(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Obilené koule aneb ZDRAVÉ KROKETY nejen PRO DĚTI
Potřebné ingredience
1/2 hrnku rýže, 1/2 hrnku jáhel, 2 hrnky vody, sezamové semínko, olej, sojová omáčka Shoyu (která vzniká přirozenou fermentací sojových bobů a nemá nic společného s glutamanovou náhražkou, k sehnání např. v DMku :-))
Postup přípravy
Recept je z knihy paní Dagmar Lužné, známé odbornice na výživu. Kroketky jsou vynikající, rychlé a zdravé jen tak "na zobání" nebo jako příloha.
Rýži a jáhly propláchneme a uvaříme doměkka. Z vychladlé směsi vyrobíme kuličky, které obalíme v sezamovém semínku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Hotové kuličky zakápneme sojovou omáčkou.
Na fotce jsou krokety s cizrnovým salátem.
DOBROU CHUŤ.
Rýži a jáhly propláchneme a uvaříme doměkka. Z vychladlé směsi vyrobíme kuličky, které obalíme v sezamovém semínku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Hotové kuličky zakápneme sojovou omáčkou.
Na fotce jsou krokety s cizrnovým salátem.
DOBROU CHUŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
alfleila
(upraveno)
15. 3. 2011, 21:56
hned bych si zobla, kdyby to slo! to musí být lahůdka, až budu mít někdy čas, určitě zkusím! Díky Pavli
kalimera
(upraveno)
16. 3. 2011, 7:43
@alfleila
Ivi, díky. A navíc je to rychlovka .
marcelau
(upraveno)
15. 3. 2011, 12:00
děkuji za receptík, vyzkouším
kalimera
(upraveno)
15. 3. 2011, 16:08
@marcelau
děkuji za vyzkoušení, ať vám chutná