Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 47 návštěvníků)

žemlovka s jogurtem a ovocem

0.0
žemlovka s jogurtem a ovocem

Potřebné ingredience

5-6rohlíků (starší),asi 300ml mléka,2 vejce,2-3 jablka nebo ovoce podle sezóny,podle toho jaké máme ovoce vybereme i velký ovocný plnotučný jogurt (já dala k jablkům meruňkový a bylo to dobré),hroznový cukr,mletou skořicový cukr,máslo a kousek másla na vymazání formy a asi 1malou lžičku práškového pudinku
toto množství je na kulatou dortovou formu

Postup přípravy

Vezmeme si formu a pořádně jí vymažeme povoleným máslem.
Smícháme mléko, cukr a rozpuštěné máslo a v této smněsi rychle máčíme rohlíky které jsme si nakráli na kolečka.Takto nasáklé rohlíky klademe těsně vedle sebe do formy.Když máme dno pokryté potřeme ho jogurtem smíchaným s nahrubo nastrouhanými jablky (nebo jiným námi vybraným ovocem) cukrem a 1 lžičkou pudinkového prášku může být vanilkový nebo s příchutí stejnou jako je ovoce a posypeme skořicovým cukrem.,na tuto smněs položíme opět nasáklé rohlíky. Když máme vrch celý zakrytý zalejeme vše zbylým mlékem a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do vyhřáte trouby a pečeme do růžova. Je to dobré a lehké,kluci u toho mlaskali blahem.Dobrou chuť :o))
Dělám tak i rýřový nákyp. A ještě jeden tip,místo jogurtové smněsi se dá použít uvařený pudink s nastrouhanými jablky.

:o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kullova 12. 6. 2010, 12:53
Markétko, dnes jsem také vyzkoušela receptík na žemlovku (jidlo) a byla to opravdu výborná mňamka!! (Y) (radost) Jana a Vanesska (hello) (child8)
xlmakrela 22. 7. 2010, 9:56
@kullova (L) (L) (L) (L) (L) (L) to jsem ráda,že vám chutná,já se na ní chystám v brzké době (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
PETRA V 9. 3. 2010, 12:25
zdravým,dnes jsem narazila na váš receptík na žemlovku,opravdu mňamka (Y) (jidlo).Už budeme dělat jen tuhle díky za receptík (clamp) (clamp) (clamp) (flower) (hello)Petra
xlmakrela 15. 3. 2010, 16:38
@PETRA V (L) (L) (L) (L) (L)není zač a jsem potěšená mooc,že vám tak děsně chutnááááááááááááá (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
jitka.Ch 7. 12. 2009, 11:22
Zdravím Market (hello), včera jsem dělala k obědu a byla fantastická (jidlo).Mnohem lepší,než klasická s tvarohem-už ji budu dělat vždycky takhle (L) (L) (L) Jitka.
xlmakrela 9. 12. 2009, 9:48
@jitka.Ch (Y) (Y) (Y) (Y) jé tak to jsem ráda,že vám chutnááááááá,to já tak občas prdnu něco někam a pak z toho vznikne něco co se buď dá nebo nedá jíst ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
ZuTab 22. 10. 2009, 17:58
Dnes jsme měli k obědu a mňam (hotdog), jen jsem jogurt nahradila tvarohem ve vaničce a nemělo to chybu (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie