Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
DĚTSKÉ MASOVÉ PLACIČKY ALÁ HAMBURGER :-)

DĚTSKÉ MASOVÉ PLACIČKY ALÁ HAMBURGER :-)

Potřebné ingredience

1) LIBOVÉ VEPŘOVÉ NEBO KRŮTÍ MASO (KÝTA, PLECKO, MASO STEHENÍ NEBO I PRSA) 2) VEJCE 3) STROUHANÁ HOUSKA- POKROPENÁ MLÉKEM 4) CIBULKA NAJEMNO NAKRÁJENÁ 5) KOŘENÍ: ČUBRICA- VÝBORNÉ NA MLETÉ MASO, SŮL 6) TROCHU OLEJE 7) PŘÍLOHA- VAŘENÉ NEBO ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY, BRAMB. KAŠE

Postup přípravy

1) MASO UMLÍT NA MAS. MLÝNKŮ
2) PŘIDAT OSTATNÍ SUROVINY
3) PROMÍCHAT
4)TVOŘIT MENŠÍ PLACIČKY- VYS. CCA 5 MM
5) SKLÁDAT VEDLE SEBE DO ZAP. MÍSY
6) LEHCE…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
LINECKÉ MAŠINKY S VAGONKY DO ŠKOLKY- NA DĚTSKOU OSLAVU :-)

LINECKÉ MAŠINKY S VAGONKY DO ŠKOLKY- NA DĚTSKOU OSLAVU…

Potřebné ingredience

500 GR HLADKÉ MOUKY 200 GR CUKR MOUČKA 1 MÁSLO NEBO HERA /250 GR/ 1 VAN. CUKR 4 ŽLOUTKY

Postup přípravy

ZE SUROVIN ZPRACUJEME HLADKÉ TĚSTO.
NECHÁME ASPOŇ HOD,, ODPOČINOUT V LEDNICI
VYVÁLÍME PLACKU A VYKRAJUJEME OBLÍBENÉ TVARY, KTERÉ SLEPUJEME MARMELÁDOU NEBO NUTELOU. POTÉ…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Králík s pórkem a mrkví, těstoviny

Králík s pórkem a mrkví, těstoviny

Potřebné ingredience

Králičí maso Pórek Mrkev Olej Fenykl Těstoviny

Postup přípravy

Nejlepší je použít papiňák= rychlý způsob vaření+ maso je pěkně měkké pro malé děti
Na oleji /nejlépe olivovém/ lehce orestneme pórek. Přidáme mrkev. Na malé kousky nakrájené…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY S NÁPLNÍ

TVAROHOVÉ ŠÁTEČKY S NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

250 g měkkého tvarohu- lepší je "kostka" /ne vanička/ 250- 300 g hladké mouky 2 vejce 125 g másla nebo Hery Náplň: Marmeláda nebo strouhaná jablka+ skořicový cukr

Postup přípravy

1. Do mísy dáme tvaroh+ rozmíchaná vejce+ změklý tuk /může se i nastrouhat na hrubém struhadle/. Přisypeme hladkou mouku- dle potřeby až na 300 gr.

2. Necháme odpočinout v…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jemná vločková polévka

Jemná vločková polévka

Potřebné ingredience

Vločky nejlépe v bio kvalitě Olivový olej Vejce- výborná a zdravější jsou křepelčí Mléko Na dochucení Solčanka, sůl, petr. nať

Postup přípravy

1. V kastrolku lehce rozehřejeme olej
2. Přisypeme vločky- cca 5 lžící-chvilinku orestujeme
3. Zalijeme vařící vodou, do které dáme nastrouhanou koř. zeleninu
4. Často…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Drůbeží polévka se sýrovým kapáním

Drůbeží polévka se sýrovým kapáním

Potřebné ingredience

Kuřecí nebo krůtí maso na polévku /kostra/, kořenová zelenina, cibule, pórek, bujón na dochucení /já používám z DM- viz. foto- je bez glut. atd. nebo Solčanku- kupuji ve zdr. výživě/, nové koření- 2 kuličky, 1x vejce, 1 PL strouhaného tvrdého sýra, 1 PL pol. mouky, petr. nať.

Postup přípravy

Opláchnuté maso vložíme do studené vody. Přidáme nov. koření a přivedeme k varu. Poté stáhneme na nižší teplotu a necháme vývar tzv. táhnout. Osvědčil se papiňák. Asi po 15 min.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Oblíbené tvarohové knedlíčky

Oblíbené tvarohové knedlíčky

Potřebné ingredience

250 g měkkého tvarohu, 1 nastrouhané oloupané jablko, 150 g polohrubé mouky, 1 vejce, špetka soli, krupice na zahuštění. Rozpuštěné máslo na přelití hotových knedlíčků. Nastrouhané dětské piškoty, případně i močkový cukr na posyp.

Postup přípravy

Velice jednoduché a chutné jídlo. Vhodné pro malé děti, ale i těhotné a kojící mamky. Kupodivu chutná i mužům:-) Tvaroh, jablko, pol. mouku, vejce, sůl= smícháme v míse na těsto.…

Zobrazit více...

Kategorie