Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Blesková zeleninová polévka pro děti od 8-9 měsíců

0.0
Blesková zeleninová polévka pro děti od 8-9 měsíců

Potřebné ingredience

PRO DĚTI DO 1 ROKU (2-3 porce):175 g mražené kořenové zeleniny pod svíčkovou (mrkev, petržel, celer),2 PL mraženého zeleného hrášku,2 PL mražené kukuřice,pro velké hladovce hrst těstovin (možno vynechat),kousek másla,1 žloutek.PRO DĚTI OD 1 ROKU A DOSPĚLÉ (2 porce):175 g mražené kořenové zeleniny pod svíčkovou (mrkev, petržel, celer),2 PL mraženého zeleného hrášku,2 PL mražené kukuřice,Solčanka s mořskou solí,1-2 ČL hotové jíšky Knorr světlé,kousek másla,1 vejce.

Postup přípravy

Pro děti do 1 roku:
1. Na másle osmahneme zeleninu a podlijeme trochou vody (jen tolik, aby byla zelenina ponořená). Přídáváme-li těstoviny, může být vody o trošku více. Vše vaříme do úplného změknutí zeleniny (obvykle 12-15 min) a těstovin.

2. Přidáme 1 žloutek a necháme ho srazit.

3. Rozmixujeme a podle potřeby přilijeme horkou vodu, aby vznikla "krém-pasta". S věkem dítěte mixujeme méně a necháváme drobné kousky.

4. Podáváme


Pro děti od 1 roku a dospělé:
1. Na másle osmahneme zeleninu a podlijeme vodou. Množství vody záleží na chuti strávníka (řidší nebo hustší polévka). Osolíme a okořeníme Solčankou a vše vaříme do změknutí zeleniny (obvykle 12 min).

2. Přidáme 1 vejce a necháme ho srazit.

3. Polévku dohustíme hotovou jíškou Knorr (obvykle stačí 1-2 ČL).

4. Podáváme

Na másle osmahneme zeleninu.

Podlijeme trochou vody, aby byla zelenina ponořená a vaříme do jejího úplného změknutí. Pak přidáme žloutek, rozmixujeme a podáváme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kuricka 29. 5. 2007, 14:17
Marti, (PL) polévka naší 9-ti měsíční Natynce (child6) mooooc chutnala (Y), takže máte velkou pochvalu (L) (clamp) (L). Radka (D) s Natálkou (child3)
Marna 29. 5. 2007, 22:56
@kuricka To mám radost, že si (child9) Natynka pošmákla. Měla jsem velké problémy s naší starší dcerkou, která nechtěla jíst kromě bílého jogurtu téměř nic :-S a tenkrát bych dala modré z nebe za dobrý recept na baštu pro (child11) do 1 roku. Různé propagační letáky doporučovaly zdravou stravu pro nejmenší, ale k jídlu to nebylo +o( a vůbec se nedivím, že to naše (child9) odmítala. Pak jsem všechny načtené poučky a rady hodila za hlavu, začala vařit tak, aby to chutnalo i mně :-P a (child10) začala jako zázrakem papat |:o) |:o) |:o) Martina, (X) a (child6) (child6)
kozlice 28. 5. 2007, 20:40
Taky dělám polévku a různá zeleninová jídla s petrželí i celerem. Malá není alergik a moc jí to chutná (child6). Celer i petžel dávám tak od 7 - 8 měsíce (L). Vím o tom, že je to pro některý děti nebezpečné, ale jak říkám malá je bez problémů, tak proč ne?
Evasma 28. 5. 2007, 10:05
Mám jenom poznámečku - pozor na celer a petržel - je vysoce alergenní a rozhodně malé děti ji nemají dostat. Tak jak je recept napsán - tak pro 3-leté dítě, ale pro menší vystačí mrkev, kukuřice, hrášek nebo třeba brokolice. |:o)
Marna (upraveno) 28. 5. 2007, 17:43
@Evasma Pro 3-leté dítě??? To asi neznáte obsah komerčních "skleniček". Je-li dítě kojeno, bez problémů tuto polévku stráví bez alergických reakcí (za předpokladu, že nemá v anamnéze predispozici pro atopii). Mám 3 děti, všechny tuto polévku jedí od ukončeného 7.měsíce a nikdy žádné problémy neměly.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie