Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
BOLOŇSKÁ OMÁČKA UVAŘILI JSME A DOBRÝ :-))

BOLOŇSKÁ OMÁČKA UVAŘILI JSME A DOBRÝ :-))

Potřebné ingredience

3–4 lžíce olivového oleje (část lze nahradit máslem) 1 menší bílá cibule - jemně pokrájená 2 menší stvoly řapíkatého celeru - pokrájené 1 větší mrkev - jemně nastrouhaná nebo nakrájená 350 g kvalitního - ale ne moc suchého mletého masa (na 2 díly hovězího 1 díl vepřového) 200 ml dobrého červeného nebo bílého suššího vína 500 g zralých čerstvých loupaných rajčat rozmělněných včetně šťávy sůl čerstvě mletý pepř strouhaný muškátový oříšek na dochucení K podávání: silnější nudle tagliatelle čerstvě strouhaný parmazán nebo ovčí sýr

Postup přípravy

Ve velkém silnostěnném kastrolu (kameninový, litinový) rozehřejte olej, vsypte cibuli a asi dvě minuty smažte, aby zprůsvitněla. Poté přihoďte celer i mrkev a za častého…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
ŠPAGETY  S TUŇÁKEM

ŠPAGETY S TUŇÁKEM

Potřebné ingredience

Ingredience 1 konzerva tuňáku v rostlinném nálevu, 1/2 sáčku špaget nebo jiných těstovin, 1 žlutá paprika, 3 plátky eidamu, mozzarela (stačí menší balení), rajčatový protlak, 2 rajčata, 1 stroužek česneku, bazalka, provensálské koření, koření směs na ryby, alpská sůl.

Postup přípravy

Těstoviny necháme vařit v osolené vodě dle návodu na sáčku.
Po uběhnutí 1/2 doby varu si připravíme hlubší pánev, vlijeme do ní obsah konzervy s tuňákem (pokud je zde příliž…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny se špenátem a sýrovou omáčkou

Těstoviny se špenátem a sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

1 balení tavených sýrů po 8ks | 200 dkg tvrdého 30% sýra | 500 ml polotučného mléka | 250 ml sladké 12% smetany | 3 středně velké cibule | 1 špetka bazalka a tymiánu | 1 balení těstovin penne | 1 špetka soli | 1 špetka pepře | 1 balení špenátového protlaku | 2 stroužky česneku | 2 lžíce solamylu

Postup přípravy

Nejprve necháme povolit špenát, mezitím nakrájenou cibuli s česnekem osmahneme na pánvi. Přidáme podle chuti bazalku a tymián, obojí ve stejném poměru, (doporučuji půl lžičky od…

Zobrazit více...

Kategorie