milánské bifteky
Potřebné ingredience
plátky vepřového masa,sádlo,4 cibule,hovězí bujón,sůl ,pepř
Postup přípravy
plátky vepřového masa naklepeme.
do skleněného zapékacího pekáče dáme na dno asi půl centimetru vody,posypeme to hovězím bujonem a dáme velkou lžíci sádla.
položíme plátky…
rychlopalačinky
Potřebné ingredience
mléko cukr mouka vejce olej
Postup přípravy
toto je spíš tip než recept...
také děláte palačinky ze dvou litrů mléka a nebaví vás stát u plotny???
takhle to dělám já..zadělám těsto a vyleju ho do vymaštěného…
falešná zemlbába
Potřebné ingredience
rolíky,vánočka nebo veka,
mléko
tvaroh
vejce
cukr
jablka
skořice
smetana
Postup přípravy
množství neuvádím úmyslně protože se to dá velice dobře odhadnout
do vymaštěného pekáče dáme pečivo a nakrájená jablka
ušleháme z mléka,tvarohu,vajec,cukru,smatany a…
pomazánka z májky
Potřebné ingredience
1/2kostky másla
1 velkou paštiku májka
1 malou cibuli
1menší naloženou okurku
pertželku nedo pažitku dle chuti
sůl
pepř
Postup přípravy
cibuli ,okurku a petrželku nebo pažitku nakrájíme nadrobno a smícháme s máslem a paštikou.
dle chuti osolíme a opepříme
horečka
Potřebné ingredience
naložený černý rybíz bez cukru
Postup přípravy
sníst sklenici naloženého černého rybízu bez cukru a protože vůně tohoto je nevábná,můžete si to klidně rozmixovat a vypít
je to vynikající na snížení teplot
na chřipku a bacily
Potřebné ingredience
0,25litru mléka
2 lžice medu
2-5stroužků česneku
Postup přípravy
do teplého mléka dáme med a prolisovaný česnek a vypijeme ještě teplé.
je to vynikající na počáteční chřipku,nebo při jiné počínající nemoci ať už virového,nebo bacilového…