(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
Borůvkové mufiny - jednoduché, rychlé a vysoce jedlé!

Potřebné ingredience
250 g cukru písek, 1 vanilkový cukr (doporučuji od Dr.Oetker s pravou vanilkou), 4 vejce, 100 g oleje (řepkový nebo slunečnicový, olivový není vhodný, má výraznou vůni i chuť), 100 g horké vody, hrst žlutých hrozinek, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, papírové košíčky na pečení (větší rozměr), mražené nebo čerstvé borůvky, polopekáč nebo plech určený na pečení mufin (6 nebo 12 formiček)
Postup přípravy
Tento recept je vlastně volnou variací na naší oblíbenou olejovou bábovku, kterou máme také v receptech.
Ve větší míse smícháme oba cukry, žloutky ze 4 vajec (bílky oddělíme), olej a vodu a důkladně promícháme téměř do pěny. Hrozinky dobře omyjeme v teplé vodě, scedíme a přidáme do směsi.
Vyšleháme ze 4 bílků polotuhý sníh se špetkou soli (když sníh metlou prohrábneme, špičky se otáčejí zpátky dolů, ale sníh není tekutý).
Do mouky přidáme prášek do pečiva a vše prosijeme do mísy. Promícháme a po částech opatrně vmícháme sníh.
Do plechu určeného na mufiny nebo na polopekáč rozložíme papírové košíčky a ze 3/4 je plníme připraveným těstem. Navrch přidáme vrchovatou lžičku borůvek.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180-200°C cca 20-25 minut. Zda je těsto hotové, zkoušíme naostřenou špejlí.
Toto množství těsta vystačí na cca 24 kousků.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!!!
Ve větší míse smícháme oba cukry, žloutky ze 4 vajec (bílky oddělíme), olej a vodu a důkladně promícháme téměř do pěny. Hrozinky dobře omyjeme v teplé vodě, scedíme a přidáme do směsi.
Vyšleháme ze 4 bílků polotuhý sníh se špetkou soli (když sníh metlou prohrábneme, špičky se otáčejí zpátky dolů, ale sníh není tekutý).
Do mouky přidáme prášek do pečiva a vše prosijeme do mísy. Promícháme a po částech opatrně vmícháme sníh.
Do plechu určeného na mufiny nebo na polopekáč rozložíme papírové košíčky a ze 3/4 je plníme připraveným těstem. Navrch přidáme vrchovatou lžičku borůvek.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180-200°C cca 20-25 minut. Zda je těsto hotové, zkoušíme naostřenou špejlí.
Toto množství těsta vystačí na cca 24 kousků.
PŘEJEME DOBROU CHUŤ!!!

Upečené mufiny v pekáči určeném přímo pro pečení mufin
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
eli69
(upraveno)
29. 7. 2014, 16:35
také moc děkuji za výborný recept

nahlásit
verunka1585
(upraveno)
1. 2. 2013, 10:57

nahlásit

BlueCat
(upraveno)
30. 1. 2011, 21:05




nahlásit