Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Jogurt dělaný na topení

0.0
Jogurt dělaný na topení

Potřebné ingredience

1 litr polotučného čerstvého (ne trvanlivého) mléka - já použila jihočeskou Madetu v krabici nebo např. může být Olma v plastové lahvi, 1 malý jogurt Holandia, dál můžeme použít vanilkový cukr - nemusí být

Postup přípravy

mléko přivedeme na ohni k varu, hned zhasneme plamen a hrnec vložíme do studené vodní lázně - chladíme dokud v mléce neudržíme prst, jakmile dosáhneme této teploty zamícháme do mléka jogurt. Ihned potom plníme do čistých skleniček a uzavřeme víčkem. Skleničky zabalíme do utěrky, já ještě omotala šálou a položila na topení, kde se nám do rána připravil skvělý domácí jogurt k snídani :o) Je krásně hustý a dobrý. Pokud chcete můžete přidat vanilkový cukr ještě před naplněním do skleniček, má potom krásně nasládlou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vevercak78 12. 2. 2010, 20:10
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
scully 14. 2. 2009, 7:42
Včera jsem to konečně vyzkoušela, skleničky s jogurtem jsem dala do peřin a za 6 hodin byl skvělý jogurt na světě! :-p :-p :-p
Helena3 20. 1. 2009, 22:54
Domácí jogurt dělám již roky, ale s tím rozdílem,že ho nechám v termosce 12 hod |:o)
snecka 5. 12. 2008, 21:37
TAK JSEM HO VCERA delala 8o|, asi neco spatne, pripada mi jako ze jsem udelala tvaroh, byl to nakysle, tak jsem dnes upekla buchtu (kocka), tak kde udelal tesar diru?? poradte, mleko bylo teple, ale prst jsem tam udrzela, a koupila jsem holandii, rozmixovala, ale do rana, bylo to ranojeste teple, kdyz jsem to sundavala 8o|, apak ....
Hanoušek 4. 12. 2008, 9:41
Ahoj - dělám jogurty taky - ale místo na topení dávám do peřin :-) a jsou též skvělé |:o) Jinak dělám i z trvanlivého mléka - tučného i polotučného. A dělám najednou z 2 litrů mléka + 2 malé jogurty Holandia (aktivia, chocenický) U nás je též velká spotřeba takže z téhle dávky máme cca 14 jogurtů (skleničky od přesnídávky) a dělám 2x do týdne ;-)
Kristynečkaaa 3. 12. 2008, 13:10
Mohu se taky zeptat na to jestli se to nekazí a zda by to mělo být v určité teplotě?Taky se mi to líbí, vypadá dobře a já jogurtíky ráda, hlavně ty zdravé :-$
pitruska82 3. 12. 2008, 14:16
@Kristynečkaaa Kristy, zatím jsem neměla problém, co se kazivosti týče. Uchovávám v lednici jako kupovaný jogurt. Dám ho tam hned ráno, co ho sundám z topení (H) Teda pokud nějaký zbude (smich)
pitruska82 (upraveno) 3. 12. 2008, 14:18
vydrží asi 5 dní ( přeci jen je z netrvanlivého mléka ), ale z této dávky uděláte přibližně 6 jogurtů, takže pokud jste doma třeba jen 3, tak se po nich zapráší do 2 dní :-p Ale je pravda, že to možná bude i déle, jen jsem to nechtěla pokoušet
snecka 3. 12. 2008, 10:15
prosim a jak dlouho to asi vydrzí?? treba v lednici, 14 dni?? vypada to dobre, ale aby se to nezkazilo ;-) diky iva
ircat 3. 12. 2008, 13:14
@snecka Mne vydrzel jogurt z trvanliveho mleka v lednici ctyri dny, nevim, jestli by vydrzel dele, ale pak jsme ho snedli :) Irca

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie