Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 33 návštěvníků)

Šátečky z tvarohového těsta

0.0
Šátečky z tvarohového těsta

Potřebné ingredience

1 Hera 1 měkký tvaroh 250 g hl. mouky . Marmeláda, moučkový cukr + vanilkový cukr

Postup přípravy

Z Hery, tvarohu a mouky zpracujeme těsto, které dáme odpočinout. Poté vyválíme, nakrájíme rádýlkem čtverečky, na které kladme malý kopeček marmelády, přeložíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v rozpálené troubě asi 30 min při teplotě 170°C. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru, ve kterém jsme zamíchali ckr vanilkový.
Je to opravdu lahůdka.

Potřebné přísady

Čtverečky s marmeládou

Trojuhelníčky připravené k pečení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hnědovláska 4. 12. 2010, 17:09
Vyzkouším (Y) (zajic)
zzmrzlinka (upraveno) 15. 12. 2010, 22:11
Opravdu mňamka! (Y) Upečeno a téměř vše zmizelo ze stolu první den :-$ Nemám váhu,tak peču vše "hrníčkové". Do těsta jsem tedy šoupla dva hrníčky mouky. Měla jsem šátečků téměč na 3 plechy. Naplnila jsem tvarohovou nádivkou : 1měkký tvaroh, 2 lžíce moučk.cukru,1/2 vanilk.cukru, 6 lžic mléka, 1 žloutek. To je prostě tvarohový sen!!! :-) Rohlíčky se úplně rozplývají na jazyku. (Y) Pár jsem jich naplnila marmeládou, ta trošku při pečení vytékala, ale i ty s marmoškou byly fajn (C) Určitě vyzkoušejte. Velice jednoduché těsto..a stojí za to, Jani (Y) PS: Tak mám další pochvalu...od mojí maminky. (radost) Řekla jsem jí do telefonu recept a druhý den šátečky pekla. Dostala jsem velkou pochvalu za výborný recept, tak pochvalu předávám Vám. :-$ Jen je neměla "rohaté", ale půlkulaté, aby si to prý urychlila (smich) Vykrájela z těsta hrníčkem kolečka a pak je přehla. To mě nenapadlo *-) :-)
PYTY 007 1. 12. 2010, 10:58
(Y)..toto znám se šlehačkou místo tvarohu....a pak plním tvarohem nebo marmoškou....a je to taky výborné.Dnes nemám šlehajdu,tak udělám recept dle vás... (L)
Sophie70 1. 12. 2010, 10:54
toto cesto veľmi rada robím, lebo je výborné (Y) zvyknem robiť z neho aj slané pagáčiky, pridám do cesta soľ, vyvaľkám a vykrajujem rôzne tvary, ktoré posypem ešte syrom, príp. nivou alebo sezamovými semiačkami, alebo makom...... je to výborné (clamp)
luccka 27. 11. 2010, 12:43
také dělám a jsou opravdu výborné, nejraději je máme plněné povidly :-) Pak také plním marmeládou nebo tvarohem :o) Vždycky se po nich hned zapráší (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie