Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KUŘECÍ MEDAJLONKY NA MÁSLE S BRAMBOREM A OKURKOVÝM SALÁTEM

0.0
KUŘECÍ MEDAJLONKY NA MÁSLE S BRAMBOREM A OKURKOVÝM SALÁTEM

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby 4 kuřecí prsa, asi 1cm proužek másla, sůl, voda, špetka kmínu-ale nemusí být,cca 6 velkých brambor, 1-2 okurky salátovky, 100% citronová šťáva, cukr 2 velké polévkové lžíce. KDYŽ DĚTI NECHTĚJÍ PAPAT:-)

Postup přípravy

Z kuřecích prsou odřízneme podprsa, abychom je mohli dobře naklepat a vznikly cca 1 cm silné plátky.Plátky osolíme, do většího hrnce dáme plátek másla a lehce necháme rozehřát.Položíme plátky masa, lehce okmínujeme, ale někdo nemá rád, tak nemusí, podlijeme skleničkou vody a dáme dusit.Pozor, musí se častěji hlídat a podlívat vodou. Mezitím si oloupeme okurku, nakrouháme, přidáme cukr, trochu vody-ne moc okurky jí mají dost a začneme loupat brambory.Brambory nakrájíme a dáme vařit v osolené vodě.Okurku nyní dochutíme 100% šťávou z citronu, buď se dá koupit nebo vymačkáme 1 větší citron.Nezapomeneme podlívat maso, začne růžovět a z másla se vytvoří oranžová omáčka.Asi po 30 minutách začnou medajlonky měknout, zjistíme píchnutím a maso s většinou začne samo dělit, to je hotové. Dáme na talíř, brambory zalijeme omáčkou, pozor není jí moc tak šetříme.
Tohle jídlo miluje naše Kačenka i Jirka, a když byli oba malí okolo 1 roku, maso jsem drobila a brambory rozmačkala na kaši a oba se cpali k prasknutí.Jen jsem nedávala moc másla, spíš dělat jen na vodě, pro malé děti je to lepší, aby neměli prdíky.
POKUD MEDAJLONKY NEDÁME DUSIT NA MÁSLE ALE POUZE NA 1-2CM VODY, SOLIT JEMNĚ LZE, JDE O DIETNÍ JÍDLO- NAPŘ. MONONUKLEOZA.MÁM VYZKOUŠENÉ U KLUKA, PRODĚLAL JI, JEN JE MUSÍME HLÍDAT, ABY SE VODA NEODPAŘILA.I TAK ZEZLÁTNOU A JSOU NAVÍC DIETNÍ. MÁSLO DÁME JEN LEHCE, MALOU LŽIČKU JEN DO BRAMBOR NA ZÁVĚR.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie