(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Jogurt dělaný na topení
Potřebné ingredience
1 litr polotučného čerstvého (ne trvanlivého) mléka - já použila jihočeskou Madetu v krabici nebo např. může být Olma v plastové lahvi, 1 malý jogurt Holandia, dál můžeme použít vanilkový cukr - nemusí být
Postup přípravy
mléko přivedeme na ohni k varu, hned zhasneme plamen a hrnec vložíme do studené vodní lázně - chladíme dokud v mléce neudržíme prst, jakmile dosáhneme této teploty zamícháme do mléka jogurt. Ihned potom plníme do čistých skleniček a uzavřeme víčkem. Skleničky zabalíme do utěrky, já ještě omotala šálou a položila na topení, kde se nám do rána připravil skvělý domácí jogurt k snídani :o) Je krásně hustý a dobrý. Pokud chcete můžete přidat vanilkový cukr ještě před naplněním do skleniček, má potom krásně nasládlou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevercak78
(upraveno)
12. 2. 2010, 20:10
scully
(upraveno)
14. 2. 2009, 7:42
Včera jsem to konečně vyzkoušela, skleničky s jogurtem jsem dala do peřin a za 6 hodin byl skvělý jogurt na světě!
Helena3
(upraveno)
20. 1. 2009, 22:54
Domácí jogurt dělám již roky, ale s tím rozdílem,že ho nechám v termosce 12 hod
snecka
(upraveno)
5. 12. 2008, 21:37
TAK JSEM HO VCERA delala , asi neco spatne, pripada mi jako ze jsem udelala tvaroh, byl to nakysle, tak jsem dnes upekla buchtu , tak kde udelal tesar diru?? poradte, mleko bylo teple, ale prst jsem tam udrzela, a koupila jsem holandii, rozmixovala, ale do rana, bylo to ranojeste teple, kdyz jsem to sundavala , apak ....
Hanoušek
(upraveno)
4. 12. 2008, 9:41
Ahoj - dělám jogurty taky - ale místo na topení dávám do peřin a jsou též skvělé Jinak dělám i z trvanlivého mléka - tučného i polotučného. A dělám najednou z 2 litrů mléka + 2 malé jogurty Holandia (aktivia, chocenický) U nás je též velká spotřeba takže z téhle dávky máme cca 14 jogurtů (skleničky od přesnídávky) a dělám 2x do týdne
Kristynečkaaa
(upraveno)
3. 12. 2008, 13:10
Mohu se taky zeptat na to jestli se to nekazí a zda by to mělo být v určité teplotě?Taky se mi to líbí, vypadá dobře a já jogurtíky ráda, hlavně ty zdravé
pitruska82
(upraveno)
3. 12. 2008, 14:16
@Kristynečkaaa
Kristy, zatím jsem neměla problém, co se kazivosti týče. Uchovávám v lednici jako kupovaný jogurt. Dám ho tam hned ráno, co ho sundám z topení Teda pokud nějaký zbude
pitruska82
(upraveno)
3. 12. 2008, 14:18
vydrží asi 5 dní ( přeci jen je z netrvanlivého mléka ), ale z této dávky uděláte přibližně 6 jogurtů, takže pokud jste doma třeba jen 3, tak se po nich zapráší do 2 dní Ale je pravda, že to možná bude i déle, jen jsem to nechtěla pokoušet
snecka
(upraveno)
3. 12. 2008, 10:15
prosim a jak dlouho to asi vydrzí?? treba v lednici, 14 dni?? vypada to dobre, ale aby se to nezkazilo diky iva
ircat
(upraveno)
3. 12. 2008, 13:14
@snecka
Mne vydrzel jogurt z trvanliveho mleka v lednici ctyri dny, nevim, jestli by vydrzel dele, ale pak jsme ho snedli Irca