(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Kuře ve voňavé peřině
Potřebné ingredience
podle počtu strávníků si připravíme naporcované kuře nebo stehýnka, starší rohlíky cca 6 kusů, 4 vejce, 2dcl mléka, 20 dkg slanina /anglická nebo obyč/, česnek, zelené koření: majoránka, pažitka, petrželka.... sůl, pepř, vegeta, máslo
Postup přípravy
Na plech nebo pekáček naskládáme kůží dolů osolené a opepřené kuřecí kousky, poklademe plátky másla, podlijeme vodou a dáme na 20 minut péct, pak otočíme a pečeme dalších 20 minut. Mezitím si připravíme nádivku - peřinku: rohlíky nakrájíme na kousky, polijeme vlažným mlékem a necháme chvíli natáhnout vlhkost. Pak přidáme 4 žloutky, na kostičky nakrájenou slaninu, trošku soli a pepře, a nějaké zelené koření /klidně i sušené/ a ušlehaný sníh ze 4 bílků. Rozprostřeme okolo kuřete a společně pečeme do zezlátnutí peřinky. Jíme buď jen se zeleninovým salátem nebo třeba pečeným bramborem.
Porce kuřátka s máslem
Nádivka - peřinka: před smícháním se sněhem
Před zapečením s peřinou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sevi
(upraveno)
23. 2. 2009, 10:41
vypadá to skvěle
Appletka
(upraveno)
23. 2. 2009, 12:22
@sevi
Veroniko, vypadá a je to moc dobré. A zdá se mi to celkem jednoduché