Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Drůbeží polévka se sýrovým kapáním

0.0
Drůbeží polévka se sýrovým kapáním

Potřebné ingredience

Kuřecí nebo krůtí maso na polévku /kostra/, kořenová zelenina, cibule, pórek, bujón na dochucení /já používám z DM- viz. foto- je bez glut. atd. nebo Solčanku- kupuji ve zdr. výživě/, nové koření- 2 kuličky, 1x vejce, 1 PL strouhaného tvrdého sýra, 1 PL pol. mouky, petr. nať.

Postup přípravy

Opláchnuté maso vložíme do studené vody. Přidáme nov. koření a přivedeme k varu. Poté stáhneme na nižší teplotu a necháme vývar tzv. táhnout. Osvědčil se papiňák. Asi po 15 min. přidáme 1 kostku bujónu, zeleninu- celou, nekrájenou a vaříme do té doby, než je maso měkké. Poté vývar přecedíme přes hustý cedník a zaváříme přes vidličku těstíčko, které vzniklo rozmícháním celého vejce+ lžíce strouhaného sýra+ lžíce polohrubé mouky. Chvilku povaříme a vypneme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

onasi 25. 1. 2009, 14:42
Veroniko, tenhle bujón z DM používám a jsme s ním moc spokojeni!!! (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie