Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mleté maso s těstovinama od 11 měsícu

Mleté maso s těstovinama od 11 měsícu

Potřebné ingredience

mleté maso,rajče,olej,petrželku,špagety,sůl

Postup přípravy

Mleté maso osmáhneme na oleji.Rajčata zbavíme slupek a dusime do měkka.Mezitím uvaříme špagety.Maso smíchame s rajčaty posolíme pridame petrželku.Nakonec vše smícháme a mužeme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Gulášová polévka od 1 roku

Gulášová polévka od 1 roku

Potřebné ingredience

6dl vody , 100g hovězího masa, 20g másla, 20g hladké mouky, sul, plátek cibule, 1 brambor, sladkou červenou papriku

Postup přípravy

Maso rozkrájime na menčí kousky a dáme je dusit do hrnce oleji s cibulí. Mírně podléváme a dusíme, až je skoro měkké. Pak je zaprašíme moukou, nechame vysmáhnout a zalijeme vodou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Polévka frankfurská s párkem od 1 roku

Polévka frankfurská s párkem od 1 roku

Potřebné ingredience

6dl vody, 40 g kořenové zeleniny, 20g másla, 20g hladké mouky, sul , špetka sladké papriky, 1/2 párku, petrželka

Postup přípravy

Z másla a mouky připravíme zlatou jíškou, zředíme ji voudou a chvíli povaříme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a povaříme až je měkka. Do polévky přidáme na tenké…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zeleninová polévka bílá od 1 roku

Zeleninová polévka bílá od 1 roku

Potřebné ingredience

6dl vody, 10g mrkve, 10g kapusty, 15g květáku, 10g celeru, 20g másla, 2 lžíce mléka, 20g hladké mouky, sul, petrželka

Postup přípravy

Nakrájenou zeleninu na kostičky uvaříme do měkka. Do rozpuštěného másla vsypeme moukou, usmažíme světlou jížku, rozvaříme ji vývarem ze zeleniny a mlékem a povaříme 20 minut.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Brynzová pomazánka se zeleninou od 1 roku

Brynzová pomazánka se zeleninou od 1 roku

Potřebné ingredience

100g brynzy, 50g másla, 2 rajčata,1/2 papriky, 1 cibule

Postup přípravy

Brynzu utřeme s máslem a přidáme jemně usekaná čerstvá rajčata, papriku a cibuli, v zimě kyselou okurku. Mažemena na pečivo nebo chleb.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pažitková omáčka od 15 měsíce

Pažitková omáčka od 15 měsíce

Potřebné ingredience

4 lžíce smetany, 15 g mouky, 2dl mléka, sul, 10 g pažitky, 5g másla

Postup přípravy

Ve čtyřech lžících smetany rozkvedláme mouku, vlijeme do vařicího mléka a necháme povařit na mirném ohni.Hotovou omáčku osolíme,přidáme do ni jemně usekanou pažitku a čerstvé…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
KUŘECÍ MEDAJLONKY NA MÁSLE S BRAMBOREM A OKURKOVÝM SALÁTEM

KUŘECÍ MEDAJLONKY NA MÁSLE S BRAMBOREM A OKURKOVÝM…

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby 4 kuřecí prsa, asi 1cm proužek másla, sůl, voda, špetka kmínu-ale nemusí být,cca 6 velkých brambor, 1-2 okurky salátovky, 100% citronová šťáva, cukr 2 velké polévkové lžíce. KDYŽ DĚTI NECHTĚJÍ PAPAT:-)

Postup přípravy

Z kuřecích prsou odřízneme podprsa, abychom je mohli dobře naklepat a vznikly cca 1 cm silné plátky.Plátky osolíme, do většího hrnce dáme plátek másla a lehce necháme rozehřát…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkvová polívečka pro batolátka

Mrkvová polívečka pro batolátka

Potřebné ingredience

kousek cibule, 2 mrkve, máslo, vajíčko

Postup přípravy

Malý okusek cibulky nakrájíme na jemno, mrkev postrouháme na hrubo a spolu chvíli restujeme na másle. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí (já tam v tuhle chvíli přidávám…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Malinové Pusinky

Malinové Pusinky

Potřebné ingredience

2 bílky 125 g moučkového cukru 20 g škrobové moučky 50 g mletých mandlí několik kapek červené potravinářské barvy 2 vejce 75 g cukru 150 g mražených malin 250 g změklého másla 2 cl rumu

Postup přípravy

1. Troubu vyhřejeme na 175°C. Z bílků za stálého přisypávání moučkového cukru ušleháme pevný sníh.
2. Smícháme škrobovou moučku s mletými mandlemi a s potravinářskou barvou a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jahodovo-banánová přesnídávka bez cukru, bez pudinku

Jahodovo-banánová přesnídávka bez cukru, bez pudinku

Potřebné ingredience

na 6 přesnídávkových skleniček - 0,5kg jahod, 2 jablka, 3 banány, 2dcl vody

Postup přípravy

Omyté jahody uvaříme do měkka s na kousky nakrájenými jablky bez slupek ve 2dcl vody. Vše rozmixujeme s banány, dáme do přesnídávkoých sklenic / těch s kovovými víčky./…

Zobrazit více...

Kategorie