Maďarský chleba
Potřebné ingredience
500g hladké mouky (nebo půl na půl hladká a polohrubá), 1 droždí, 1 lžičku cukru (na kvásek), 300g vařených brambor, 3- 4 stroužku česneku, 2 lžičky soli, 3 lžičky kmínu, strouhanka (posypat trochu těsto), pivo nebo voda, vejce na potření.
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, přidáme rozdrobené droždí a cukr, trochu piva nebo vody a nastrouhané brambory poté přidáme sůl, kmín, česnek a strouhanku. Těsto důkladně…
Langoše (od mé babičky)
Potřebné ingredience
400g hladké mouky, 205g vařených brambor,20g droždí, sůl, 1 lžička cukru, mléko aby bylo těsto jako na buchty, tuk na smažení,
Postup přípravy
cukr, droždí (do mouky). Pak přidáme rozstrouhané vařené brambory a vše smícháme. Necháme kynout. Potom děláme placky langoše a po upečení s obou stran, potřeme česnekem, kečupem…