Zobrazit přihlášovací formulář
DĚTSKÉ SPECIALITY
COOKIES

COOKIES

Potřebné ingredience

250g hl. mouky
1 lžička jedlé sody
špetka soli
150 g másla
125 g cukru krupice
100 g hnědého cukru (třtinový)
1 velké vejce
1 hrnek nasekanýchj nesolených loupaných arašídů
1 hrnek nasekaných tyčinek s karamelem (např. Mars)

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 st., 2 plechy vyložíme papírem na pečení. Mouku promícháme se sodou a solí, změklé máslo vymícháme do pěny s oběma cukry a nakonec vmícháme vejce. Potom…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
PEČENÉ ROLÁDKY Z PANGASE - sumeček žraločí

PEČENÉ ROLÁDKY Z PANGASE - sumeček žraločí

Potřebné ingredience

4 menší filety s pangase (cca 200 g jeden),
1 sardelpasta,
200 g filetu z lososa bez kůže,
8 plátků šunky, nejlépe 100% shaved
1 lžička plnotučné hořčice.

Postup přípravy

Rozmražené filety z pangase osušíme, rozřízneme podélně na 8 plátků a potřeme směsí sardelpasty s hořčicí. Z lososího filé nakrájíme 8 stejných špalíčků, které zatočíme do…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
ZAPEČENÝ LILEK S KRABÍMI TYČINKAMI, RAJČATY A MOZZARELOU

ZAPEČENÝ LILEK S KRABÍMI TYČINKAMI, RAJČATY A…

Potřebné ingredience

1 větší lilek
1 balíček krabích tyčinek
2 rajčata
mozzarelu - plátky
sůl, bazalku, olivový olej

Postup přípravy

Lilek podélně nakrájíme na plátky cca 1 cm silné, nasolíme a necháme tzv. vyplakat. Poté osušíme a lehce osmahneme na olivovém oleji nebo je možnost použít Rama Culinese z obou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Péřová buchta

Péřová buchta

Potřebné ingredience

20 dkg hladné mouky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
1 dcl oleje
1 prášek do pečiva
2 zakysané smetany
2 skořicové cukry
2 vanilkové pudingy
1 litr mléka
můžete přisypat navíc do těsta kakao, ale nemusíte :-))

Postup přípravy

Vejce utřeme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a 1 dcl oleje. Těsto vylijeme do hlubokého plechu.
Uvaříme pudingy a ještě horké je vylijeme na těsto. Pečeme 15 min.…

Zobrazit více...

Kategorie