MOUČNÍKY, POHÁRY
velikonoční beránek
Potřebné ingredience
Těsto na buchty, koláče: 3 žloutky, 60g cukru, 500g hladké mouky, 250ml mléka, kostka kvasnic, lžička cukru (do kvásku), 2dcl oleje, půl lžičky soli. Těsto na mazanec (poloviční dávka): 2 žloutky, 60g cukru, 250g hladké mouky, 125ml mléka, půl kostky kvasnic, lžička (cukru do kvásku), necelý 1 dcl oleje, čtvrt lžičky soli, 60g rozinek namočených v rumu, 50g sekaných mandlí do těsta, trochu citrónové kůry, rozkvedlané vajíčko na potření, plátky mandlí na posypání
DORTY
Zobrazit více...
můj první dortík
Potřebné ingredience
mramorový korpus, jahodotvarohový krém ,salkový krém, marcipán - vše podle Zdeňky aero-orion
Postup přípravy
mramorový korpus, jahodotvarohový krém ,salkový krém ,marcipán - vše podle Zdeňky aero-orion