Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 134 návštěvníků)

Vanilkové rohlíčky - léta osvědčené, od tchýně Majky

0.0
Vanilkové rohlíčky - léta osvědčené, od tchýně Majky

Potřebné ingredience

Ze všech vyzkoušených receptů na vanilkové rohlíčky jsem se vrátila k těm, které má manžel zafixované z dětství "od maminky"... Musela jsem uznat, že jsou prostě dobré, křehoučké, pro nás NEJ.

Postup přípravy

280 g hladké mouky
200 g tuku (Hera, máslo...)
80 g moučk. cukru
1 vanilkový cukr
100 g mletých lískových ořechů (lze i vlašské)
2 žloutky

Postup:
Všechny přísady smícháme a uhněteme vláčné těsto, které dáme do druhého dne zabalené ve folii odpočinout do ledničky. Druhý den tvarujeme rohlíčky, pokládáme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme do růžova ve středně vyhřáté troubě.

V práškovém cukru obaluji až po vychladnutí.

Dobrou chuť!

Smícháme všechny suroviny na těsto.

Vypracujeme vláčné těsto.

Zabalené do folie dáme do lednice odpočinout min. do druhého dne.

Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme rohlíčky. Upečené pak trošku nabydou.

Upečeme do růžova ve středně vyhřáté troubě.

před obalováním

Až vychladlé rohlíčky obaluji v cukru pudru.

Poskládám do krabičky a uložím do chladu, za pár dní se hezky rozleží.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Duha13 27. 12. 2015, 17:42
Výborné!!! Vanilkové rohlíčky nikdy nebylo moje oblíbené cukroví, ale tyto jsou skvělé. Dala jsem vlašské ořechy, obalovala jsem skoro vychladlé. Všem je doporučuju a jiné už nedělám (Y)
Vanusak 27. 12. 2015, 22:00
@Duha13 Lenko, tak to mě moc těší, že chutnají i u vás. (Y) Já recept jen převzala po tchýni, manžel na její rohlíčky nedá dopustit, tak si ji alespoň takto mimojiné připomínáme. [A] Díky! (F)
zuzan 9. 12. 2015, 23:55
Ivo, dnes jsem upekla vaše rohlíčky |:o) |:o) a jsou naprosto skvostné |:o) |:o) |:o). Chuťově vynikající, s těstem se dobře pracuje, prostě paráda (flower) (flower) (flower). Akorát jsem je obalovala v cukru ještě teplé, s obalováním za studena nemám zkušenosti, bála jsem se, že se cukr "nechytne". Pár se mi jich při tom zlomilo, ale opravdu jen asi 5-6 kousků. Děkuji za veeelmi chutný receptík a krásné Vánoce (kolednici) (banky).
Vanusak 11. 12. 2015, 22:12
@zuzan Zuzko, moc mě těší, že u vás tak chutnají! Ale recept jsem pouze převzala po své tchýni. (F) Mně se jich při obalování taky pár zlomí, protože jsou opravdu křehoučké. Zastudena obaluju naschvál, aby nebyly tak sladké. ,-) Hezké svátky!
marinne 12. 12. 2014, 12:39
Dobrý den, moc prosím, ten kdo má odzkoušeno, nelámou se? Moc děkuji za odpověď.
Vanusak 13. 12. 2014, 20:50
@marinne Jani, křehké jsou těsně po upečení, jak zchladnou, jsou ok. :-)
Kaira 6. 12. 2014, 15:26
Letos jsem vyzkoušela váš recept a je opravdu super, rohlíčky jsou křehoučké a chuťově strašně moc dobré, již u nich zůstanu |:o) (L)
Vanusak 6. 12. 2014, 18:08
@Kaira Jano, děkuju za vyzkoušení a těší mě, že u vás také chutnají. (D) Holt babičkovská klasika nezklame. (L)
P.A.V.L.A 3. 12. 2014, 19:50
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 6. 12. 2014, 18:07
@P.A.V.L.A (L) (F)
Nita2 3. 12. 2014, 19:37
Dobrý večer,děkuji za recept jsou super krasně se s těstem pracovalo (Y)Krásné (banky) (hello)
Vanusak 6. 12. 2014, 18:06
@Nita2 Moc děkuju za vyzkoušení a jsem ráda, že recept nezklamal. (L) Ať chutnají, díky. (F)
kokoska24 2. 11. 2014, 19:48
Rozdíl v oříškách je ten, že vlašské jsou mastnější a liskové sušší.Do vanilkových rohlíčků jsou lepší vlašské.Já do rohlíčků nedávám cukr, stačí ten na obalení a sladké jsou dost.
Vanusak 2. 11. 2014, 20:18
@kokoska24 Díky, já zkoušela oba druhy ořechů, i mandle a rozdíl jsme nepocítili. Snad jen, že s mandlemi to nebylo tak výrazné, s ořechy jsou chutnější. A cukru je tam minimum a bez cukru to prostě není ono. (F)
Babííí 2. 11. 2014, 15:54
(Y) (clamp) (Y) (clamp) (Y)
Vanusak 2. 11. 2014, 19:26
@Babííí (L)
Petra8619 1. 11. 2014, 17:24
Dobrý den, hledám letos recept na suprové rohlíčky. Mám z dětství zafixované výborné, ale recept už není. Každý rok zkouším nové a nové a pořád to není ono. Chtěla jsem se jen zeptat, zda je velký rozdíl v použití lískových nebo vlašských oříšků? Děkuji za odpověď.
Vanusak 2. 11. 2014, 15:42
@Petra8619 Dobrý den, Petro. Myslím, že rozdíl mezi nimi není. Záleží, co kdo rád, ale nijak znatelné to fakt není. Je to opravdu jedno, použijte, co je doma. :-) A tyhle jsou opravdu od babiček z dětství. (F)
jusinka 10. 12. 2013, 9:50
Ivo, tak chválím a přidávám do oblíbených, jsou výborné, jedna báseň (Y). Hlavně se s těstem skvěle pracovalo, což oceňuji snad nejvíc ,-)! Takže děkuji a přeji krásné svátky (andel)
Vanusak 15. 12. 2013, 16:44
@jusinka Lucko, tak to jsem moc ráda, že se osvědčily! Včera jsem dělala rohlíčky i já, z dvojité dávky a opět jsem si říkala, že se s těstem fakt pracuje výborně. I Vám hezké svátky. (stromecek)
rapro 2. 12. 2013, 13:43
Tak mám zaděláno z dvojité dávky,letos jsem se rozhodla udělat váš recept :-) :-)
Vanusak 2. 12. 2013, 13:48
@rapro Radko, tak se přijďte pak pochlubit, určitě se povedou! Díky. (F)
rapro 3. 12. 2013, 20:06
@Vanusak Ivuš tak rohlíčky jsou hotové a musím říct jedna báseň. (Y) (Y) (Y) (Y)Ty se rozplývají,no ještě že jsem udělala dvojitou dávku.No ale musela jsem je hned schovat protože jsem stále ochutnávala ,-) ,-) ,-)děkuji za recept hned ukládám Krásný vánoce (stromecek) (stromecek)
Vanusak 5. 12. 2013, 17:34
@rapro Raduš, tak to jsem moc ráda, že recept nezklamal ani u vás. :-) Hezké svátky a díky za komentář. (F)
rapro 2. 12. 2013, 13:55
@Vanusak Jojo Ivuš,zítra písnu (L)
jusinka 28. 11. 2013, 16:18
ivo, jdu udělat těsto, tak až o víkendu upeču, dám vědět (D)
Vanusak 2. 12. 2013, 11:28
@jusinka Lucko, tak snad se zadařilo a chutnají. Díky za vyzkoušení. (F)
ESENCE PRO VAS 13. 12. 2012, 17:52
Dobrý den Ivčo, rozhodla jsem se letos o změnu vanilkových rohlíčků a Váš recept je hodně vychvalovaný, tak zkusím :o) Mohu se poptat, kolik jich asi je (nebo plechů) z této jedné dávky?? Děkuji Petra
Vanusak 13. 12. 2012, 21:03
@ESENCE PRO VAS Petro, já vždycky dělám z dvojité dávky a mívám tuším kolem 5-6 plechů. Ale stopro to nevím, tohle jsem fakt nikdy nesledovala. ,-) Tak ať se vydaří. (Y) Jestli máte rohlíčky rádi, jděte rovnou do dvojité dávky. Pak je hotových skoro plná papírová krabice na menší dort z cukrárny. (F)
laskonka333 5. 12. 2012, 20:02
(jezisek) (vanoce) (jezisek) (kolednici) (C)
Vanusak 6. 12. 2012, 19:32
@laskonka333 Soňo, hezké svátky s rohlíčkama! ,-) ,-) ,-) (F)
Jaňula a Kiki 5. 12. 2012, 19:49
(Y) (Y) (Y) Moc děkuji za úžasný recept (L) (L) (L) Zrovna jsme dopekli a jsou famozní |:o) |:o) |:o)
Vanusak 6. 12. 2012, 19:23
@Jaňula a Kiki Jano, taky děkuji za pochvalu, i když já jsem si recept jenom opsala... :-) Jsem ráda, že chunají. |:o)
fojaa 28. 11. 2012, 19:08
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Vanusak 28. 11. 2012, 20:48
@fojaa Jano, díky. (F)
Akaracha 28. 11. 2012, 19:07
diky za super recept (F) (clamp) (*) (child6) (child3)
Vanusak 28. 11. 2012, 20:48
@Akaracha Josefe, jsem ráda, že jste spokojení, díky. :-)
jajulik 28. 11. 2012, 18:28
(Y) (Y) (Y)
Vanusak 28. 11. 2012, 20:47
@jajulik Jarko, díky! (F)
eisnerka 28. 11. 2012, 8:07
mám podobný recept a jsou výborné,jiné už bych nedělala,ale je pravda,ze lepší jsou z másla,takže pokaždé dělám z másla a vlašské ořechy.už mám hotové těsto v lednici :-)
Vanusak 28. 11. 2012, 20:47
@eisnerka Heleno, díky a ať pěkně chutnají! (Y)
Ivka Koudele 27. 11. 2012, 21:44
Ivo, peču leta letoucí rohlíčky od mámy, ale nějak to není ono, i když jsem na ně byla zvyklá téměř od narození....zkusím ty Vaše a snad budeme spokojeni (Y) (Y) jen mám, prosím na Vás dotaz ... cukr dáváte moučkový *-) *-) děkuji (L) (L)
Vanusak 27. 11. 2012, 22:36
@Ivka Koudele Ivano, tak snad vám budou doma chutnat! :-) Ano, dávám, moučkový cukr. (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie