Zobrazit přihlášovací formulář
CHUŤOVKY
TĚSTOVINY FETTUCCINE s uzeným lososem a zakysanou smetanou

TĚSTOVINY FETTUCCINE s uzeným lososem a zakysanou…

Potřebné ingredience

Ingredience-dávka pro 1 osobu: 100 g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli. Ostatní ingredience: 100 g uzeného lososa, 100 g zakysané smetany, sekaný čerstvý kopr.

Postup přípravy

Připrava širokých nudlí fettuccine:

Mouku nasypeme na vál, vytvoříme hromádku a v ní důlek pro vajíčko a sůl.
Vypracujeme těsto-pokud bude tužší, můžeme přidat pár kapek…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
AMERICKÁ BÁBOVKA CHIFFON CAKE-vysoká a nadýchaná

AMERICKÁ BÁBOVKA CHIFFON CAKE-vysoká a nadýchaná

Potřebné ingredience

Ingredience: 290 g hladké mouky, 300 g cukru-jemný krystal, 1 sáček kypřícího prášku, špetka soli, 200 ml vlažné vody, 120 ml oleje, 6 bílků a 6 žloutků z větších vajec, 1 vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra.

Postup přípravy

Zvlášť v misce vyšleháme bílky se solí na tuhý sníh. Podle jiné varianty můžeme místo soli šlehat bílky přímo s kypřícím práškem, sníh je pevný, brzy neklesá a moučník pak pěkně…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
MÁSLOVÉ CUKROVÍ S MEDEM-velmi měkké a křehké

MÁSLOVÉ CUKROVÍ S MEDEM-velmi měkké a křehké

Potřebné ingredience

400 g hladké mouky, 40 g kvalitního kakaa, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 15 g tekutého medu, 275 g másla pokojové teploty, 2 celá vejce, strouhaná kůra z jednoho bio pomeranče.

Postup přípravy

Máslo, cukr a med šleháme alespoň 10-15 minut, jedno po druhém vmícháme vejce, vanilkový cukr, kůru a trochu smíchané mouky s kakaem, kterou pak postupně přidáváme. Těstem…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SUPER CHUŤOVKA-LILEK zapečený s mozzarellou a parmezánem

SUPER CHUŤOVKA-LILEK zapečený s mozzarellou a…

Potřebné ingredience

Ingredience: 1-2 kusy většího lilku, 200 g mozzarelly (nebo polotvrdého tvrdého sýru), 30 g strouhaného parmezánu. Ingredience na šťávu z rajčat: 500 g zralých rajčat,1 stroužek česneku, 1 KL sušeného oregana, 3 PL olivového oleje, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:

Lilek nakrájíme na kolečka (výška 1 cm) a po obou stranách ogrilujeme na pánvičce.
Kolečka pak vyskládáme na plech s pečícím papírem, posolíme a polijeme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
KŘEHKÉ MEDOVÉ MADLENKY podle francouzského receptu

KŘEHKÉ MEDOVÉ MADLENKY podle francouzského receptu

Potřebné ingredience

120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 100 g vlahého másla, 1 PL medu, ½ sáčku kypřícího prášku, 2 celá vejce (střední velikost), vanilka (na špičku nože), skořice (na špičku nože), malá špetka soli, trochu studeného mléka.

Postup přípravy

Nad párou rozpustíme máslo a bokem necháme schládnout.
V misce smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme cukr a sůl.
Dále přidáme předem rozšlehaná vejce s…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÝ BROSKVOVÝ KOLÁČ s pistáciovými oříšky

LINECKÝ BROSKVOVÝ KOLÁČ s pistáciovými oříšky

Potřebné ingredience

Ingredience na linecké těsto: 300 g hladké mouky, 175 g másla, 100 g jemného krystalového cukru,1 celé vejce, 1 žloutek, sůl. Ostatní ingredience: 2 velké, nebo 3 středně velké broskve, meruňkový džem, 1 PL nasekaných pistáciových oříšků, trochu nasekané bílé a tmavé čokolády (nemusí být).

Postup přípravy

Postup práce:

Připravíme linecké těsto a ještě měkké ho rozprostřeme na pečící papír a vložíme do nízké dortové formy o průměru 24 cm.
Okraje můžeme ozdobně vytvarovat.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
VYDAŘENÁ PIZZA s mozzarellou a sardelkami

VYDAŘENÁ PIZZA s mozzarellou a sardelkami

Potřebné ingredience

Ingredience na 2 pizzy-kynuté těsto: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 300 ml vlažné vody, 1 KL cukru krystal, 1 KL soli, 25 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného ). Ostatní ingredience na náplň: 500 ml rajčatové šťávy, 10 řezů sardelek, 120 g mozzarelly, 10 čerstvých dýňových květů Hokkaido (nemusí být), několik lístečků bazalky na dozdobení upečené pizzy.

Postup přípravy

Postup práce:

Nejdříve ze všeho si připravíme z droždí, cukru a deci vlažné vody kvásek (suroviny odebereme z celkového množství).
Pak vypracujeme těsto a vložíme do…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
RYCHLÁ A VÝBORNÁ CHUŤOVKA se šunkou

RYCHLÁ A VÝBORNÁ CHUŤOVKA se šunkou

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 balíček domácího, nebo kupovaného listového těsta, 100-150 g vepřové, nebo drůbeží šunky / slaniny, popř. jiné uzeniny, 1 vejce na potření, hrst vypeckovaných oliv, rybí očka-sardelka (nemusí být) popřípadě suroviny na posypání (viz-dovětek).

Postup přípravy

Postup práce:
Vychlazené listové těsto tence rozválíme, vykrájíme formičkou kolečka a vložíme na plech s pečícím papírem.
Kytičky vytvarujeme dle obrázků v příloze a…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
BÁJEČNÉ TIRAMISU KULIČKY

BÁJEČNÉ TIRAMISU KULIČKY

Potřebné ingredience

130 g cukrářských piškotů (nejlépe Savoiardi), 150 g mascarpone, 40 g moučkového cukru, 40 ml silné neslazené kávy, tmavé práškové kakao, kokosová moučka na obalení, nutela pro naplnění (nemusí být).

Postup přípravy

Do misky vložíme mascarpone, vlijeme studenou kávu, dosladíme moučkovým cukrem a dobře promícháme. Zvlášť rozdrtíme piškoty a přidáme je do mascarponové směsi. Vše řádně spojíme,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JOGURTOVÉ OVOCNÉ KOSTKY-jemný moučník

JOGURTOVÉ OVOCNÉ KOSTKY-jemný moučník

Potřebné ingredience

Suroviny odměřené v kelímku: 5 kelímků (od jogurtu 125 g) hladké mouky, 2 kelímky jemného krystalového cukru, 2 kelímky jogurtu dle vlastní volby, 2 necelé kelímky oleje, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 malá špetka soli, 1 lžička rumu (nemusí být).

Postup přípravy

Postup práce:
Mouku, oba cukry, prášek do pečiva a sůl v míse dobře promícháme a spojíme s jogurtem, vejci, olejem a rumem.
Hladké těsto nalijeme do plechu s pečícím…

Zobrazit více...

Kategorie