Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Vanilkové rohlíčky - opravdu vanilkové bez ořechů :o) SUPER !!!!

0.0
Vanilkové rohlíčky  - opravdu vanilkové bez ořechů :o) SUPER !!!!

Potřebné ingredience

280 g bezlepkové mouky (já použila cca 200 g Mantler a 80 g Jizerky), 70 g moučkového cukru, 200 g másla, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, moučkový a van. cukr na obalení

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracovat vláčné jemné těsto, já dělala těsto v pekárně, takže nejdřív jsem dala žloutek a hodně rozměklé máslo a pak mouku a cukr. Těsto nechat odpočinout v chladnu, já nechala asi 2 hodiny a pak tvarovat rohlíčky.

Je to recept od paní Moniky ID 124725 (s jejím svolením vkládám), ona má z normální mouky, já vyzkoušela v bezlepkové verzi a jsem nadšená, těsto je super, krásně se s ním pracuje a hlavně většina rohlíčků z bezlepkové mouky se mi rozpadala po upečení pod rukama, i když jsem je nechala na plechu zchladnout, ale tyto jsem krásně vzala z plechu hned po upečení, ještě teplé obalovala a drží krásně pohromadě. Takže doporučuji.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cajule 10. 12. 2012, 17:00
Děkuji za recept poprvé jsem dělala použila jizerku a místo žloutku Vajahit a heru kvuli tatínka má PKU a výsledek super (Y) (Y)
bambibazar 11. 12. 2011, 16:07
Moc děkuji za recept - bezlepková varianta opravdu super Už se mi v lednici chladí další várka.... aby něco zbylo taky na ty Vánoce :D (L) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie