Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Kuře ve voňavé peřině

0.0
Kuře ve voňavé peřině

Potřebné ingredience

podle počtu strávníků si připravíme naporcované kuře nebo stehýnka, starší rohlíky cca 6 kusů, 4 vejce, 2dcl mléka, 20 dkg slanina /anglická nebo obyč/, česnek, zelené koření: majoránka, pažitka, petrželka.... sůl, pepř, vegeta, máslo

Postup přípravy

Na plech nebo pekáček naskládáme kůží dolů osolené a opepřené kuřecí kousky, poklademe plátky másla, podlijeme vodou a dáme na 20 minut péct, pak otočíme a pečeme dalších 20 minut. Mezitím si připravíme nádivku - peřinku: rohlíky nakrájíme na kousky, polijeme vlažným mlékem a necháme chvíli natáhnout vlhkost. Pak přidáme 4 žloutky, na kostičky nakrájenou slaninu, trošku soli a pepře, a nějaké zelené koření /klidně i sušené/ a ušlehaný sníh ze 4 bílků. Rozprostřeme okolo kuřete a společně pečeme do zezlátnutí peřinky. Jíme buď jen se zeleninovým salátem nebo třeba pečeným bramborem.

Porce kuřátka s máslem

Nádivka - peřinka: před smícháním se sněhem

Před zapečením s peřinou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sevi 23. 2. 2009, 10:41
vypadá to skvěle
Appletka 23. 2. 2009, 12:22
@sevi Veroniko, vypadá a je to moc dobré. A zdá se mi to celkem jednoduché :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie