Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Obilené koule aneb ZDRAVÉ KROKETY nejen PRO DĚTI

Obilené koule aneb ZDRAVÉ KROKETY nejen PRO DĚTI

Potřebné ingredience

1/2 hrnku rýže, 1/2 hrnku jáhel, 2 hrnky vody, sezamové semínko, olej, sojová omáčka Shoyu (která vzniká přirozenou fermentací sojových bobů a nemá nic společného s glutamanovou náhražkou, k sehnání např. v DMku :-))

Postup přípravy

Recept je z knihy paní Dagmar Lužné, známé odbornice na výživu. Kroketky jsou vynikající, rychlé a zdravé jen tak "na zobání" nebo jako příloha.

Rýži a jáhly…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
VYNIKAJÍCÍ CUKETOVÉ LASAGNE - jednoduché (bez vaření bešamelu) a vhodné i pro batolata

VYNIKAJÍCÍ CUKETOVÉ LASAGNE - jednoduché (bez vaření…

Potřebné ingredience

Na menší hranatou zapékací misku potřebujeme: 5 - 6 plátů lasagní, 300g cukety nastrouhané nahrubo, 100g nastrouhaného ementálu (+ na posypání povrchu), 1 bylinkovou Lučinu nebo Gervais, 1 smetanu ke šlehání, bylinky podle chuti

Postup přípravy

Ačkoliv používám lasagne "bez vaření" nechávám je pár sekund probublat ve vařící vodě, hezky jeden plát po druhém.

V míse smícháme cuketu, smetanu, bylinkový sýr,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Nadýchané cuketové placičky oblíbené u dětí

Nadýchané cuketové placičky oblíbené u dětí

Potřebné ingredience

200g hladké mouky (dávám špaldovou), prášek do pečiva, sůl, pepř, 250ml mléka, 2 vejce, 1 cuketa nastrouhaná nahrubo (cca 250g), olej

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme dohladka a vzniklé těstíčko necháme alespoň 15 minut odležet. Cuketa pustí vodu a těsto se nám naředí do správné tekutější konzistence.

Pánev…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
SKVĚLÉ MRKVOVÉ ŠÁTEČKY nejen PRO DĚTI

SKVĚLÉ MRKVOVÉ ŠÁTEČKY nejen PRO DĚTI

Potřebné ingredience

200 g mouky (hladké, celozrné nebo bezlepkové), 200 g jemně nastrouhané mrkve, 150 g Hery, prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, povidla nebo jahodový džem na naplnění

Postup přípravy

Ze všech surovin zpracujeme těsto, nejlépe to jde rukama. Dáme do ledničky odpočinout (alespoň na hodinu). Na pomoučeném vále vyválíme placku, ze které vykrajujeme kulatou miskou…

Zobrazit více...

Kategorie