rádi klasickou českou kuchyni tak si pochutnáte i natomto jídle. Pro milovníky nízkokalorických receptů tento pokrm zaručeně není,protože cibule se štávou z kuřete vytvoří výbornej sosík,kterému se jen těžko odolává.Přidáme na plátky pokrájené brambory,osolíme,přidáme papriku asi 1 vrchovatou lžičku, 2 bobkové listy ,špetku majoránky,drcený kmín,nahoru na maličké kousky naporcované osolené kuře . Mírně podlijeme pečeme jen asi na 150 stupnů necelou hodinu.Správná mandža se jí s bílým chlebem který se do ní namáčí,má být řidší ne úplně vypečená na tuk ,ale aby již tvořil souvislou vrstvu .Já dávám více brambor,původně má být hlavní přílohou chleba,ale ty brambory jsou potom moc dobré tak jich dávám více.Výborné jednoduché rychlé!!!!!!!!!!!!!!!!!! cibule musí být opravdu větší ,a opravdu 4ks

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 5. 8. 2018, 10:35
(Y)
sonasona 5. 8. 2018, 0:14
Není čubrica bulharské koření? Nebo se mi to plete? Nevím čím bych ji nahradila? Recept jsem našla právě teď, tak snad osvícení přijde ve snu, neb chci udělat na oběd.
krišon 5. 8. 2018, 9:00
@sonasona Čubrica se používá na celém Balkáně hlavně do mletých mas ...asi bych použila, co tu mám ... takže provensálské koření, tymián, oregáno či bazalku ...
PetraRol 4. 8. 2018, 20:47
(Y) (Y) (Y)
šubka 4. 8. 2018, 11:06
Vypadá to moc lákavě, brzy vyzkouším (F)
ivahouba 24. 11. 2010, 5:50
(Y) V nasi rodine moooc chutnalo. Cubricu jsem nemela, tak jsem vynechala, ale namisto ni jsem dala cesnek. Nevim, jak moc by se to vasi tchyni zdalo daleko od puvodniho reckeho receptu, nam ale chutnala "nase" cesnekem upravena mandza tak skvele, ze budeme opakovat vzdy, kdyz budu potrebovat udelat rychle, jednoduche jidlo pro vic lidi. Olivovy olej se stavou z cibule a vypekem z kurete delaji opravdu skvelou stavicku, brambor jsem dala take vic, a s cerstvym bilym chlebem to je vazne super jidlo. Nemate jeste neco takoveho ^o) (L)
London Baby 26. 11. 2010, 0:46
@ivahouba Dneska jsem ji zrovna dělala (jidlo) (jidlo) (jidlo), nacpali jsme si bříška strašně. (dance) Té štávě se opravdu nedá odolat ,-) ,-) ,-) dávám dost oleje at je co mloskat. |:o) |:o) |:o). Ještě mám jednu dobrotu, velmi tajný recept , není to sice řecké jídlo , ale vařili ji v čínské restauraci. Taky velice rychlé a mooooooc dobré. Nejsem si jistá jestli si přesně vzpomenu na všechny ingredience protože recept zůstal v čr.Pokusím se zveřejnit co nejdřív. Děkuji za vyzkoušení a jsem ráda že se recept ujal. S pozdravem Michaela. Pro příště přeji dobrou chut (plaz)
ivahouba 26. 11. 2010, 7:06
@London Baby ,-) To je prave vyhoda MMB.cz ze se recepty nezapomenou doma. Ja jsem na navsteve u dcery v USA. 2 vnuci teenageri by jedli porad a tak takova skvela a na pripravu jednoducha jidla jako Vase recka mandza, ktera nakrmi i partu kamaradu mi prijdou vhod. :-)
mil4a 1. 11. 2010, 19:13
Tak mám už čubricu a zítra jdu na to.Už teď se mi sbíhají sliny (pl)
mil4a 13. 10. 2010, 8:36
hm,to vypadá lákavě (jidlo)
žabada 13. 10. 2010, 8:18
*-) to bych mohla, určitě vyzkouším (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie