Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Kuřecí medailonky v pomerančové peřince

0.0
Kuřecí medailonky v pomerančové  peřince

Potřebné ingredience

kuřecí prsa dle počtu stravníků, sójová omáčka, bramborový škrob, štipka barbecue, provensálské koření, štipka mušk. ořechu, štipka zázvoru, olej, sůl - všechno dle chuti 2 malé pomeranče (šťáva a kůra), ¼ cibule, trochu česneku (mletý nebo 3 struky), ⅛ másla, 1 ½ polévkové lžíce medu, 2 dcl vody, štipka zázvoru, 1 chilli paprička, 2 pol. lžíce vody, 1 lžička bramb. škrobu, příloha: dušená rýže, hranolky

Postup přípravy

Kuřecí maso si nakrájíme na medailonky. Maso naložíme do oleje se sójovkou, škrobem, barbecue, provensálkým kořením, mušk. oříškem, zázvorem, solí všechno dle chuti a množství masa. Necháme odležet minimálně 1 hodinu, nejlíp déle. Pomeranče dobře umyjeme. Nastrouháme kůru a pak odšťavníme. dáme na stranu. Mezitím si můžeme podusit rýži a osmažit hranolky, které necháme okapat od zbytku oleje.
Marinované maso osmažíme na malém množství oleje ze všech stran a dáme na talíř na teplé místo. Do té samé pánve dáme rozpustit máslo. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli na půl měsíčky s česnekem. Přidáme kůru z pomeranče, zamícháme. Pak přidáme med rozpustit /nesmí karamelizovat/. Zamícháme a přidáme šťávu z pomeranče a 2 dcl vody, chvíli povaříme. Přidáme nasekanou chilli papričku a špetku zázvoru. Dobře zamícháme a nakonec zahustíme škrobem s vodou. Chvíli povaříme. Servírujeme tak, že dáme kopeček rýže, hranolky a masíčko jemně přelijeme omáčkou. Omáčka je pikantní sladko-hořká po medu a kůre z pomeranče, kdo nemá rád chilli papričku, tak si nedá. Recept jsem si vymyslela já. Přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie