Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Dvoukváskový chléb

Dvoukváskový chléb

Potřebné ingredience

350 g pšeničné hladké (chlebové) mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 100 g žitné celozrnné mouky, 3 lžičky soli, 1-2 lžičky chlebového koření (používám z DM drogerie), 2 menší uvařené brambory - rozmáčklé vidličkou, ¼ lžičky sušeného droždí (nebo osminku kostky čerstvého droždí), 350 ml žitného kvásku, 100 ml podmáslí, 150 ml vlažné vody, 2 lžíce oleje

Postup přípravy

Můj úplně první chléb s žitným kvasem- sice jsem ze začátku byla z pěstování kvásku trochu na rozpacích (myslím, že to bylo oboustranné :-) ), ale nakonec se podařilo.

Ze…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Slunečnicový chléb

Slunečnicový chléb

Potřebné ingredience

280 g hladké žitné mouky, 125 g hladké chlebové mouky, 1 lžička sušeného droždí (nebo ¼ čerstvého droždí), 1 lžička soli, 250 ml vody, 2 lžíce rozpuštěného másla (Hery) nebo oleje, 1 lžíce medu, ½ hrnku slunečnicových semen (nasekaných nahrubo)

Postup přípravy

Ze všech surovin zadělat těsto - možno i v domácí pekárně.
Po nakynutí z těsta udělat bochánek na plech nebo přendat do pečící formy a nechat ještě chvíli kynout.
Povrch…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Pizza s tenkou kůrkou

Pizza s tenkou kůrkou

Potřebné ingredience

* KORPUS (rozpis je na jednu placku o průměru cca 30 cm): 250 g polohrubé mouky, polovinu kávové lžičky sušeného droždí, polovinu kávové lžičky soli, 1 polévková lžíce oleje (nejlépe olivového), 175 ml vlažné vody; * NÁPLŇ: podle chuti

Postup přípravy

Všechny sypké suroviny dát do mísy, uprostřed udělat důlek a do něj nalít tekuté suroviny.
Za všeho vypracovat hladké těsto (důkladně zpracovávat cca 5 minut).

Kouli…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí chléb (do formy)

Domácí chléb (do formy)

Potřebné ingredience

* KVÁSEK: ½ kostky droždí, trocha teplé vody, špetka cukru; * TĚSTO: 500 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 menší brambora, 1 lžička kmínu, vlažná voda (cca 350 ml), olej a mouka na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy

Forma na pečení - je možné použít jakoukoliv (biskupský chlebíček, kulaté zapékací formy, bábovka ...)


Nejdříve zadělat kvásek a nechat ho vykynout.

Do větší…

Zobrazit více...

Kategorie