Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Zeleninová polévka s dýní Hokkaido

0.0
Zeleninová polévka s dýní Hokkaido

Potřebné ingredience

porek, cibule, dýně Hokkaido, mrkev, celer nať.

Postup přípravy

mrkev, cibuli, porek si orestujeme. Pak vše zalijeme vodou. Vaříme do změknutí. Nakonec přidáne neoloupanou dýni, kterou jsme nakrájeli na kostky a dovaříme cca 7 minut.

Dýně Hokaido na rozdíl od klasické dýně nenarůstá do gigantických rozměrů, mívá v průměru okolo 10-30 centimetrů a tak je její zpracování mnohem příjemnější.

Dýně Hokaido
Má oranžovou, někdy zelenou nebo žíhanou barvu, příjemně aromatickou dužninu, obsahuje provitamin A, vitamin C, B, bílkoviny, sacharidy, vlákninu, vápník, hořčík a železo. V semínkách naleznete tolik prospěšný zinek. Plody se dají dlouhodobě skladovat na chladnějším místě (lednice, sklep), nebo je můžeme pokrájet a uchovat v mrazáku. Dýně hokaido se při zpracování většinou neloupe, slupka je velmi tvrdá, ale při vaření či pečení brzy změkne. Dýně se pouze umyje, můžeme ji odrhnout kartáčkem, rozkrojí se a pak se odstraní semínka.

Zeleninku orestujeme

ingredience

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kkkacka 16. 9. 2010, 19:35
Dýně je super, letos jsem jí prvně pěstovala, ale je tmavě zelená. Prý je to dokonce nejchutnější odrůda, i když málo známá. Znáte ji?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie