JAPONSKÁ RÝŽE SE ŠUNKOU
Potřebné ingredience
500g rýže-nejlepší je parboiled,200g šunky,150g sterilované kukuřice,150g sterilovaného hrášku,150g sterilovaných žampiónů,2 červené papriky2 střední cibule,sůl,pepř mletý,olej
Postup přípravy
Rýži uvaříme ve slané vodě a scedíme.Nakrájenou cibuli na oleji necháme zesklovatět,přidáme nakrájenou šunku na jemné nudličky nebo nastrouháme,papriky také na nudličky,trochu…
Džuveč
Potřebné ingredience
množství neuvádím,každý podle svý chuti a libosti:-)rýže/nejlepší je parboiled/olej,cibule,maso/kuřecí-nejlépe upečené/sůl,pepř,drcený kmín,kečup,ml.sl.paprika,vegeta,rajčata,papriky,přidávám i houby-nemusí být
Postup přípravy
Rýži si udusím v troubě/poměr 1:1,5/1hrneček rýže a 1a půl hrnečku vody/na oleji osmahnu dozlatova nakrájenou cibuli,přidám pokrájené maso na malé kousíčky,orestuju,okořením…