Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Maďarský chleba

0.0
Maďarský chleba

Potřebné ingredience

500g hladké mouky (nebo půl na půl hladká a polohrubá), 1 droždí, 1 lžičku cukru (na kvásek), 300g vařených brambor, 3- 4 stroužku česneku, 2 lžičky soli, 3 lžičky kmínu, strouhanka (posypat trochu těsto), pivo nebo voda, vejce na potření.

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, přidáme rozdrobené droždí a cukr, trochu piva nebo vody a nastrouhané brambory poté přidáme sůl, kmín, česnek a strouhanku. Těsto důkladně prohněteme. Dle potřeby přidáme mouku nebo pivo (vodu). Těsto zpracujeme do „koule“ a necháme vykynout. Vykynutý chleba dáme na plech (potřený olejem) a potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, solí. Pečeme do zlatova cca 30 minut až 1 hodinu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lucikanass 3. 12. 2014, 15:45
(Y)
Nela11 11. 5. 2014, 18:42
Moc dobry (Y)
HankaNěmc 19. 5. 2014, 13:00
@Nela11 děkuji.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie